Keväinen moussekakku (V)

vegaaninen moussekakku

Vegaaninen moussekakku.

Vegaaninen moussekakku sopii lähes jokaiseen suuhun

Erilaiset hyydytetyt kakut ovat juhlavia kahvipöydän tarjottavia ja niiden makumaailmaa voi varioida helposti sopimaan mihin vuodenajan juhlaan tahansa. Kevään juhliin sopii mainiosti raikas mangomoussekakku, mikä hyydytetään lusikoitavaksi vegaanisella agar agar- jauheella. Kun käytät moussekakun täytteissä kaurapohjaista vaahtoutuvaa valmistetta ja valmistat pohjan gluteenittomista kekseistä, sopii kakku lähes jokaiseen ruokavalioon.

Agar agar on vegaaninen hyytelöimisjauhe

Agar agar on hyydyttämiseen tarkoitettu jauhe, mikä valmistetaan merilevästä. Agar agaria saa nykyään hyvinvarustetuista päivittäistavarakaupoista. Kotimainen Meira lanseerasi muuten juuri oman agar agar-jauheensa ja purkin hinta on noin 6€. Agar agarin käyttö on helppoa: jauhe liotetaan pieneen määrään nestettä, kuumennetaan kiehuvaksi ja seosta keitetään parin minuutin ajan. Liemi sekoitetaan kuumana hyydytettävien raaka-aineiden joukkoon ja annetaan hyytyä kylmässä. Agar agar on muuten todella riittoisaa; yksi teelusikallinen agar agaria riittää hyydyttämään peräti 2 dl mehua. Agar agarin annostelu riippuu kuitenkin hyydytettävästä aineesta; esimerkiksi tämän kakun mangomoussetäytteeseen sitä kului 5 tl, vaikka massa olikin melko paksua jo ennen agar agarin lisäämistä.

Mangomoussekakku valmistuu ilman uunia

Tämä mangomoussekakku valmistuu pienellä vaivalla ja ilman uunia. Aikaa vievin osuus on kakun hyydyttäminen, mihin kuluu pari tuntia. Pohjaan tarvitset vain kaksi raaka-ainetta; lempikeksejäsi sekä vegaanista margariinia. Itse valitsin pohjaan tällä kertaa mausteisia Lotus biscoff-keksejä, Oreo-keksit toimisivat varmasti hyvin myös. Kuohkea ja raikas mangomoussetäyte valmistuu Kaslinkin vaahtoutuvasta Kauravispistä, mangosta sekä sitrusmehuista. Maukkain täyte valmistuu tuoreesta mangosta, mutta pakastettu ajaa asian lähes yhtä hyvin. Kauniin keltainen appelsiinikiille viimeistelee kakun yhdessä koristeiden kanssa.

 

vegaaninen mangomoussekakku
Mangomoussekakku sopii kevääseen

Keväinen moussekakku

Ainekset (8 annosta)

Pohja
250 g
Lotus biscoff keksejä (tai vastaavia)
75 g
margariinia (esim. Flora sininen)
Mangomoussetäyte
300 g
mangoa
250 g
vaahtoutuvaa kauravalmistetta (esim. Kaslink)
2 tl
vaniljasokeria
0,5 dl
sokeria
1 dl
appelsiininmehua
2 rkl
sitruunanmehua
5 tl
agar agar-jauhetta (esim. Meira)
Appelsiinikiille
2 dl
tuorepuristettua appelsiinimehua
0,25 dl
sokeria (maun mukaan)
1 tl
agar agar-jauhetta
2 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 1 h 30 min

Tee näin:

Murskaa keksit hienoksi muruksi joko muovipussissa kaulimen avulla tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja taputtele seos irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm).

Sulata pakastettu mango tai kuori ja paloittele tuore mango. Soseuta mango sauvasekoittimella. Vatkaa kauravispi vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja yhdistä mangososeen kanssa. Mittaa appelsiinimehu, sitruunamehu, sokeri ja agar agar -jauhe kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä seosta parin minuutin ajan. Kaada agar agar- liemi ohuena nauhana vaahdon joukkoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada massa irtopohjavuokaan hyytymään noin puoleksi tunniksi.

Valmista kiille. Purista appelsiineista mehu tai käytä valmista tuorepuristettua mehua. Laita mehu, sokeri ja agar agar- jauhe kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä parin minuutin ajan. Kaada mehuliemi kakun päälle ja jatka kakun hyydyttämistä jääkaapissa noin tunnin ajan. Kun kakku on hyytynyt siirrä se tarjoilulautaselle, koristele ja laita tarjolle. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *