Nopeat parsapiiraat (gluteeniton, maidoton)
Nopeat parsapiiraat juhlapöytään
Parsa on kevään ihana sesonkikasvis ja sopii erinomaisesti tarjottavaksi kevään juhlapöydässä. Nopeat parsapiiraat valmistat vaivattomasti lehtitaikinasta ja tuorejuustosta. Piiraita kannattaa varata pari kappaletta vierasta kohden.
Parsa on kevään sesonkiherkku
Parsa sopii moniin ruokiin, siitä valmistuu esimerkiksi herkullinen sosekeitto, parsarisotto, kokeile myös paahdettuna uunissa tai grillissä voilla maustettuna. Parsaa voi syödä myös raakana ohueksi siivutettuna ja vinegretillä maustettuna. Parsa kypsyy nopeasti, joten se ei tarvitse esikypsennystä leivonnaisissa käytettäessä.
Parsapiiraat (gluteeniton ja maidoton)
Ainekset (18 annosta)
- 1 pkt
- gluteenitonta lehtitaikinaa (esim. Fria smördeg*)
- maissitärkkelystä (kaulitsemiseen)
- 1/2
- rasiaa tuorejuustoa (esim. Oatly på mackan**)
- 1 nippu
- tuoretta parsaa
- tuoretta tilliä
- ripaus
- yrttisuolaa, mustapippuria
- kananmunaa (voiteluun)
Tee näin:
Sulata lehtitaikina ohjeen mukaan. Napsauta parsoista pois puumainen kanta ja leikkaa 3 cm mittaisiksi pötköiksi. Leikkaa pötköt edelleen pituussuunnassa noin kolmeksi ohueksi suikaleeksi. Ripottele pöydälle gluteenitonta jauhoa (itse käytin maissitärkkelystä). Kaulitse taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa levy noin 4 cm x 4 cm kokoisiksi paloiksi. Levitä jokaiselle palalle tuorejuustoa ja asettele parsasiivuja päälle. Ripottele pinnalle tuoretta tilliä, yrttisuolaa sekä mustapippuria. Paista 200 asteessa noin 15 min.*Voit käyttää ohjeessa myös tavallista lehtitaikinaa. **Tähän sopisi myös tillillä maustettu tuorejuusto, jos ei ole tarvetta maidottomalle versiolle.