Itsetehty Daim (v,g)
Itsetehty daim eli mantelikrokantti-suklaa valmistetaan tällä kertaa vegaanisena mausta tinkimättä.
Daimin valmistus on yllättävän helppoa, eikä siihen tarvita mitään erityisiä raaka-aineita. Vegaanisen daimin valmistukseen tarvitaan vain margariinia, mantelijauhetta, siirappia, sokeria ja kaakaojauhetta. Salaisuus raksahtavaan daimiin on riittävän pitkä keittoaika sopivalla lämpötilalla. Krokantin päälle levitetään sulatettua maidotonta suklaata, annetaan kovettua ja ihana suklaaherkku on valmis! Jos haluat daimista siistejä paloja, voit leikata sen palasiksi ennen krokantin kovettumista ja suklaalla kuorruttamista, jos taas palojen muodolla ei ole niin väliä, voit paloitella kuorrutetun, kovettuneen krokantin veitsellä suupaloiksi ja rouskutella menemään!
Itsetehden valmistat makeisia ilman lisäaineita ja säästät rahaa
Tällä ohjeella valmistuu daimia peräti 250g ja koko annoksen hinnaksi hinnaksi tulee vain n. 1,50€ riippuen raaka-aineista. Olen laskenut ohjeeseen myös grammamäärät, joita seuraamalla onnistut varmasti! Hyvä puoli itsetehdyissä makeisissa on edullisen hinnan lisäksi myös se, että ne valmistuvat ilman lisäaineita. Ja onhan makeisten tekeminen itse hauskaa puuhaa!
Daimin valmistus on näin helppoa: Mittaat margariinin kattilaan ja sulatat sen, lisäät muut ainekset kattilaan, keität niitä 15 min, kumoat massan leivinpaperille, annat kovettua ja päälystät lopuksi krokantin sulatetulla suklaalla? Helppoa eikö?
Vegaanisissa suklaissa on nykyään on mistä valita!
Perinteinen daim päälystetään maitosuklaalla, joka korvataan vegaanisessa versiossa maidottomalla tummalla suklaalla, esimerkiksi Lidlin Fin Carre- tuotemerkin tumma suklaa sopii tähän hyvin. Maku on hieman erilainen tummaa suklaata käytettäessä ja sopiikin vähemmän makean suklaan ystäville. Krokantti toimii hyvin myös sellaisenaan, joten suklaan voi hyvin jättää poiskin! Voit tarkastaa Suomen kaupoista löytyvät vegaaniset suklaat vegaanituotteet-sivustolta.
Itsetehty daim (v,g)
Ainekset (5 annosta)
- 3 rkl
- margariinia (45 g esim. Sunnuntai laktoositon)
- 3 rkl
- tummaa siirappia (50g)
- 1 dl
- sokeria (90g)
- 40 g
- manteleita, jauhettuna (1 dl)
- 1 rkl
- tummaa kaakaojauhetta (10g)
- 100 g
- maidotonta suklaata (esim. Fin Carre tumma suklaa)
Tee näin:
Aloita daimin valmistus jauhamalla manteleista jauhoa tai käytä valmista mantelijauhoa.
Sulata margariini paksupohjaisessa kattilassa. Kun margariini on sulanut lisää kattilaan mantelijauho, siirappi, sokeri sekä tumma kaakaojauhe. Keitä seosta keskilämmöllä sekoitellen noin 15 min. Krokantin koostumuksen voi testata näin: laita juomalasiin jääkylmää vettä ja tiputa sinne nokare krokanttimassaa, jos massa on rouskuvaa jäähtyessään on se valmista!
Kaada valmis krokanttimassa leivinpaperille ja laita päälle toinen leivinpaperi. Kaulitse ohueksi käyttäen kaulinta. Voit paloitella krokantin tässä vaiheessa haluamasi kokoisiksi paloiksi tai antaa krokantin jäähtyä ja kovettua.
Suklaan sulatus: paloittele suklaa mikronkestävään astiaan ja sulata mikrossa 30 sekunnin erissä välillä sekoitellen. Kaada sulatettu suklaa krokantin päälle ja anna kovettua kylmässä.