Hellepäivän ruokaidea: feta-kurkkusnack
Nyt hellitään Suomen kansaa helteillä.. Valmista hellepäivän piknikille tai lounaspöytään näitä raikkaita feta-kurkkusnacksejä. Tarvitset vain kolme raaka-ainetta ja kevyt herkku on valmis. Voit halutessasi koristella suupalat joko mustilla seesaminsiemenillä tai kauniilla ja maistuvilla Järvikylän mikrosalaateilla.
Feta-kurkkusnacksit 4:lle
Koko annos: 460 kcal, 27g pro, 21g hh sekä 29g rasvaa
2 kurkkua (yhteensä 600g)
100 g Arlan salaattijuustoa (8%)
200 g kreikkalaista jogurttia (10%)
(1tl sitruunanmehua)
(tuoreita yrttejä, kuten tilliä, oreganoa)
Vinkki! Kevyemmän herkun saat korvaamalla kreikkalaisen jogurtin tavallisella luonnonjogurtilla (2%). Proteiinipitoisemman herkun taas saat korvaamalla 100g jogurtista raejuustolla.
Feta-kurkkuveneiden valmistus:
Pese kurkut. Leikkaa kurkku pituussuunnassa puoliksi. Koverra siemenet pois teelusikan avulla (siemenet voit käyttää vaikka smoothiessa). Murustele salaattijuusto jogurtin joukkoon ja mausta halutessasi sitruunanmehulla. Täytä kurkkujen keskusta jogurtti-juusto seoksella ja leikkaa 1cm levyisiksi veneiksi. Koristele. Feta-kurkkuveneet voi valmistaa etukäteen, sillä ne kestävät jonkin verran säilytystä.
Feta-kurkkurullien valmistus:
Pese kurkut. Leikkaa kurkusta pitkiä viipaleita kuorimaveitsen avulla. Veitsenterän pitää olla tarpeeksi leveä, jotta saat kurkunlevyisiä viipaleita. Itse käytin Fiskarsin liikkuvateräistä kuorimaveitseä. Voit myös kokeilla juustohöylää. Kuivaa viipaleet talouspaperilla, levitä viipaleen toiseen päähän jogurtti-juustoseosta ja rullaa kiinni. Kiinnitä rullat cocktailtikuilla ja koristele halutessasi. Feta-kurkkurullat vetistyvät helposti, joten tarjoile ne pian valmistuksen jälkeen!
Aurinkoista päivää!
xxxLinda
Hauska idis nuo kurkkurullat, just hyviä naposteltavia, joita kyllä saattais tulla napsittua aika paljonkin 😀