7 x makea omenaresepti

Omenaresepti. Omenat ovat kiva eväs ihan sellaisenaan, mutta parhaalta ne maistuvat mielestäni hieman tuunattuna, vai mitä? Tässä sinulle koottuna seitsemän suosikkiomenareseptiäni. Nämä omenaherkut sopivat hyvin arkeen, sillä ne sisältävät vain vähän sokeria ja rasvaa, mutta ovat kuitenkin ravitsevia ja herkullisia! Aamu alkaa ihanasti kun keittää itselleen lempeän omena-kaneli puuron, välipalalla maistuu omenapannukakku ja omenat maapähkinävoilla.  Naposteluun sopivat mainiosti rouskuvat omenasipsit, kahvivieraille taas tarjoillaan mehevää omena-rahkapiirakkaa. Pikaiset pannuomenat ja mehevät uuniomenat taas täydentyvät ravitsevaksi aamu- tai välipalaksi omenanmakuisella skyr-rahkalla, toki nämä omenaherkut maistuvat myös perinteisen vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelönkin kera mainiosti. Omenoista on moneksi!

kotimainen omena

7 x makea omenaresepti

Omena-rahkapiirakka 8 annosta

  • murotaikinapohja: 100g voita/marg + 1/2 dl sokeria + 1 kananmuna+ 1,5 dl vehnäjauhoja + 1 dl kaurahiutaleita + 1 tl leivinjauhetta
  • vuokaan 3-4 omenaa viipaleina
  • lisää omenoiden päälle rahkaseos: 250 g maitorahkaa + 1 kananmuna + 2 rkl sokeria + 1 tl kanelia+ 1 tl vaniljasokeria

omena-rahkapiirakka

    Omenarahkapiirakka on mehevä arkiherkku

Omena-kanelipuuro 2:lle

  • 5 dl vettä, 2,5 dl puurohiutaleita, 5 dl omenaraastetta, 2 rkl sokeria 1/2 tl suolaa, 1 tl kanelia
  • kuumenna vesi ja lisää joukkoon hiutaleet ja omenaraaste
  • kypsennä hiutalepakkauksen ohjeen mukaan
  • mausta sokerilla, suolalla ja kanelilla

omena-kanelipuuro

    Omena-kanelipuuro on maistuva päivänaloitus!

Pikaiset pannuomenat yhdelle

  • 2 omenaa, 2 tl voita/marg, 2 tl siirappia
  • kuori ja leikkaa 2 omenaa lohkoiksi
  • kuumenna voi paistinpannulla ja lisää joukkoon siirappi ja omenat
  • pyörittele omenoita pannulla noin 5 min, kunnes ne hieman pehmenevät
  • tarjoile kuumina vaniljakastikkeen tai vaniljaskyrin kera terveellisenä jälkiruokana tai välipalana

pannuomenat rahkalla

Pikaiset pannuomenat pelastavat, kun makeannälkä iskee!

Uuniomenat 4:lle

  • 4 omenaa, öljyä voiteluun, 2 tl siirappia, 1/2 tl kanelia
  • poista omenoista kanta omenaporalla
  • voitele uunivuoka öljyllä
  • laita omena vuokaan reikä ylöspäin
  • lorauta päälle siirappia
  • paista uunissa 200 asteessa meheviksi ja pehmeiksi, noin 30 min.
  • tarjoile vaniljarahkan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera
perinteiset uuniomenat
Uuniomenat sopivat terveelliseen herkutteluun!
uuniomena vaniljarahkalla
Uuniomena vaniljarahkalla

Omenapannukakku 6-8 annosta

  • Tee kuten päärynäpannukakku
  • lisää pannukakkutaikinan päälle ennen uuniin laittamista 2-3 viipaloitua omenaa
  • ripottele pinnalle kanelia ja pähkinärouhetta
Omenapannukakku on hyvä arkiherkku!
itsetehdyt omenasipsit
Omenasipsit onvat rouskuva ja terveellinen eväs!

Omenasipsit uunissa

  • tarvitset vain omenoita
  • yhdelle pellille mahtuu noin 3 omenaa siivutettuna
  • pese ja poista omenoista kota omenaporalla
  • viipaloi omenat mahdollisimman ohuiksi siivuiksi esim. mandoliinilla
  • asettele viipaleet ilmavasti pellille leivinpaperin päälle
  • kuivaa omenoita kiertoilmavastuksella 100 asteisessa uunissa noin tunnin ajan
  • käännä omenaviipaleet kuivauksen puolivälissä, jätä tarvittaessa jälkilämpöön
  • > Tsekkaa valmistusvideo linda kovanen- tubesta!
omenaa ja maapähkinävoita
Omenaa ja maapähkinävoita

Omenaa ja maapähkinävoita yhdelle

  • 1-2 omenaa
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • pähkinärouhetta
  • poista omenista kota omenaporalla
  • viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi
  • sivele omenille maapähkinävoita
  • nauti välipalana tai napostele leffaeväänä

 

Omenaista viikkoa! 

p.s. Seuraathan minua jo

facebook: Linda Kovanen-ravintostudio

instagram: @vegelinda

youtube: Linda Kovanen

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *