Herkullinen ja helppo mukikakku (gluteeniton)

Mukikakku

Kun makeannälkä iskee, niin vastaus on mukikakku! Tässä kaksi terveellistä ohjetta nopeaan mukikakkuun, mikä valmistuu vaivattomasti mikrossa. Suklaa-banaanimukikakku maistuu suklaanystäville ja mustikka-sitruunamukikakku mustikan ystäville. Ei muuta kuin mikrot laulamaan!

Suklaa-banaanimukikakku

1 annos: 270 kcal, 13g pro,  25g hh ja 13g ra

1 rkl kaakaojauhetta

1 rkl raakakaakaonibsejä tai kookoshiutaleita

1 rkl mantelijauhoa

1 rkl suklaanmakuista proteiinijauhetta tai kaurajauhoa

2 rkl makeutusta ( itse käytin kookossokeria)

1/2 tl leivinjauhetta

1 kananmuna (tai 1 pellavansiemenmuna*) (ohje pellavansiemenmunaan täältä)

1 rkl muussattua banaania

1 rkl (kaura)maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kananmuna, muussattu banaani sekä maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vatkaa. Voitele kahvimuki ( vähintään 3dl vetoinen) öljyllä ja kaada taikina mukiin. Kypsennä kakkua mikrossa täydellä teholla noin 1 min 30s. Nauti lämpimänä.

*Pellavansiemen munaa käytettäessa lopputulos ei ole yhtä kuohkea, mutta hyvänmakuinen. 

Mukikakku 2.

Sitruuna-mustikkamukikakku

1 annos: 240 kcal, 10g pro, 27g hh sekä 9g ra

1 rkl kookosjauhoa

1 rkl mantelijauhoa

1 rkl kaurajauhoa (tai vastaavaa)

2 rkl makeutusta (itse käytin kookossokeria)

1/2 tl leivinjauhetta

1 kananmuna (tai 1 pellavansiemenmuna) (ohje täällä)

1 rkl muussattua banaania

1 rkl sitruunanmehua

3 rkl pakastemustikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kananmuna, muussattu banaani sekä maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vatkaa. Kääntele joukkoon myös mustikat. Voitele kahvimuki ( vähintään 3dl vetoinen) öljyllä ja kaada taikina mukiin. Kypsennä kakkua mikrossa täydellä teholla noin 1 min 30s. Nauti lämpimänä.

Herkullista päivää!

xxxLinda

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *