Vegetreenari
Vegetreenari

Miten syntyy ruokaohjelma?

ruokaohjelma
Veikkolassa kuvauksissa.

Tässä kirjoituksessa paljastan teille miten syntyy ruokaohjelma..Pääsette mukanani kurkistamaan Elixir-tv-ohjelman kuvauksiin behind the scenes..Minä pääsin ohjelmaan vegekokiksi ja tässä vähän tunnelmia mitä kuvaukset ja koko ”Elixirin vegekeittiö”-projekti piti sisällään..

Elixir-tv-ohjelma uudistuu 

Tänä kesänä Elixir uudistuu tunnin mittaiseksi ohjelmaksi ja aiheena on kesällä kuntoon. Mukana on huippunimiä, kuten Amin Asikainen (vannoutunut lihansyöjä, jolle muuten maistui mun kokkaama chimichurri-tofu..)Satu Tuomisto, Hyvinvointistudio Lupauksen tiimistä Riina Laaksonen ja Mari Putus, vanhat tutut Else Lautala ja Lauri Kalima ja paljon muita sporttisia ammattilaisia.

19.5. Palaveri Elixirin toimistolla

Kuvausten suunnittelu alkoi palaverilla Elixirin toimistolla Sonera Stadionilla. Palaveri pidettiin yhdessä Elixirin tuottajan ja Lupaus-tiimiläisten kanssa. Palverissa sovittiin väljästi mitä on tarkoitus tehdä, eli kuvata kahdeksan jaksoa Elixirin vegekeittiötä. Vegekeittiö sisällytetään siis osaksi uutta Elixirin tunnin mittaista ohjelmaa ja vegekeittiö-osuudet on myös myöhemmin nähtävissä omina klippeinään netissä.

ruokaohjelma
Isona yhteistyökumppanina oli jalotofu.

Yhteistyökumppaneiden hankinta

Ei se ole ruokaohjelma eikä mikään, jos ei mukana ole yhteistyökumppaneita! Olin itse aktiviivisesti mukana hankkimassa ohjelmaan yhteistyökumppaneita ja heti alussa mukaan lähti huikea suomalainen tofun tuottaja Jalotofu ja myöhemmin ohjelmaan siunautui kumppaneita jopa ruuhkaksi asti: Kaslink Aito-tuotteilla, Risenta monipuolisilla kuivatuotteillaan, Captain Kombucha-juoma, Yogi-tee, Clearspring– luomu tuotteet, Bear-hedelmäremmit sekä Pip-tuoremehut.

ruokaohjelma
Reseptien testausta.

Reseptiikan suunnittelua ja testaamista

Kun ensimmäinen yhteistyökumppani oli klousattu, niin alkoi armoton reseptien suunnittelu ja testaus. Jokaiseen jaksoon oli tarkoitus laatia kesäinen kasvismenu,  johon kuuluivat lisukkeet sekä kesäinen mocktail (alkoholiton cocktail). Ruokaohjeita kertyi näin ollen kahdeksaan jaksoon peräti 33! Ruokaohjelma oli kuvausta vaille valmis!

ruokaohjelma
Upinniemen kuvauksissa oli tuulista ja kylmää!

Ensimmäinen kuvauspäivä 1.6.Upinniemi Kirkkonummi

Kuvauspäivää edeltävänä päivänä valmistelin kuvattavat ruoat niin pitkälle kuin mahdollista. Kuvauspäivän aamuna auton takakontti oli pullollaan puolivalmiita ruokia pakasterasioissa ja pussukoissa. Suunnittelu on muuten kaiken a ja o ruokakuvauksissa, sillä jos jotain oleellista puuttuu, niin se jää pois kuvauksista ja sitä ei saa tapahtua!

No huhhuh! Tämä kuvauspäivä oli melkoista touhua, välillä satoi rakeita, välillä tuuli niin, että tukka meinasi lähteä päästä ja lämpöasteita oli about 10, joten saatiin nauttiia sitä kuuluisaa Suomen kesää parhaimmillaan. Purkkiin saatiin tästä päivästä vain sisällä kuvatut mocktailit, joten pääsin valmistamaan muut ruoat uudelleen 9.6. kuvauspäivään. Iso hatunnosto personal trainereille ja muulle jengille, jotka jaksoivat tehdä ohjelmaa hymyssä suin säästä huolimatta..

Toinen kuvauspäivä 9.6. Veikkola, Kirkkonummi

ruokaohjelma
Hiiligrilli tulilla, kuvaukset voivat alkaa!
ruokaohjelma
Kauniit olivat maiseman Veikkolassa.

Tällä kertaa sää suosi kuvauksia ja saimme kuvattua 4. jakson materiaalit pienellä porukalla ihanassa miljöössä Veikkolassa. Grillissä tirisi tofu ja siitä syntyi neljä herkullista kasvisruokaa jokaiseen suuhun!

Kolmas kuvauspäivä 28.6. Veikkola Kirkkonummi

ruokaohjelma
Kuvauksiin lähdössä.

Kolmantena ja viimeisenä kuvauspäivänä aurinko lämmitti ihanasti ja uskalsin lähteä kohti Kirkkonummea lyhyissä farkkushortseissa.

ruokaohjelma
Kuvaukset käynnissä.

Kuvaustiimissä hääräsi tällä kertaa mahtava Jenni Kantis ja hullunhauska Jussi Arhinmäki aka Käkkis.

ruokaohjelma
Viimeisen jakson piknik-kuvauksissa aurinko lämmitti ihanasti!

Kuvaukset sujuivat jouhevasti ja vaikka materiaalia oli paljon, niin saimme kuin saimmekin kaiken purkkiin! Kuvaukset menivät kylläkin vähän pitkiksi ja mulle tuli vähän huono äiti-fiilis, kun jouduin soittamaan lasten hoitopaikkaan, että saavun vähän myöhässä hakemaan lapsia. Onneksi hoitajat olivat ymmärtäväisiä ja joustivat hakuajassa 15 min..

Oli kyllä kiva projekti kaiken kaikkiaan kuvata tämä ruokaohjelma yhdessä Elixir-tiimin kanssa. Ja taas  yhtä kokemusta rikkaampana ja valmiina uusiin haasteisiin!

Älä missaa kesän energisintä ohjelmaa Elixir- kesällä kuntoon tv5 perjantaisin klo 17.10!

Aurinkoista kesää!

ruokaohjelma

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *