Maisemakahvilan piirakka raparperilla (myös vegaaninen)

Nyt on raparperiaika parhaimmillaan ja on aika leipoa raparperipiirakka! Ihanan kirpeä alkukesän herkku upotetaan tällä kertaa maisemakahvilan piirakkaan.

maisemakahvilan piirakka raparperillaMaisemakahvilan piirakka maistuu myös vegaanisena

Maisemakahvilan piirakka on aivan ihana piirakka ja se koostuu kolmesta osasta mehevästä pohjasta, raikkaasta täytteestä ja rapeasta murukuorrutteesta. Perinteinen maisemakahvilan piirakka sisältää piimää ja maitorahkaa. Tässä postauksessa on ohje myös vegaaniseen maisemakahvilan piirakkaan, jossa taikinan piimä on korvattu soijajogurtilla ja täytteen maitorahka soijarahkalla. Maisemakahvilan piirakka on yksi omista suosikeistani ja sen täytteeksi sopisi raparperin tilalle  myös mustikat, herukat ja vaikka omena.

maisemakahvilan piirakka raparperilla

Katso myös muut raparperireseptini:

Raparperirättänä

Raparperi-kookospaistos

Raparperikiisseli ja raparperipiirakka

Maisemakahvilan piirakka raparperilla, vegaaninen

Ainekset (8 annosta)

4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
125 g
margariinia
lisäksi
1,5 dl
maustamatonta soijajogurttia
täytteeseen
3 dl
pilkottua raparperia (3-4 vartta)
250 g
soijarahkaa (esim. alpro go on)
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
sokeria
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Sekoita pohja-aineet keskenään kulhossa. Aineksista muodostuu murumainen seos. Ota puolet seoksesta eri astiaan. Lisää toiseen puolikkaaseen 2 dl soijajogurttia, sekoita hyvin ja kaada voideltuun vuokaan. Pilko raparperit ja ripottele pohjan päälle. Valmista täyte sekoittamalla Alpro go on soijarahka sekä sokerit keskenään. Kaada täyteseos raparperien päälle. Ripottele viimeisenä vuokaan muruseos. Paista uunin keskitasolla 20-25 min, kunnes täyte on hyytynyt. Nauti viilennettynä.

Maisemakahvilan piirakka raparperilla, perusohje

Ainekset (8 annosta)

pohja
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
125 g
margariinia tai voita
nestemäiset aineet
1 dl
piimää tai luonnon jogurttia
1 pieni
kananmuna
täytteeseen
3 dl
pilkottua raparperia (3-4 vartta)
250 g
maitorahkaa
1
kananmuna
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
sokeria
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Sekoita pohja-aineet keskenään kulhossa. Aineksista muodostuu murumainen seos. Ota puolet seoksesta eri astiaan. Lisää toiseen puolikkaaseen piimä ja kananmuna., sekoita hyvin ja kaada voideltuun vuokaan. Pilko raparperit ja ripottele pohjan päälle. Valmista täyte sekoittamalla rahka, kananmuna sekä sokerit sekaisin. Kaada täyteseos raparperien päälle. Ripottele viimeisenä vuokaan muruseos. Paista uunin keskitasolla 20-25 min, kunnes täyte on hyytynyt. Nauti viilennettynä.

Kommentit (2)
  1. Kiva, että on myös vegaaninen versio ohjeesta. Uunin lämpötila puuttuu.

    1. Kiitos huomiosta! Uunin lämpötila laitettu eli 200 astetta. -Linda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *