Lettuleivos mansikoilla (V,G)

vegaaniset letut

Vegaaniset letut. Lettu, lätty, räiskäle ja ohukainen.. Tiesitkö, että pieniä lettuja kutsutaan ohukaisiksi ja isoja lettuja räiskäleiksi? Rakkaalla lapsella on monta nimeä, yksi on kuitenkin varmaa, lettujen suosio on ja pysyy. Letut hillolla ovat arkinen herkku, mutta kermavaahdon ja mansikoiden kanssa tarjoiltuna letut muuttuvat juhlavammaksi herkuksi. Näyttävät lettuleivokset valmistuvat helposti pinoamalla lettuja, hilloa, mansikoita ja kermavaahtoa torneiksi.

Voit toki valmistaa lettuleivokset perinteisestä lettutaikinastakin, mutta vegaanisen ja samalla munattoman ja maidottoman version letuista valmistat helposti kikhernejauhoista, vichystä ja tattarijauhoista. Vegaanisen lettutaikinan nesteeksi sopii hyvin myös kasvimaito sekä hätätilanteessa tavallinen vesikin käy! Letut voi ja kannattaakin paistaa etukäteen ja koota leivokset jäähdytetyistä letuista, joiden väliin lisätään vaahdotettua kasvikermavalmistetta, hilloa ja tuoreita mansikoita. Kokeile lettuleivosten täytteenä myös itsetehtyä raparperihilloketta, luumukompottia, metsämustikoita, herukoita tai vaikka syksyistä omenahilloa. Nämä leivokset sopivat moneen suuhun, sillä ne ovat gluteenittomia, munattomia ja maidottomia. Mauttomia ne eivät kuitenkaan ole!

vegaaniset letut mansikoilla
Lettuleivos mansikoilla maistuu varmasti kaikille!

Kikherneletut ovat ravitseva herkku

Kikherneletut ovat ravitseva vaihtoehto perinteisille letuille ja raaka-aineita tähän herkkuun on myös helppo pitää saatavilla kaapissa, kikherneletut kun valmistuvat vain kikhernejauhoista, tattarijauhoista ja nesteestä. Nesteeksi kikhernelettuihin sopii pelkkä vesi, mutta täyteläisemmän makuiset letut valmistat (kasvi)maidosta. Vichyllä lettujen lopputulos on kuohkeampi, kuin tavallista vettä käytettäessä. Kikhernejauhot sisältävät muuten runsaasti proteiinia, rautaa, magnesiumia sekä kuitua ja ovat hyvä valinta ravintoköyhien vehnäjauhojen tilalle. 

vegaaninen lettu
Valurautainen ohukaispannu on elinikäinen kaveri.
vegaaninen lettu
Miten korkean tornin uskallat rakentaa..

Herkullista kesää, toivottaa Linda.

Vegaaniset letut (V,G)

Ainekset (30 annosta)

5 dl
vichya, kasvimaitoa tai vettä
2,5 dl
kikhernejauhoja
1,5 dl
tattarijauhoja
0,5 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
öljyä (paistamiseen)
45 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Mittaa neste, kikhernejauhot, tattarijauhot, suola, öljy ja sokerit muovikulhoon ja vatkaa kierrevatkaimella sekaisin. Anna taikinan turvota vähintään 15 minuuttia enenn paistamista. Kuumenna paistinpannu ja laita sille hieman öljyä. Annostele taikinaa jokaiseen pannun syvennykseen noin ruokalusikallinen ja paista letut kypsiksi molemmin puolin.

Lettuleivos mansikoilla (V,G)

Ainekset (6 annosta)

valmiita lettuja
1 litra
mansikoita
2 dl
vaahtoutuvaa kasvikermaa (soijakermaa tai kaurakermaa)
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
sokeria
1 dl
mansikkahilloa
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Vatkaa kasvikermavalmiste vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita vaahto pursotuspussiin. Viipaloi mansikat. Kokoa letuista, mansikoista, mansikkahillosta ja kasvikermavaahdosta torneja. Nauti heti!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *