Ravitsevat kvinoa-kasvismuffinit (gluteeniton)
Tässä Sinulle hyvä maistuva kvinoamuffinien ohje, mikä on oiva lisuke kasviskeitolle tai vaikkapa brunssilla tarjottavaksi terveelliseksi herkuksi. Ohjeessa on käytetty kananmunaa ja juustoa, joten ne soveltuvat lakto-ovovegetaristin ruokavalioon ja tottakai sekasyöjille myös!
Kvinoamuffinit 12 kpl
Ravintosisältö á 90 kcal, 5 g pro, 9g hh, 3g rasvaa, sekä 1,5 g kuitua.
150 g kvinoaa (kuivapaino)
2 munaa
2 kananmunan valkuaista
50 g juustoraastetta (17%) tai fetajuustoa
3/4 tl suolaa
1tl kuivattua oreganoa/ 1rkl tuoretta oreganoa
mustapippuria
200 g kasviksia, esim.50 g pakastepinaattia+ 1/2 punainen paprika + 12 kpl kirsikkatomaatteja
2rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl (15 g) pinjansiemeniä
Sekoita jäähdytetty kvinoa yhdessä kananmunien kanssa sekaisin. Lisää joukkoon juustoraaste, mausteet sekä kasvikset. Kaada massa muffinivuokiin muffinipellille (tai tavalliselle pellille).Ripottele pinnalle pinjansiemeniä ja paista noin 15 min 20 asteisessa uunissa. Tarjoile haaleina tai kylminä.
Tarjoiluehdotus; 3 dl bataatti-inkiväärikeittoa ja 3 kpl kvinoamuffineita. Ravintosisältö n. 380 kcal 17g pro, 47g hh, 11g rasvaa sekä 9,5 g ravintokuitua.
Energistä päivää!