Veronpalautuksia vai mätkyjä?

Minulle saapui tänään postissa verolaput. Johan niitä oli ehditty odottaakin, kun tuntui, että kaikki muut ympärillä saivat jo aikoja sitten omansa! Joko sinä olet saanut omasi? Tiedän toki, että vieläkin osalta ne ovat tulematta ja näinollen en edes ollut viimeinen, joka omansa sai. Silti se odottavan aika on aina pitkä. 

Minä saan ihan kunnolla palautuksia omiin tuloihini nähden ja heti aloitin haaveilun, 
mitä niillä euroilla voisi tehdä:
 • Ostaa kameran; tahtoisin simppelin järjestelmäkameran, jolla voisin hiljalleen alkaa opettelemaan kuvaamista ja kenties hiljalleen kehittyä siinä. Myönnetään, että tällä hetkellä kaikki blogin kuvat ovat peräisin vain kännykästä ja sen ovat laatuisiakin. Olisi ihanaa kehittää kyseistä puolta blogissani.
 •  Ostaa ITSELLE vaatetta; vaatekaappini ihan oikeasti tarvitsisi päivitystä. Josko sitä saisi ostettua itselleen ainakin yhdet tai kahdet housut, pari paitaa sekä tunikaa.
 •  Ostaa Leolle vaatekaappi; jos en saa aikaiseksi hankkia tätä aiemmin, niin tämä voisi mennä ostoslistalle. Nimittäin Leon vaatteet ovat edelleen hoitopöydän laatikossa vaikka kyseistä pöytää ei ole muuhun käytetty enää aikoihin. Joten oikeasti olisi aika vaihtaa vaatekaappiin ja hankkiutua hoitopöydästä eroon.
 •  Joululahjat; tulee varmasti osittain ostettua kyseisistä veronpalautuksista kuten joka vuosi. Toki taas mahdollisimman paljon toivon saavani hankittua jo ennen veronpalautuksia, jotta veronpalautukset voisi käyttää sitten kaikkeen muuhun.
 •  Kaikki osamaksut pois; jos tuolloin on vielä jotain osamaksuja maksamatta, niin niistä jokaisen euron meinaan maksaa pois veronpalautuksista. Toki kovasti toivon, että yhtään osamaksua ei enää olisi jäljellä tuolloin.
 • Luottokortin poismaksua; Se on vedetty aikanaan tappiin, jotta saimme huonekalut ostettua. Sen jälkeen sieltä on maksettu Leon juttuja ja muita yllättäviä menoja, joten sinne sitten varmaan heitän loput eurot, jotta joskus luottokortillakaan ei olisi avointa velkaa. 
 • Asunnonsäästötilille; sinne siirrän joitakin euroja, jos päätän tulla fiksuksi tässä vielä ennen veronpalautusten saamista tilille. Nimittäin ASP-tili olisi aivan varmasti fiksu paikka laittaa edes jokunen euro jälleen. 
 Onko muilla jo suunnitelmia, miten meinaa käyttää palautukset? 

Itse ilmoitan vielä verottajalle toki blogin kautta saamieni tuotteiden arvot ja niistä sitten vielä mahdollisesti tulee veroja maksettavaksi. Toki joitakin asioita saa myös miinustaa (tietokoneen hankintaa jne). Itse olen kuitenkin tehnyt viime vuonna kohtuullisen vähän yhteistöitä, joten niistä maksettavat verot ovat aika pieniä ja itse en jaksa alkaa edes miettimään saisinko jotain vähennettyä verotuksessa ja näin vältyttyä näiltä blogin tuomilta veroilta 🙂 Rehellisesti sanoen olen vielä toistaiseksi perehtynyt tähän todella vähän ja sen vuoksi en osaa isompia ohjeita antaa. Ilmeisen vaikeaa sen ei kuitenkaan pitäisi olla! Mutta muistakaahan kaikki bloggaaja-kollegat täyttää verotukseen myös blogin tuomat tulot ja muut! 🙂 Pakko kuitenkin todeta, että tämä on nyt ensimmäinen vuosi, kun joudun mitään täyttämään blogiin liittyen verotukseen. Joten kai sen voisi nähdä blogin kehitysaskeleena? 
Tänä vuonna kuitenkin olen suunnitellut laskevani veroja paremmin ja saavani sitten seuraavana vuonna vähemmän veronpalautuksia.. Nimittäin joulukuussa häämöttävillä rahoilla olisi saanut monet paketit poroa ja peuraa, kun on tehnyt rahasta tiukkaa. No, kiva se on saada toki rahaa joulunkin alla. Mutta silti sille rahalle olisi ollut käyttöä myös arjessa 🙂
Kommentit (12)
 1. Henna | Pölyä Pinnoilla
  20.4.2018, 18:58

  Palautuksia tulee ja ihan kiitettävästi 🙂

  Rahat käytetään kuten joka joulukuu: vakuutus-, sähkö-, vesi- ja lämmitysöljylaskuihin, lainanlyhennykseen, poikien synttäreihin sekä jouluun.

  1. Elina //Vauhtihirmun elämää
   22.4.2018, 10:43

   Tuossa on hyvät suunnitelmat, mihin käyttää rahat! 🙂

 2. Veronpalautukset menee aika usein matkusteluun 🙂

  1. Elina //Vauhtihirmun elämää
   22.4.2018, 10:44

   Matkustelu on kyllä aina loistava tapa käyttää veronpalautukset! Minäkin toivon, että joskus vielä pääsemme matkustelemaan ja mahdollisesti juurikin palautusten tuomilla rahoilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *