Nopeat Runebergin vohvelit (kevyt, gluteeniton, sokeriton)
Hyvää Runebergin päivää!
Nämä Runebergin ”tortut” onnistuvat ihan kaikilta! Unohda uuni ja vatkaaminen, näihin torttuihin tarvitset vain paahtoleipää, maitoa, munia sekä kardemummaa ja ne kypsennetään helposti vohveliraudalla. Vohveleiden seurana maistuu sokeriton chia-vadelmahillo sekä kermavaahto tai proteiinipitoinen kookoskermavaahto.
Runebergin vohvelit
2 annosta 1 annos noin 175 kcal, 7 g pro, 25 g hh ja 6 g rasvaa
1/2 dl maitoa (tai kasvimaitoa)
1 kananmuna
1/2 tl kardemummaa
4 siivua kokojyväpaahtoleipää (tai gluteenitonta leipää)
Riko munan rakenne rikki haarukalla. Lisää joukkoon maito ja kardemumma.
Kuumenna vohvelirauta kuumaksi.
Upota leipäviipaleet muna-maitoseokseen ja paista yksi kerrallaan ruskeaksi vohveliraudalla. Jos et omista vohvelirautaa, voit paistaa leipäviipaleet myös paistinpannulla.
Tarjoile vohveleiden seurana esimerkiksi perinteistä kermavaahtoa tai kookosproteiinivaahtoa ja sokeritonta vadelma-chiahilloa.
Vadelma-chiahillo
koko annos 210 kcal, 5g pro, 20g hh, 6 g rasvaa, 13 g kuitua.
(4 annosta)
200 g vadelmia
1 rkl hunajaa/siirappia
1 1/2 rkl chiansiemeniä
Keitä vadelmia miedolla lämmöllä kunnes ne soseutuvat. Lisää joukkoon hunaja. Jäähdytä. Sekoita joukkoon chiansiemenet ja laita lasipurkkiin. Anna tekeytyä tunnin ajan välillä sekoitellen. Hillo säilyy jääkaapissa noin 5 päivää.
Herkullista päivää!