Itsetehty Daim (v,g)

Itsetehty daim eli mantelikrokantti-suklaa valmistetaan tällä kertaa vegaanisena mausta tinkimättä.

Daimin valmistus on yllättävän helppoa, eikä siihen tarvita mitään erityisiä raaka-aineita. Vegaanisen daimin valmistukseen tarvitaan vain margariinia, mantelijauhetta, siirappia, sokeria ja kaakaojauhetta. Salaisuus raksahtavaan daimiin on riittävän pitkä keittoaika sopivalla lämpötilalla. Krokantin päälle levitetään sulatettua maidotonta suklaata, annetaan kovettua ja ihana suklaaherkku on valmis! Jos haluat daimista siistejä paloja, voit leikata sen palasiksi ennen krokantin kovettumista ja suklaalla kuorruttamista, jos taas palojen muodolla ei ole niin väliä, voit paloitella kuorrutetun, kovettuneen krokantin veitsellä suupaloiksi ja rouskutella menemään!

Itsetehden valmistat makeisia ilman lisäaineita ja säästät rahaa

Tällä ohjeella valmistuu daimia peräti 250g ja koko annoksen hinnaksi hinnaksi tulee vain n. 1,50€ riippuen raaka-aineista. Olen laskenut ohjeeseen myös grammamäärät, joita seuraamalla onnistut varmasti! Hyvä puoli itsetehdyissä makeisissa on edullisen hinnan lisäksi myös se, että ne valmistuvat ilman lisäaineita. Ja onhan makeisten tekeminen itse hauskaa puuhaa!

Daimin valmistus on näin helppoa: Mittaat margariinin kattilaan ja sulatat sen, lisäät muut ainekset kattilaan, keität niitä 15 min, kumoat massan leivinpaperille, annat kovettua ja päälystät lopuksi krokantin sulatetulla suklaalla? Helppoa eikö?

Vegaanisissa suklaissa on nykyään on mistä valita!

Perinteinen daim päälystetään maitosuklaalla, joka korvataan vegaanisessa versiossa maidottomalla tummalla suklaalla, esimerkiksi Lidlin Fin Carre- tuotemerkin tumma suklaa sopii tähän hyvin. Maku on hieman erilainen tummaa suklaata käytettäessä ja sopiikin vähemmän makean suklaan ystäville. Krokantti toimii hyvin myös sellaisenaan, joten suklaan voi hyvin jättää poiskin! Voit tarkastaa Suomen kaupoista löytyvät vegaaniset suklaat vegaanituotteet-sivustolta. 

Valmis daim-massa.
Valmis daim-massa muistuttaa rakenteeltaan mämmiä.
daim-massa
Valmis massa on tulikuumaa, joten varo sormia sitä käsitellessäsi!
daimin kaulitseminen.
Daim-massan kaulitsemisessa kannattaa käyttää kaulinta.
suklaan valutus daimin päälle.
Suklaa levitetään jäähtyneen ja kovettuneen daim-krokantin päälle.
Itsetehty daim
Anna suklaan jähmettyä ennen daimin paloittelua.
itsetehty daim
Daimin paloittelun onnistuu leikkuuveitsellä, tasaisemmat palat saat jos pilkot daimin pehmeänä ennen suklaan levitystä.
itsetehty daim lahjapakkauksessa.
Itsetehty daim sopii vaikka lahjaksi herkkusuulle!

Itsetehty daim (v,g)

Ainekset (5 annosta)

3 rkl
margariinia (45 g esim. Sunnuntai laktoositon)
3 rkl
tummaa siirappia (50g)
1 dl
sokeria (90g)
40 g
manteleita, jauhettuna (1 dl)
1 rkl
tummaa kaakaojauhetta (10g)
100 g
maidotonta suklaata (esim. Fin Carre tumma suklaa)
40 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Aloita daimin valmistus jauhamalla manteleista jauhoa tai käytä valmista mantelijauhoa.

Sulata margariini paksupohjaisessa kattilassa. Kun margariini on sulanut lisää kattilaan mantelijauho, siirappi, sokeri sekä tumma kaakaojauhe. Keitä seosta keskilämmöllä sekoitellen noin 15 min. Krokantin koostumuksen voi testata näin: laita juomalasiin jääkylmää vettä ja tiputa sinne nokare krokanttimassaa, jos massa on rouskuvaa jäähtyessään on se valmista!

Kaada valmis krokanttimassa leivinpaperille ja laita päälle toinen leivinpaperi. Kaulitse ohueksi käyttäen kaulinta. Voit paloitella krokantin tässä vaiheessa haluamasi kokoisiksi paloiksi tai antaa krokantin jäähtyä ja kovettua.

Suklaan sulatus: paloittele suklaa mikronkestävään astiaan ja sulata mikrossa 30 sekunnin erissä  välillä sekoitellen. Kaada sulatettu suklaa krokantin päälle ja anna kovettua kylmässä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *