Inspiroivia kesäkurpitsaruokia

Kesäkurpitsa on nyt sesongissa ja sitä pukkaa kasvimailta jälleen tänäkin syksyn runsaasti! Tässä kaksi inspiroivaa tapaa hyödyntää kesäkurpitsaa ruoanlaitossa; kesäkurpitsatacot sekä kesäkurpitsatäytteellä täytetyt filorullat.

Kesäkurpitsatacot kasvistäytteellä täyttävät nälkäisimmänkin vatsan

Kukapa ei tykkäisi tacoista? Tässä herkullinen ja terveellinen versio, jossa tacokuoret valmistetaan kesäkurpitsaraasteesta, kananmunasta, kikhernejauhoista ja parmesanjuustosta- helppoa ja ravitsevaa! Lisää tacokuorten väliin lempitäytteitäsi ja tacobileet voivat alkaa! Näillä kesäkurpitsatacoilla voi huoletta herkutella arkenakin.

Kesäkurpitsa-filorullat
Kesäkurpitsa-salaattijuustofilorullat

 

Kesäkurpitsa-filorullat ovat rapea ja ravitseva eväs

Mä suorastaan rakastan rapeasta filotaikinasta valmistettuja leivonnaisia! Nämä rapeat ja herkulliset filokierteet ovat saaneet innoituksensa tämän kesän Kroatian matkalta. Moni on saattanut maistella filotaikinasta valmistettuja leivonnaisia myös Kreikassa ja Turkissa. Tyypillisiä filoleivonnaisten täytteitä ovat pinaatti, fetajuusto, tuorejuusto, jauheliha, kirsikat sekä omena.

filotaikina

Nappaa filotaikina kaupan pakastealtaasta ja pyöräytä rapeita kesäkurpitsarullia alkusyksyn kunniaksi! Kesäkurpitsa tuo filorullien täytteeseen mehevyyttä ja ravinteikkuutta ja kvinoa ja salaattijuusto tekevät rullista täyttäviä. Koko komeuden kruunaa lehtevä filokuori- aah, miten hyvää! Kokeile filorullia kasviskeiton kaverina, kahvipöydän suolaisena tarjottavana tai ravitsevana eväänä.

kesäkurpitsa-filorullat

kesäkurpitsatacot

Maistuvaa alkusyksyä! 

Tsekkaa valmistuvideo tubekanavaltani :

Inspirovia kesäkurpitsaruokia-video. 

p.s. Seuraathan minua jo instagramissa: vegelinda

Kesäkurpitsatacot

Ainekset (4 annosta)

500 g
kesäkurpitsaa
1/2 tl
suolaa
1
kananmuna
1 dl
parmesanjuustoraastetta
1/2 dl
kikhernejauhoa (korppujauhoa)
1/2 dl
tuoretta korianteria
mustapippuria (ripaus)
Täytteeksi
2 dl
tomaattisalsaa/papusalsaa
200 g
tofua
1
avokado
2 dl
ranskankermaa/kasvivalmistetta
tuoretta korianteria
40 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

  1. Raasta pesty kesäkurpitsa karkeaksi. Nosta raaste siivilään ja ripottele sekaan suola. Jätä valumaan 10 minuutiksi. Puristele kesäkurpitsaraaste mahdollisimman kuivaksi ja kumoa kulhoon.
  2. Lisää raasteen sekaan muna, parmesanraaste, kikhernejauhot, hienonnettu korianteri ja mustapippuri. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi leivinpaperille uunipellille 8 ohutta lettusta (Ø 13 cm).
  3. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes letut ovat saaneet pintaansa hieman paistoväriä.
  4. Valmista täyte. 
  5. Täytä kesäkurpitsatacokuoret esimerkiksi salsalla, tofulla ja avokadolla. Ripottele pinnalle hienonnettua korianteria.

Kesäkurpitsa-filorullat

Ainekset (8 annosta)

200 g
kesäkurpitsaa
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä
2 rkl
tuoretta persiljaa
200 g
salaattijuustoa
2
kananmunaa
1/4 tl
kuminansiemeniä
1,5 dl
kvinoaa
suolaa (maun mukaan)
1 pkt
filotaikinaa
1/2 dl
öljyä voiteluun
50 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

  1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja puristele kuivaksi siivilässä.
  2. Hienonna valkosipulin kynnet.
  3. Kuumenna öljy paistinpannulla, kuullota siinä valkosipulinkynnet ja kesäkurpitsaraaste. Anna ainesten jäähtyä.
  4. Keitä kvinoa kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
  5. Yhdistä jäähtyneeseen kesäkurpitsaseokseen persilja, murusteltu salaattijuusto, kananmunat, kuminansiemenet sekä kvinoa. Sekoita ainekset huolellisesti keskenään. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Laita yksi filolevy leivinpaperin päälle ja voitele ruokaöljyllä. Toista kaksi kertaa, nii, että tuloksena on kolmikerroksinen taikinakuori. Leikkaa taikinalevy pituussuunnassa puoliksi. Levitä molemmille puolikkaille täytettä ja kääri rullalle ja edelleen kierteeksi.
  7. Voitele rullat öljyllä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  8. Paista 200 asteessa noin 20 min, kunnes rullat ovat kullanruskeita päältä ja alta.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *