Kahden raaka-aineen suklainen jäädyke (V)

Jäädyke. Kun lämpö hellii suomen kansaa, niin mikä viilentäisi oloa paremmin kuin jäätelö tai jäädyke! Tämä suklainen jäädyke valmistuu vain kahdesta raaka-aineesta, joita on helppo pitää kaapissa varalla herkutteluhimon iskiessä. Jäädyke on jäätelön pikkusisko ja eroaa jäätelöstä valmistusmenetelmänsä vuoksi; jäätelö valmistetaan yleensä jäätelökoneessa ja sen valmistus vaati sekoittamista, jäädyke sen sijaan jäädytetään isossa vuoassa tai pienissä annosvuoissa, joista se kumotaan tarjolle. Tämä vegaaninen suklaajäädyke kruunataan tuoreilla mansikoilla ja nautitaan auringonpaisteessa.

Suklaajäädykkeeseen tarvitset vain kahta raaka-ainetta; tummaa suklaata ja kikhernepurkin lientä. Saattaa kuullostaa erikoista yhdistelmältä, mutta se toimii usko pois! Kikhernepurkin liemi vaahtoutuu vatkattaessa, ja tätä vaahtoa voi käyttää kananmunavalkuaisen tavoin leivonnassa ja siitä valmistuu esimerkiksi herkulliset vegaaniset marengit yhdessä sokerin kanssa. Lisää ideoita aquafaban käyttöön voit lukea täältä. Vinkki! Suklainen jäädyke maistuu erinomaisesti myös pakastamattomana versiona, jolloin tuloksena on maidoton suklaamousse. Annostele mousse kauniisin maljoihin ja koristele tuoreilla mansikoilla. 

Raaka-aineet suklaajäädykkeeseen.
Aquafaba eli säilykekikherneiden liemi kannattaa hyödyntää!
Vaahdotettu kikherneliemi muistuttaa marenkia.

Maailman helpoin suklainen jäädyke

Maailman helpoin suklainen jäädyke syntyy näin: paloittele tummasuklaa teräskulhoon ja sulata se  vesihauteessa (tai muovikulhossa mikroaaltouunissa)- varo polttamasta suklaata! Välttääkseen suklaan polttamisen, kannattaa suklaa siirtää kylmälle levylle jo hieman ennen kuin kaikki suklaat ovat sulaneet ja sekoitella tasaiseksi. Mikrossa sulatettaessa suklaata kannattaa mikrottaa puoli minuuttia kerrallaan välillä sekoitellen. Seuraava jäädykkeen valmistuksen työvaihe on aquafaban valmistus. Kikherneliemi eli aquafaba vaahdotetaan sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoitetaan suklaan kanssa kuohkeaksi massaksi. Kun siis seuraavan kerran käytät tölkki- tai purkkikikherneitä ota ihmeessä liemi talteen ja valmista vaikka tätä herkullista suklaista jäädykettä. Tsekkaa myös muut viilentävät kesäherkkuni nicecream ja icepops.

nicecream
Mansikka-nicecream
icepops
Icepops
suklainen jäädyke
Suklainen jäädyke maistuu mansikoiden kera.

Suklainen jäädyke (vegaaninen)

Ainekset (6 annosta)

250 g
tummaa suklaata (vegaanista)
1 tlk
säilykekikherneiden lientä
mansikoita
pähkinärouhetta
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Paloittele tummasuklaa teräskulhoon tai haudekattilaan ja sulata se vesihauteessa (tai muovikulhossa mikroaaltouunissa)- varo polttamasta suklaata! Valuta kikherneliemi kulhoon ja vatkaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä suklaa vaahdon joukkoon lastalla sekoitellen. Kaada massa kuuteen annosvuokaan tai yhteen isoon teräksiseen tai silikoniseen vuokaan. Anna kohmettua pakastimessa vähintään tunti, iso vuoka tarvitsee kohmettuakseen muutaman tunnin. Ota jäädyke huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua ja kumoa tarjoilulautaselle tai lautasille. Koristele tuoreilla mansikoilla ja pähkinärouheella.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *