Synnitön pizzapohja parsakaalista (gluteeniton)

 

Tämä ohje on saanut inspiraation kirjasta VEGE-Tuoreita makuja kotikeittiöstä (Sukula&Nieminen). Olen muokannut ohjeen raaka-aineiden määriä hieman, mutta  perusperiaate ohjeessa on kuitenkin sama kuin kirjassa.

Maku on ihan loistava, taikinassa ei maistu yhtään parsakaali. Tällä ohjeella on helppo huijata parsakaalinvihaajat syömään parsakaalia. Tee pohja ja valitse mieleisesi pizzatäytteet ja nautinto on taattu! Pohja esikypsennetään ennen täyttämistä.

Broccolicrust eli parsakaalista tehty pizzapohja

1 keskikokoinen parsakaali (tässä ohjeessa 500g) tai kukkakaalia

1,5 dl (75g) pecorinoa tai vastaavaa juustoa

2 kananmunaa

1/2 tl basilikaa

1/2 tl oreganoa

1/2 tl suolaa

  • Raasta parsakaali (myös varret) esim monitoimikoneessa karkeaksi raasteeksi.
  • Höyrytä raastetta noin 5 min. Jos et omista höyrykattilaa, voit kypsentää raastetta mikrossa 8 min.
  • Laita raaste siivilään, jonka olet vuorannut harsoliinalla tai keittiöpyyhkeellä. Anna jäähtyä hetken. Painele sitten neste pois, lopputuloksena on tiivis, kuivanoloinen pallo.
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Sekoita juustoraaste, kananmunat, yrtit ja suola keskenään kulhossa. Lisää joukkoon parsakaaliraaste.
  • Taputtele leivinpaperin päälle kahdeksi ohueksi halkaisijaltaan noin 20 cm suuruiseksi ympyräksi.
  • Kypsennä uunissa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Täytä haluamillasi täytteillä ja nauti!
parsakaalipohja raakana
raaka parsakaalipizzapohja

Buffalapizza 2 kpl

2 pizzapohjaa

200g tomaattikastiketta

4 kirsikkatomaattia

1 pkt (125g) Buffalamozzarellaa

Tuoretta basilikaa

pippuria

  • Sivele tomaattikastiketta pohjien päälle.
  • Paista uunissa noin 10 min.
  • Lisää pinnalle, pilkottuja kirsikkatomaatteja, mozzarellaa, tuoretta basilikaa sekä muutama rouhaisu mustapippuria. Pizzaa ei tarvitse enää paistaa, juusto sulaa kuuman pohjan päälle hyvin.

Buffalapizza kukkakaali:parsakaalipohja

Herkullista päivää!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *