Lounassalaatti-idea: nuudelisalaatti japanilaisittain (vegaani)
Nappaa tästä talteen herkullinen nuudelisalaatin ohje japanilaisella twistillä. Salaatti sopii lounassalaatiksi sellaisenaan tai vaikka grilliruoan kaveriksi. Pääruoaksi annoksesta riittää kahdelle ja lisukesalaattina neljälle.
Nuudelisalaatti japanilaisittain 2-4:lle
Pääruokana: 512 kcal, 17 g pro, 57g hh, 22g rasvaa, 11g kuitua.
2 levyä (á 50g) täysjyvänuudelia
1 tlk (170g) mustapapuja säilykkeenä
2 kevätsipulin vartta
3 rkl (30g) suolapähkinöitä
50 g tuoreita herneitä (tai pakasteherneitä)
(koristeeksi pala suikaloitua norilevyä)
Seesamiöljykastike:
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl riisiviinietikkaa ( tai valkoviinietikkaa)
2 rkl soijakastiketta
1/2 limen mehu
2 tl hunajaa/muuta makeutusta
Kypsennä nuudeli paketin ohjeen mukaan, valuta ja jäähdytä. Huuhtele ja valuta mustapavut. Pilko kevätsipuli renkaiksi. Riivi herneet irti paloista. Valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Sekoittele kastike jäähtyneisiin nuudeleihin. Lisää nuudeleiden joukkoon muut ainekset ja viimeistele halutessasi norileväsuikaleilla. Nauti kylmänä. Salaatti säilyy hyvänä pari päivää.
Keveitä askelia!
xxxLinda