10 minuutin kasvis-makaronipata
Kasvis-makaronipata on vaivaton ruoka kiireiseen arkeen
Tällä kertaa halusin jakaa kanssanne supernopean ja helpon arkisen kasvis-pastaruoan. Tämä 10 minuutin kasvis-makaronipata valmistuu kädenkäänteessä ja sen loihdit yhdessä ruoanvalmistusastiassa alusta loppuun, joten tiskiäkään ei tämän ruoan valmistuksessa juuri synny. Kasvis-makaronipata on ruoka vaivattomien ruokien ystävälle, sillä se valmistuu ilman pilkkomista, riittää kun vain kumoat raaka-aineet kattilaan ja odottelet niiden kypsentymistä.
Pohjan kasvis-makaronipadalle luo valmis pastakastike, etkä tarvitse ruokaan välttämättä mitään mausteita. Tällä kertaa käytin pataan hieman tulista arrabbiata-kastiketta, mutta käytä toki pataan omaa lempitomaattikastikettasi. Vaihtelua tähän arkiruokaan saat käyttämällä erimakuisia pastakastikkeita tai maustamalla tomaattimurskan itse. Kivaa piristystä ruokaan tuovat myös erimalliset- ja makuiset pastat. Proteiininlähteenä tässä ruoassa toimii käyttövalmis Härkis, eli härkäpapuvalmiste. Härkiksen voisit korvata kasvisliemessä liotetulla soijarouheella tai vaikka paketillisella nyhtökauraa. Yksi paketillinen härkistä vastaa 2,5 dl kuivaa soijarouhetta.
Gluteenittomaksi tämä kasvispata taipuu helposti korvaamalla pastan gluteenittomalla pastalla. Tämä pastaruoka maistuu koko perheelle ja sopii hyvin kiireiseen arkeen, silloin kun ruoka pitää saada pöytään nopeasti. Tämän ruoan raaka-aineita kannattaa pitää aina kaapissa niin terveellinen ja täyttävä ruoka on aina käden ulottuvilla. Tarjoile pastan seurana halutessasi raikasta salaattia tai juuresraastetta.
Yhden pannun vegepasta saa täyteläisyyttä munakoisosta
Sinulle saattaisi maistua myös tämä yhden pannun vegepasta. Saman linkin takaa löydät ohjeen maukkaaseen vegeparmesaniin..
Maistuvaa arkea!
Kasvis-makaronipata
Ainekset (4 annosta)
- 2 tl
- öljyä
- 250 g
- Härkistä (nyhtökauraa)
- 390 g
- pastakastiketta (esim. Pirkka)
- 4 dl
- vettä
- 2 dl
- pastaa
- 1 dl
- maissia
- (suolaa)
Tee näin:
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää joukkoon härkis. Ruskista härkistä hetki ja lisää joukkoon pastakastike, vesi ja pasta. Kuumenna seos kiehuvaksi ja laske lieden tehoa, kunnes seos poreilee hieman. Hauduta pataa kannen alla noin 6 min ja lisää joukkoon maissi. Anna kypsyä vielä pari minuuttia, kunnes pasta on kypsää ja maissi kuumentunut. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tästä ohjeesta riittää syötävää 3-4 hengelle.