DIY veke-hampurilainen

Veke-hampurilainen on nyt kaikkien huulilla. Hesburger lanseerasi joulukuun puolivälissä Veken, eli vegaanisen soijahampurilaisen ja se on otettu innolla vastaan etenkin sipsarien (sipsikaljavegaanien) keskuudessa. Somekin on täyttynyt kuvista ja kommenteista Vekeen liittyen. Hampurilaista on myyty ainakin toistaiseksi 2€ kappalehintaan, mikä on mielestäni Vekelle ihan käypä hinta. Ymmärtääkseni hinta nousee kampanjan päätyttyä korkeammaksi.

Käyn itse pikaruokapaikoissa muutaman kerran vuodessa ja olen aiemmin tykännyt Hesen soijatortillasta ja on mukavaa, että kasvisruokatuoteperhe kasvaa edelleen. Olen maistanut Vekeä kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla olen tykännyt. Nälkää Hesen soijahampurilainen ei ainakaan itseltä vienyt ja jäikin tunne, että voisiko pihvejä olla yhden sijaan kaksi.. Siitä se ajatus sitten lähti ja aloitin testailut kotikeittiössä tavoitteena valmistaa maukas ja riittävän ruokaisa Veke-hampurilainen.

itsetehty vekehampurilainen
Itsetehty Veke-hampurilainen

Veke-hampurilainen on helppo valmistaa myös itse

Veke-hampurilaisen pääraaka-aine on paneroitu soijafilee. Lisäksi Hesburgerin Veke-hampurilaisen väliin on sujautettu tomaattia, sipulia, jääsalaattia sekä vegemajoneesia. Veke-hampurilainen on helppoa valmistaa myös itse ja raaka-aineet löytyvät useimmista hyvinvarustetuista päivittäistavarakaupoista. Soijafileetä löytyy ainakin Prismoista, K-Supermarketeista sekä Citymarketeista. Itsetehden hampurilaisen täytteet voi valita oman mieltymyksen mukaan ja itseltäni jää raaka sipuli hampurilaisen välistä pois ja laitan väliin lisäksi vielä hieman ketsuppia. Hesen Veke-hampurilainen oli omaan makuun hieman liian vähäproteiininen ja siitä syystä lisäsin väliin yhden pihvin sijaan kaksi. Kahdella pihvillä veke-hampurilaisen proteiinipitoisuus on 16g per hampurilainen.

korppujauho-mausteseos
Korppujauho-mausteseos

Soijafilee on helppokäyttöinen kasviproteiini

Soijafilee on kätevä kasviproteiinivalmiste, joka taipuu monenlaiseen ruokaan. Soijafilee on kuivatuote, joka vaatii esikeittämisen ennen maustamista ja paistamista. Kasvisliemessä keittäminen tuo soijafileeseen makua, toki voit kokeilla myös muita mausteliemiä tai vaikka pelkkää suolalla maustettua vettä. Paketin ohjeessa kehotetaan keittämään fileitä 10 min. Itse olen todennut, että fileet vaativat 20 minuutin keittämisen, jolloin tuloksena on  riittävän pehmeät fileepalat hampurilaisen väliin. Keittämisen jälkeen soijafilee tulee valuttaa ja tämän jälkeen se on valmis maustettavaksi tai paneroitavaksi ja paistettavaksi. Kokeile myös grillattuja soijafileitä pitaleivän välissä.

soijafilee grillikastikkeella
Grillattuja soijafileitä pitaleivän välissä.

Veke-hampurilainen

Ainekset (2 annosta)

4 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
4 kpl
soijafilee (Soyappetit)
Panerointi
1 dl
korppujauhoa
1,5 rkl
barbeque-maustetta
ripaus
cayennepippuria tai chilijauhetta
öljyä (paistamiseen)
Lisäksi
2 kpl
hampurilaissämpylöitä
2 rkl
vegaanista majoneesia
1 rkl
ketsuppia
2 kpl
salaatinlehteä
6 kpl
maustekurkkuviipaleita
2 kpl
pihvitomaattiviipaleita
(sipulia)
30 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Kiehauta vesi ja liota siihen kasvisliemikuutio. Laita soijafileet kasvisliemeen ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 min. Valuta soijafileet siivilässä ja painele liika neste pois. Sekoita barbeque-mauste, cayennepipuri sekä korppujauho keskenään laakealla lautasella. Pyörittele soijafileepalat korppujauho-mausteseoksessa. Kuumenna paistinpannu ja kaada siihen reilusti öljyä. Paista paneroituja soijafileitä paistinpannulla noin 3 min per puoli, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Voit toki myös uppopaistaa soijafileet. Paahda hampurilaissämpylät leivänpaahtimessa tai kuumenna ne mikrossa. Kokoa hampurilainen, laita yhden sämpylän väliin kaksi soijafileetä ja lisää mieleisesi mausteet. Nauti heti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *