Curly girl metodi-toimiiko se?

Curly girl metodi. Minulla on aina ollut viha-rakkaus suhde luonnonkiharoihin hiuksiini. Toisaalta ymmärrän, että ne ovat persoonalliset ja lapsena vaaleita korkkiruuvikiharoitani kehuttiin kauniiksi ja erotuin muista pihan lapsista vaalean kiharapilveni ansiosta. Vanhemmiten, todennäköisesti ikuisen suoristusraudan ja voimakkaiden muotoilutuotteiden käyttämisen johdosta, hiukseni ovat olleet surkea kiharapilvi, johon ainut taltutuskeino on ollut niiden a) letitys yöksi, jolloin tuloksena on tasaiset kiharat, b) suoristusraudalla suoriksi suoristaminen, c) kihartaminen piippaussaksilla tai d) mammanuttura.

Olen aina kadehtinut naisia joiden hiukset ovat hyväkuntoisen näköiset heti saunan jälkeen, kun itse olen aiheuttanut naurunpyrskähdyksiä lähipiirissäni vallattomilla hiuksillani. En ole voinut kuvitellakaan, että voisin pitää hiuksiani auki  ilman käsittelyä tai voimakkaita muotoilutuotteita, koska hiukseni ovat olleet niin pörröiset, hallitsemattomat ja kuivan näköiset.

Hiukseni ponnaripäivän jälkeen ennen metodia.
Hiukseni osittain suoristettuna.

Curly girl metodin ABC

Kuulin curly girl metodista viime viikolla kampaajalla käydessäni ja innostuin heti tutustumaan aiheeseen paremmin. Liityin Curly girl suomi-facebook ryhmään ja katselin muiden kiharapäiden innostusta metodista, fiilistelin asiaa muutaman päivän ja päätin kokeilla itsekin.

Metodin ideana on, että hiusten oma maksimaalinen kiharuus houkutellaan esiin antamalla niille riittävästi kosteutta ja ravintoa ja käsittelemällä niitä mahdollisimman hellävaraisesti.

Pesu tehdään mahdollisuuksien mukaan hoitoaineella tai sulfaatittomalla shampoolla. Lisäksi kaikkia sellaisia tuotteita, joissa on kuivattavia ainesosia, kuten silikonia, tiettyjä alkoholeja sekä sulfaatteja vältetään.

Kuivatus tehdään mieluiten ilman hiustenkuivaajaa ja froteepyyhkeen sijaan käytetään hellävaraista, puuvillakankaista paitaa.

Curly girl metodissa käytettävät tuotteet ovat mahdollisimman luonnonmukaisia

Curly girl metodiin sopivia tuotteita on markkinoilla tarjolla melko runsaasti ja joka hintaluokasta. Itse päädyin ostamaan Organic shopin tuotteita, jotka ovat luonnonmukaisia, silikonittomia ja sulfaatittomia. Organic shop on edullinen luomutuotesarja, jota myy ainakin Sokokset. Organic shopin-sarjasta valitsin seuraavat tuotteet: Avokado & honey shampoo (4,90€), Avokado & honey hoitoaine(4,50€)ja saman sarjan hiusnaamio (4,50€). Lisäksi ostin harvan kamman hiusten selvittämiseen, kun aiemmin käytössäni on ollut tangle teaser, hiusten harjaaminen kun ei ole metodissa toivottavaa. Lisäksi tarvitaan jokin geelimäinen muotoilutuote, mikä minulla olikin jo valmiiksi kaapissa. Olen ostanut tämän Lotta body shape me geelin Puerto Ricosta lomamatkalla, joka on tietääkseni tarkoitettu juurikin kiharoiden hiusten muotoiluun. Koin sen liian tahmaiseksi aiemmin, mutta girly girl metodissa käytettäväksi se sopii kuin valettu. Lisäksi käytössäni on Bottega verden pellavaöljy, jota myyvät hyvinvarustetut apteekit.

curly girl organic shop
Organic shopping tuotteita

Pellavaöljy Bottega verde
Pellavaöljy

Curly girl metodin vaiheet (miten minä toteutan sitä)

 1. Tee final wash, eli syväpuhdistava pesu ja laita hoitoainetta hiuksiin vaikuttamaan vähintään noin 10 minuutiksi. (Itse laitoin naamion vaikuttamaan ja hyvin toimi.)
 2. Final washin jälkeen pesu toteutetaan aina mieluiten vain hoitoaineella (co-wash), mutta jos hikoilee paljon tai hius tuntuu vaativan huolellisempaa pesua, niin sitten pestään silikonittomalla ja sulfaatittomalla shampoolla.
 3. Pesun jälkeen laitetaan hoitoaine hiuksiin ja annetaan vaikuttaa parin minuutin ajan, huuhdellaan.
 4. Seuraavaksi puristellaan suurin kosteus pois hiuksista ja laitetaan hiuksiin jätettävä hoitoaine. Itse tein samalla sormilla hiuksiin sormikiharoita. En hankkinut erikseen hiuksiin jätettävää hoitoainetta, vaan käytin latvoihin samaa hoitoainetta kuin edellä ja toimi ihan hyvin. Toinen mahdollisuus on laittaa hiuksiin (pellava)öljyä. Hiukset laitetaan esim. vanhan t-paidan sisään kuivumaan (ploppaaminen).
 5. Seuraavaksi laitetaan hiuksiin reilusti geeliä tai muotovaahtoa ja puristellaan kiharat esiin. annetaan kuivua. Tässä voi mennä useita tunteja riippuen hiuslaadusta ja paksuudesta.
 6. Puristellaan geelikuori eli cast auki.
 7. Nautitaan kiharoista.
 8. Pesujen välillä ja aamuisin voi ruiskutella vettä kiharoihin ja esim. laittaa hieman hiuksiin jätettävää hoitoainetta tai öljyä freesaamaan ilmettä.
 9. Välillä voi ja kannattaa hiuksiin tehdä hiusnaamio-hoito.
cast
Cast
Curly girl metodi
Valmiit kiharat

Onko muita curly girl-metodin löytäneitä? Hitti vai huti?  Kuulisin mielelläni vinkkejä ja havaintoja omista kokemuksista kommenteissa (: 

Kommentit (1)
 1. inspirations
  17.5.2019, 22:16

  Ihanat kiharat sinulla! Täälläkin sama metoi kokeilussa. Ihanaa jättää kaikki haitalliset kemikaalit pois ja lopettaa haitalliset vaalennukset, joita olen harrastanut todella pitkään. Minulla jotkut tuotteet ovat vielä vähän hakusessa, mutta ihan tyytyväinen olen ollut. Noudatan metodia aika laiskalla mallilla, mutta se tuntuu kuitenkin toimivan minullekin. Uskomattoman nopeasti rasvoittuvat hiukseni ovat tottuneet pois tiheistä pesuväleistä. Teen myös kerran viikossa kookosöljyllä tunnin naamion vedellä kosteutettuihin hiuksiin ennen pesua ja se toimii hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *