Miten syntyy ruokaohjelma?
Tässä kirjoituksessa paljastan teille miten syntyy ruokaohjelma..Pääsette mukanani kurkistamaan Elixir-tv-ohjelman kuvauksiin behind the scenes..Minä pääsin ohjelmaan vegekokiksi ja tässä vähän tunnelmia mitä kuvaukset ja koko “Elixirin vegekeittiö”-projekti piti sisällään..
Elixir-tv-ohjelma uudistuu
Tänä kesänä Elixir uudistuu tunnin mittaiseksi ohjelmaksi ja aiheena on kesällä kuntoon. Mukana on huippunimiä, kuten Amin Asikainen (vannoutunut lihansyöjä, jolle muuten maistui mun kokkaama chimichurri-tofu..)Satu Tuomisto, Hyvinvointistudio Lupauksen tiimistä Riina Laaksonen ja Mari Putus, vanhat tutut Else Lautala ja Lauri Kalima ja paljon muita sporttisia ammattilaisia.
19.5. Palaveri Elixirin toimistolla
Kuvausten suunnittelu alkoi palaverilla Elixirin toimistolla Sonera Stadionilla. Palaveri pidettiin yhdessä Elixirin tuottajan ja Lupaus-tiimiläisten kanssa. Palverissa sovittiin väljästi mitä on tarkoitus tehdä, eli kuvata kahdeksan jaksoa Elixirin vegekeittiötä. Vegekeittiö sisällytetään siis osaksi uutta Elixirin tunnin mittaista ohjelmaa ja vegekeittiö-osuudet on myös myöhemmin nähtävissä omina klippeinään netissä.
Yhteistyökumppaneiden hankinta
Ei se ole ruokaohjelma eikä mikään, jos ei mukana ole yhteistyökumppaneita! Olin itse aktiviivisesti mukana hankkimassa ohjelmaan yhteistyökumppaneita ja heti alussa mukaan lähti huikea suomalainen tofun tuottaja Jalotofu ja myöhemmin ohjelmaan siunautui kumppaneita jopa ruuhkaksi asti: Kaslink Aito-tuotteilla, Risenta monipuolisilla kuivatuotteillaan, Captain Kombucha-juoma, Yogi-tee, Clearspring– luomu tuotteet, Bear-hedelmäremmit sekä Pip-tuoremehut.
Reseptiikan suunnittelua ja testaamista
Kun ensimmäinen yhteistyökumppani oli klousattu, niin alkoi armoton reseptien suunnittelu ja testaus. Jokaiseen jaksoon oli tarkoitus laatia kesäinen kasvismenu, johon kuuluivat lisukkeet sekä kesäinen mocktail (alkoholiton cocktail). Ruokaohjeita kertyi näin ollen kahdeksaan jaksoon peräti 33! Ruokaohjelma oli kuvausta vaille valmis!
Ensimmäinen kuvauspäivä 1.6.Upinniemi Kirkkonummi
Kuvauspäivää edeltävänä päivänä valmistelin kuvattavat ruoat niin pitkälle kuin mahdollista. Kuvauspäivän aamuna auton takakontti oli pullollaan puolivalmiita ruokia pakasterasioissa ja pussukoissa. Suunnittelu on muuten kaiken a ja o ruokakuvauksissa, sillä jos jotain oleellista puuttuu, niin se jää pois kuvauksista ja sitä ei saa tapahtua!
No huhhuh! Tämä kuvauspäivä oli melkoista touhua, välillä satoi rakeita, välillä tuuli niin, että tukka meinasi lähteä päästä ja lämpöasteita oli about 10, joten saatiin nauttiia sitä kuuluisaa Suomen kesää parhaimmillaan. Purkkiin saatiin tästä päivästä vain sisällä kuvatut mocktailit, joten pääsin valmistamaan muut ruoat uudelleen 9.6. kuvauspäivään. Iso hatunnosto personal trainereille ja muulle jengille, jotka jaksoivat tehdä ohjelmaa hymyssä suin säästä huolimatta..
Toinen kuvauspäivä 9.6. Veikkola, Kirkkonummi
Tällä kertaa sää suosi kuvauksia ja saimme kuvattua 4. jakson materiaalit pienellä porukalla ihanassa miljöössä Veikkolassa. Grillissä tirisi tofu ja siitä syntyi neljä herkullista kasvisruokaa jokaiseen suuhun!
Kolmas kuvauspäivä 28.6. Veikkola Kirkkonummi
Kolmantena ja viimeisenä kuvauspäivänä aurinko lämmitti ihanasti ja uskalsin lähteä kohti Kirkkonummea lyhyissä farkkushortseissa.
Kuvaustiimissä hääräsi tällä kertaa mahtava Jenni Kantis ja hullunhauska Jussi Arhinmäki aka Käkkis.
Kuvaukset sujuivat jouhevasti ja vaikka materiaalia oli paljon, niin saimme kuin saimmekin kaiken purkkiin! Kuvaukset menivät kylläkin vähän pitkiksi ja mulle tuli vähän huono äiti-fiilis, kun jouduin soittamaan lasten hoitopaikkaan, että saavun vähän myöhässä hakemaan lapsia. Onneksi hoitajat olivat ymmärtäväisiä ja joustivat hakuajassa 15 min..
Oli kyllä kiva projekti kaiken kaikkiaan kuvata tämä ruokaohjelma yhdessä Elixir-tiimin kanssa. Ja taas yhtä kokemusta rikkaampana ja valmiina uusiin haasteisiin!
Älä missaa kesän energisintä ohjelmaa Elixir- kesällä kuntoon tv5 perjantaisin klo 17.10!
Aurinkoista kesää!