Vegetreenari
Vegetreenari

Herkulliset pitaleivät sieni-nyhtökauratäytteellä

Pitaleivät sieni-nyhtökauratäytteellä. Metsässä samoilu on itsessään jo ihanan rentouttavaa ja stressitasoja laskevaa, lisäarvoa metsäretkelle tuovat itse poimitut metsäsienet. Oletko sinä innokas sienestäjä? Vai harrastaako joku läheisesi kenties sienestystä ja sinä saat sieniä jopa pyytämättä?

Pitaleivät sieni-nyhtökauratäytteellä ovat herkullista ja terveellistä arjen pikaruokaa!

Kaikki tuntevat sienirisoton, sienikeiton, sienipiirakan ja sienimuhennoksen. Kun perinteiset sieniherkut tursuvat jo korvista on aika kokeilla jotain uutta. Tässä sinulle syksyinen sieniohje eli pitaleivät sieni-nyhtökauratäytteellä. Tähän ohjeeseen metsäsienistä sopivat hyvin esimerkiksi tatit, suppilovahverot tai vaikka kanttarellit. Kokeile myös tuoreita herkkusieniä! Paistettujen sienten lisäksi pitaleipien väliin sujahtaa pannulla pyöräytettyä lehtikaalia, nyhtökauraa, hummusta sekä tomaattisalsaa. Täytteeseen sopivat toki muutkin kasvikset ja tahnat, mutta tämä combo toimi ainakin omaan suuhun erinomaisesti.

pitaleivät sieni-nyhtlökauratäytteellä
Pitaleivät sieni-nyhtökauratäytteellä

Pitaleivät sieni-nyhtökauratäytteellä

Ainekset
( 4 Annosta )

300 g
tuoreita sieniä (metsäsieniä tai herkkusieniä)
1
valkosipulinkynsi
2 dl
lehtikaalia silputtuna
1 pkt
nyhtökauraa (tomaatinmakuinen)
1 rkl
öljyä (paistamiseen)
1 tl
yrttisuolaa
4 rkl
hummusta (valmis tai itsetehty)
4 rkl
tomaattisalsaa (valmis)
4 kpl
pitaleipiä (mieluiten kokojyvä)
20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Pilko sienet pieniksi kuutioksi. Poista lehtikaalista keskiruoti ja silppua hienoksi, hienonna myös valkosipulinkynnet. Paista sieniä kuivalla pannulla niin kauan, että niistä haihtuu neste. Lisää joukkoon hieman öljyä sekä hienonnettu valkosipuli ja paista vielä hetki, mausta seos ripauksella yrttisuolaa. Nosta sienet sivuun odottamaan ja lisää pannulle hieman öljyä sekä nyhtökaura. Anna nyhtökauran kuumentua ja saada hieman väriä. Lisää joukkoon lehtikaalisilppu ja sekoittele, kunnes se pehmenee hieman, mausta yrttisuolalla. Kuumenna pitaleivät uunissa tai leivänpaahtimessa. Leikkaa pitaleivät puoliksi auki, sivele pohjalle hummusta ja lusikoi päälle täytteet sekä lusikoi pinnalle vielä tomaattisalsaa. Nauti heti terveellisenä pikaruokana!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *