Maisemakahvilan piirakka raparperilla (myös vegaaninen)
Nyt on raparperiaika parhaimmillaan ja on aika leipoa raparperipiirakka! Ihanan kirpeä alkukesän herkku upotetaan tällä kertaa maisemakahvilan piirakkaan.
Maisemakahvilan piirakka maistuu myös vegaanisena
Maisemakahvilan piirakka on aivan ihana piirakka ja se koostuu kolmesta osasta mehevästä pohjasta, raikkaasta täytteestä ja rapeasta murukuorrutteesta. Perinteinen maisemakahvilan piirakka sisältää piimää ja maitorahkaa. Tässä postauksessa on ohje myös vegaaniseen maisemakahvilan piirakkaan, jossa taikinan piimä on korvattu soijajogurtilla ja täytteen maitorahka soijarahkalla. Maisemakahvilan piirakka on yksi omista suosikeistani ja sen täytteeksi sopisi raparperin tilalle myös mustikat, herukat ja vaikka omena.
Katso myös muut raparperireseptini:
Raparperikiisseli ja raparperipiirakka
Maisemakahvilan piirakka raparperilla, vegaaninen
Ainekset (8 annosta)
- 4 dl
- vehnäjauhoja
- 2 dl
- sokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 2 tl
- leivinjauhetta
- 125 g
- margariinia
- lisäksi
- 1,5 dl
- maustamatonta soijajogurttia
- täytteeseen
- 3 dl
- pilkottua raparperia (3-4 vartta)
- 250 g
- soijarahkaa (esim. alpro go on)
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 2 rkl
- sokeria
Tee näin:
Sekoita pohja-aineet keskenään kulhossa. Aineksista muodostuu murumainen seos. Ota puolet seoksesta eri astiaan. Lisää toiseen puolikkaaseen 2 dl soijajogurttia, sekoita hyvin ja kaada voideltuun vuokaan. Pilko raparperit ja ripottele pohjan päälle. Valmista täyte sekoittamalla Alpro go on soijarahka sekä sokerit keskenään. Kaada täyteseos raparperien päälle. Ripottele viimeisenä vuokaan muruseos. Paista uunin keskitasolla 20-25 min, kunnes täyte on hyytynyt. Nauti viilennettynä.
Maisemakahvilan piirakka raparperilla, perusohje
Ainekset (8 annosta)
- pohja
- 4 dl
- vehnäjauhoja
- 2 dl
- sokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 2 tl
- leivinjauhetta
- 125 g
- margariinia tai voita
- nestemäiset aineet
- 1 dl
- piimää tai luonnon jogurttia
- 1 pieni
- kananmuna
- täytteeseen
- 3 dl
- pilkottua raparperia (3-4 vartta)
- 250 g
- maitorahkaa
- 1
- kananmuna
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 2 rkl
- sokeria
Tee näin:
Sekoita pohja-aineet keskenään kulhossa. Aineksista muodostuu murumainen seos. Ota puolet seoksesta eri astiaan. Lisää toiseen puolikkaaseen piimä ja kananmuna., sekoita hyvin ja kaada voideltuun vuokaan. Pilko raparperit ja ripottele pohjan päälle. Valmista täyte sekoittamalla rahka, kananmuna sekä sokerit sekaisin. Kaada täyteseos raparperien päälle. Ripottele viimeisenä vuokaan muruseos. Paista uunin keskitasolla 20-25 min, kunnes täyte on hyytynyt. Nauti viilennettynä.
Kiva, että on myös vegaaninen versio ohjeesta. Uunin lämpötila puuttuu.
Kiitos huomiosta! Uunin lämpötila laitettu eli 200 astetta. -Linda