Vegetreenari
Vegetreenari

Hellepäivän ruokaidea: feta-kurkkusnack

Kurkku-fetarullat

Nyt hellitään Suomen kansaa helteillä.. Valmista hellepäivän piknikille tai lounaspöytään näitä raikkaita feta-kurkkusnacksejä. Tarvitset vain kolme raaka-ainetta ja kevyt herkku on valmis. Voit halutessasi koristella suupalat joko mustilla seesaminsiemenillä tai kauniilla ja maistuvilla Järvikylän mikrosalaateilla.

Kurkkufeta-alkupalat
Feta-kurkkuveneet- ja rullat
Mikrosalaatti ja feta-kurkkurullat valmistumassa
Feta-kurkkurullien valmistus
Feta-kurkkuveneet valmistumassa
Feta-kurkkuveneiden valmistus

Feta-kurkkusnacksit 4:lle

Koko annos: 460 kcal, 27g pro, 21g hh sekä 29g rasvaa

2 kurkkua (yhteensä 600g)

100 g Arlan salaattijuustoa (8%)

200 g kreikkalaista jogurttia (10%)

(1tl sitruunanmehua)

(tuoreita yrttejä, kuten tilliä, oreganoa)

Vinkki! Kevyemmän herkun saat korvaamalla kreikkalaisen jogurtin tavallisella luonnonjogurtilla (2%). Proteiinipitoisemman herkun taas saat korvaamalla 100g jogurtista raejuustolla. 

Feta-kurkkuveneiden valmistus:

Pese kurkut. Leikkaa kurkku pituussuunnassa puoliksi. Koverra siemenet pois teelusikan avulla (siemenet voit käyttää vaikka smoothiessa). Murustele salaattijuusto jogurtin joukkoon ja mausta halutessasi sitruunanmehulla. Täytä kurkkujen keskusta jogurtti-juusto seoksella ja leikkaa 1cm levyisiksi veneiksi. Koristele. Feta-kurkkuveneet voi valmistaa etukäteen, sillä ne kestävät jonkin verran säilytystä.

Feta-kurkkurullien valmistus:

Pese kurkut. Leikkaa kurkusta pitkiä viipaleita kuorimaveitsen avulla. Veitsenterän pitää olla tarpeeksi leveä, jotta saat kurkunlevyisiä viipaleita. Itse käytin Fiskarsin liikkuvateräistä kuorimaveitseä. Voit myös kokeilla juustohöylää. Kuivaa viipaleet talouspaperilla, levitä viipaleen toiseen päähän jogurtti-juustoseosta ja rullaa kiinni. Kiinnitä rullat cocktailtikuilla ja koristele halutessasi. Feta-kurkkurullat vetistyvät helposti, joten tarjoile ne pian valmistuksen jälkeen!

Fiskarsin kuorimaveitsi
Fiskarsin kuorimaveitsi

Aurinkoista päivää!

xxxLinda

Kommentit (1)

  1. Outi Karita

    Hauska idis nuo kurkkurullat, just hyviä naposteltavia, joita kyllä saattais tulla napsittua aika paljonkin 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *