Nutella-jäälatte – ihana kahvi kesään!

Nutella-jäälatte. Kaupoista löytyy runsainmitoin erilaisia mukaanotettavia jääkahveja ja jopa kasvimaitoon valmistettuja vaihtoehtoja, mutta tiesitkö että jääkahvi on helppo valmistaa myös itse? Itsetehtynä on helppo säädellä kahvin makeutta ja itsetehden säästyy myös rahaa ja lisäksi ympäristö kiittää, kun vältytään pakkausroskalta.

nutella-jäälatte
Nutella-jäälatte

Nutella- jäälatte – kahvi kuumiin kesäpäiviin

Jääkahvit sopivat hyvin kesäiseksi juomaksi kuuman kahvijuoman sijaan. Jäälatteen tarvitaan espressoa, makeutusta, jäitä ja omavalintaista maitojuomaa. Omasta mielestä kylmä kahvi kaipaa hieman makeutta seurakseen, mutta toki voit valmistaa jäälatten ilman makeutustakin pelkästä kahvista, maidosta ja jääpaloista. Nutellaa keksin lisätä jäälatten joukkoon, kun mieleni teki jotain makeaa ruoan jälkeen kuumana kevätpäivänä. Nutella sopiikin muuten erinomaisesti jääkahviin, sillä se tuo kahviin juuri sopivasti makeutta ja myös ihanaa pähkinäsuklaista makua. Muita jääkahvin makeutusvaihtoehtoja ovat erilaiset makusiirapit, tavallinen sokeri, vaahterasiirappi ja linjojaan vahtiva voi makeuttaa kahvinsa ilman kaloreita hermesetaksella tai sokeria kevyemmällä stevialla.

Itse valmistan jääkahvini aina tuoreesta espressosta. Jos et satu mutteripannua tai espressolaitetta omistamaan voit toki valmistaa jääkahvin myös vahvasta suodatinkahvista. Suosittelen jääkahveihin tummapaahtoista kahvia, kuten ranskalaista paahtoa tai Löfberigs lilan tummapaahtoisia kahveja. Hyvä jääkahvi syntyy, kun käyttää kahvinvalmistuksessa 1-2 mitallista enemmän kahvijauhetta kuin normaalisti.

Pienellä mutteripannulla valmistuu helposti espressoa kahdelle hengelle.

Nutella-jäälatte maistuu myös jälkiruokana!

Nutella-jäälatte sopii hyvin sellaiseen hetkeen, kun kaipaa hieman hemmottelua ja virkistymistä kotioloissa. Nutella-jäälatte sopisi myös erinomaisesti jälkiruoaksi kesävieraille tai vaikka ihanaksi iltapäivän kahviherkuksi. Vielä näyttävämmän ja herkullisemman jäälatten saat, kun lisäät latten pinnalle vielä pallon vaniljajäätelöä ja/tai kermavaahtoa ja suklaakastiketta-nam!

Sittenkin frappuccino?

Jos tykkäät juoda jääkahvin frappuccinon eli muodossa, eli jäähileisenä kahvina, niin laita kaikki kahvijuomaan käytettävät ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä kunnes juoma on tasaista.

frappuccino
Nutella-frappuccino
nutella-frappuccino
Nutella-frappuccino

Maistuvia kahvihetkiä, toivottaa 

Nutella-jäälatte

Ainekset (2 annosta)

2
annosta espressoa
2 rkl
nutellaa
4 dl
soijamaitoa (myös tavallinen maito tai kaurajuoma sopii)
10
jääpalaa
rouhittua suklaata (koristeluun)
5 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Valmista ensin kahvi. Kaada kuuma kahvi korkeaan astiaan ja sekoita siihen nutella. Jaa nutella-kahvi kahteen korkeaan lasiin. Lisää joukkoon maito ja jääpalat, sekoita. Koristele halutessasi raastetulla suklaalla.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *