Vegetreenari
Vegetreenari

Mitä tarjota alkoholittomalle juhlavieraalle juomaksi?

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

IMG_4334

Kesä on juhlien kulta-aikaa sekä grillit höyryävät jo monilla mökeillä ja takapihoilla. Juhlaväen joukosta löytyy lähes poikkeuksetta henkilöitä, jotka syystä tai toisesta eivät alkoholia nauti. Isäntä on velvollinen tarjoamaan myös näille vieraille laadukasta juomaa, jos juotavaa on muillekin tarjolla. Pommac, limut ja kivennäisvesi juomina ovat mielestäni juhlavieraan aliarviointia, eivätkä tee tilanteesta kovinkaan juhlavaa. Kannattaa panostaa kaikkien vieraiden viihtymiseen tasapuolisesti ja juhlassa viihtyminen alkaa heti alkumaljasta.

Terveellisyys ja hyvinvointi ovat valttia tämän hetken kuluttajamarkkinoilla. Kuluttajat haluavat terveellisempiä vaihtoehtoja eri elintarvikkeille, niin myös juhlajuomille. Ja mitä kuluttajat haluavat, sitä he yleensä saavat! Terveellisyystrendi näkyy ilokseni myös alkoholittomien tai vähäalkoholisten juomien valikoiman lisääntymisenä kauppojen ja Alkon valikoimissa. Juomahyllyistä löytyy kuohujuomia niin mansikan, persikan, kuin mustaherukankin mausta pitäville.

IMG_4317
Alkoholittomia kuohuvia

Kartoitin helsinkiläisten päivittäistavarakauppojen sekä Alkon alkoholittomien kuohujuomien valikoimaa. Maisteluun valikoitui neljä alkoholitonta kuohujuomaa sekä hiilihapollinen hedelmäjuoma (Belvoir). Kuohuviinit olivat peräisin Saksasta suomalaista Lehtikuohua lukuunottamatta. Belvoir-hedelmäjuoma on valmistettu ilman lisäaineita ja se valmistetaan Englannissa. Pienet Belvoir-hedelmäjuomapullot ovat kauniita tarjottavia juhlissa.

Kehitin lisäksi itsetekoisen kuohuvan seljankukkafizzin, minkä pohjana on Belvoir- seljankukkamehutiiviste. Kivennäisvesi yhdessä mehun kanssa muodostaa raikkaan ja kevyen juhlajuoman. Kokeile seljankukkamehua myös boolin maustajana tai sekoitettuna kuohuviinin joukkoon!

Onko valintasi juhlajuomaksi raikas seljankukkafizz, Belvoir-kuplajuoma, alkoholiton kuohuviini vai kenties suomalainen Lehtikuohu. Tutustu vertailuun ja tee valintasi!

IMG_4332
Alkoholittomat kuohuvat, vasemmalta oikealle; Light Live, Henkell trocken, Carl Jung ja Lehtikuohu

Kuohujuomia arvioi kuuden hengen raati, kolme miestä ja kolme naista. Raadin naispuolisilla jäsenillä oli aiempaa kokemusta alkoholittomista kuohuvista raskausajoilta. Yleinen ennakkokäsitys alkoholittomista kuohuviineistä oli negatiivinen eikä niiden mausta juuri pidetty.

Maisteluun valikoitui neljä melko erilaista kuohujuomaa ja jokaiselle löytyi oma suosikkinsa! Eniten pidettiin persoonallisen makuisesta mustaherukan lehdistä valmistetusta Lehtikuohusta. Varsinaisten rypäleistä valmistettujen kuohuviinien voittajaksi valikoitui Henkellin päärynään vivahtava makeahko kuohuviini. Kolmannen sijan peri vertailun edullisin Carl Jungin kuohuviini. Jumbosijalle testissä jäi Light liven kuohuviini, mitä emme suosittele hankkimaan. Light live oli mielestämme mauton ja vetinen verrattuna muihin testiryhmän juomiin.

Screenshot 2016-06-05 20.15.08

*Valikoimassa myös 0,75l hinta 6,49€

Huom! Vertailusta jäi pois Korpihillan kuusenkerkkä-juoma saatavuusongelmien vuoksi.

IMG_4325
Belvoir-hedelmäjuomat

Belvoir-hedelmäjuomat ovat matalahapposia, raikkaita ja hedelmäisiä, mutta eivät liian makeita. Pisteitä juomat saavat maun lisäksi myös siitä, että tuotteiden raaka-aineet ovat luomua. Voit ostaa alkoholittomille vieraille kauniit 0,25 l kokoiset pullot tai valmistaa itse kannullisen Seljankukkafizzia,  maku on lähes sama!

IMG_4319
Seljankukkafizz

Koristeeksi juomiin sopivat kaikki luonnossa ja puutarhassa itsekasvatetut kukat. Kaupassa myytävät kukat sisältävät usein tuholaismyrkkyjä, joten jätä ne suosiolla pois ruoista.

Seljankukkafizz

1 osa seljankukkamehutiivistettä (Esim. Belvoir)

3 osaa kivennäisvettä

koristeeksi esim. mintunlehtiä, kukan terälehtiä, vadelmia jne.

Kaada seljankukkamehutiivistettä kuohuviinilasiin ja täytä lasi kivennäisvedellä. Voit myös valmistaa juoman kannuun. Koristele juoma luonnonkukilla tai marjoilla ja nauti raikkaana kesäjuomana!

Aurinkoisia kesäjuhlia!

xxxLinda

IMG_4304

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *