Herkullinen ja helppo mukikakku (gluteeniton)
Kun makeannälkä iskee, niin vastaus on mukikakku! Tässä kaksi terveellistä ohjetta nopeaan mukikakkuun, mikä valmistuu vaivattomasti mikrossa. Suklaa-banaanimukikakku maistuu suklaanystäville ja mustikka-sitruunamukikakku mustikan ystäville. Ei muuta kuin mikrot laulamaan!
Suklaa-banaanimukikakku
1 annos: 270 kcal, 13g pro, 25g hh ja 13g ra
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl raakakaakaonibsejä tai kookoshiutaleita
1 rkl mantelijauhoa
1 rkl suklaanmakuista proteiinijauhetta tai kaurajauhoa
2 rkl makeutusta ( itse käytin kookossokeria)
1/2 tl leivinjauhetta
1 kananmuna (tai 1 pellavansiemenmuna*) (ohje pellavansiemenmunaan täältä)
1 rkl muussattua banaania
1 rkl (kaura)maitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kananmuna, muussattu banaani sekä maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vatkaa. Voitele kahvimuki ( vähintään 3dl vetoinen) öljyllä ja kaada taikina mukiin. Kypsennä kakkua mikrossa täydellä teholla noin 1 min 30s. Nauti lämpimänä.
*Pellavansiemen munaa käytettäessa lopputulos ei ole yhtä kuohkea, mutta hyvänmakuinen.
Sitruuna-mustikkamukikakku
1 annos: 240 kcal, 10g pro, 27g hh sekä 9g ra
1 rkl kookosjauhoa
1 rkl mantelijauhoa
1 rkl kaurajauhoa (tai vastaavaa)
2 rkl makeutusta (itse käytin kookossokeria)
1/2 tl leivinjauhetta
1 kananmuna (tai 1 pellavansiemenmuna) (ohje täällä)
1 rkl muussattua banaania
1 rkl sitruunanmehua
3 rkl pakastemustikoita
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kananmuna, muussattu banaani sekä maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vatkaa. Kääntele joukkoon myös mustikat. Voitele kahvimuki ( vähintään 3dl vetoinen) öljyllä ja kaada taikina mukiin. Kypsennä kakkua mikrossa täydellä teholla noin 1 min 30s. Nauti lämpimänä.
Herkullista päivää!
xxxLinda