Vegaaniset piparit

Vegaaniset piparit
Muumipiparimuotit ovat lasten suosikki!

Vegaaniset kauraisat piparit sopivat lähes kaikkien suuhun

Nämä vegaaniset piparit sopivat kasvisruokavalioon sekä myös tarjottavaksi useimmille allergisille vieraille, koska ne valmistetaan ilman lehmänmaitotuotteita ja kananmunaa. Kaurajauhot ja kaurapohjainen ruokakerma tuovat pipareihin terveellistä liukenevaa kuitua sekä hyvää rasvaa ja kivaa suutuntumaa. Jos halua tai et onnistu kaurajauhoja löytämään niin voit toki valmistaa piparit käyttämällä ainoastaan vehnäjauhoja. Vehnäjauhoja tarvitset taikinaan hieman enemmän kuin käyttäisit vehnä-kaurajauhosekoitusta. Taikinassa on oikea määrä jauhoja silloin kun se on napakka kimpale, joka pysyy hyvin koossa, mutta ei murene.

Kananmunan voi huoletta jättää piparitaikinasta pois taikinan leipoutuvuuden siitä kummemmin kärsimättä. Mehevyyttä taikinaan tuo kaurapohjainen ruokakermavalmiste. Perinteiset piparit leivotaan usein voilla, minkä voi hyvin korvata maidottomalla margariinilla. Vegaanisia ja maidottomaan ruokavalioon soveltuvia margariineja löytyy tänä päivänä kaupoista monia. Esimerkiksi seuraavat margariinit soveltuvat vegaaniseen leivontaan: Sunnuntai laktoositon, Xtra margariini, Pirkka 80% margariini ja Lidlin Vita Dór leivontamargariini.

Piparitaikina kannattaa seisottaa yön yli ennen leipomista

Piparien leivonta aloitetaan valmistamalla taikina etukäteen edellispäivänä. Piparitaikina on helpompi käsitellä, kun maltat antaa taikinan tekeytyä yön yli jääkaapissa. Toki voit valmistaa taikinan valmiiksi pakkaseen vaikka viikkoja ennen aiottua leivontapäivää ja ottaa sulamaan pari tuntia ennen leipomista. Piparien leivontaan tarvitset kaulimen, piparimuotteja sekä lastan piparien siirtelyyn. Hyvä paistolämpötila pipareille on 175 astetta- varothan polttamasta pipareita! Tästä vegaanisesta piparitaikinasta saat noin neljä pellillistä valmiita kauraisia pipareita. Piparit säilyttävät hyvin makunsa ja rapeutensa jouluun saakka, kun säilytät ne kannellisessa astiassa.

vegaaniset piparit
Yön yli levännyt taikina on valmista leivottavaksi.
vegaaniset piparit
Muistathan riittävän jauhotuksen, jotta piparit irtoavat alustasta.
vegaaniset piparit
Glögi on paras juoma pipareille.

Vegaaniset piparit

Ainekset (60 annosta)

1 dl
siirappia
1,5 dl
sokeria
2 tl
kanelia
1 tl
neilikkaa
1 tl
inkivääriä
0,5 tl
kardemummaa
125 g
margariinia (esim. Sunnuntai lkton)
1 dl
kaurapohjainen "ruokakerma" (esim. Pirkka tai Kaslink)
2,5 dl
täysjyväkaurajauhoja (voi korvata vehnäjauhoilla)
1 tl
soodaa
4 dl
vehnäjauhoja (noin määrä)
13 h 00 min
{
AKTIIVINEN 1 h 00 min
PASSIIVINEN 12 h 00 min

Tee näin:

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Lisää joukkoon margariini ja jäähdytä seos. Sekoita joukkoon kaurapohjainen ruokakerma. Sekoita sooda kaurajauhoihin ja lisää muiden aineiden joukkoon. Siivilöi joukkoon vehnäjauhoja sen verran, että taikina on riittävän napakkaa. Laita peitettynä jääkaappiin tekeytymään yön yli. Ota taikina huoneenlämpöön hieman ennen leipomista. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Jaa taikina puoliksi ja kaulitse taikina jauhotetulla alustalla kahden millin paksuiseksi levyksi ja painele siitä muotilla haluamasi kuviot. Nosta piparit lastan avulla pellille. Paista uunin ylätasolla noin 10 min, kunnes piparit ovat kauniin ruskeita. Muistathan, että piparit kovettuvat vasta jäähtyessään, joten niitä ei kannata siirrellä heti uunista ulosottamisen jälkeen. Säilytä piparit ilmatiiviissä astiassa. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *