Tuo ihmeellinen äidinvaisto

Aina puhutaan äidinvaistosta ja pakko sanoa, että kuunnelkaa sitä vaistoa. Minulla oli epäilykseni siitä, että lapseni on tällä kertaa kipeämpi, kuin miltä oireet kuulostavat. Päädyin kuitenkin seuraamaan tilannetta kotona, mutta onneksi kuitenkin eilen lähdimme sinne lääkärille vaikka oireet alkoivatkin helpottamaan. 
Kummastakin korvasta löytyi rajut tulehdukset; molemmista ilmeisesti lähtenyt nyt putket pois. Voi ei, jos korvatulehdus iskee heti samantien.. Myös nielu oli kunnolla tulehtunut; selittänee ettei ruoka maistu ja nieleminen on vaikeaa. Sen lisäksi saturaatio oli alhainen (keskivaikealla happivajeella mentiin), apulihakset käytössä ja keuhkot pihisi, puhisi sekä rohisi. 
Kävimme hengittämässä Ventolinea spiralla pari annosta ja sillä saturaatio saatiin nousemaan sellaiselle tasolle, ettei tarvinnut lähteä Tyksiin. Meillä etuna se, ettei kovin kaukana asuta kuitenkaan. Ventolinen hengittelyn jälkeen iskettiin ab-piikki kankkuun, koska ihan turha lähteä kokeilemaan pysyisikö ab-kuuri sisällä. Pakko sanoa, että taaperoni oli jälleen hurjan reipas ja äiti oli ylpeä pienestä potilaasta <3 
Nyt sitten kiltisti sairastamme kotosalla ja toivomme, että hiljalleen alkaa tauti talttua ja ab ei tekisi ihan kamalia tuhoja <3 
Onko kellään lukijoistani kokemusta uudelleen putkittamisesta, kun ensimmäiset putket lähteneet pois? Kuinka monta tulehdusta vaadittu ennen uudelleen putkitusta?
Mutta kuunnelkaa sitä vaistoa ja menkää lääkäriin, jos vähänkään sille tuntuu <3
Kommentit (4)
 1. Unensieppaajat
  13.12.2017, 08:56

  Samaa mieltä,äidinvaistoa ei pidä vähätellä.
  Meidän 10v tytön kanssa vietettiin juuri viime kuussa lastenosastolla 4yötä todella rajun korvatulehduksen vuoksi. Niitä on kyllä lapsilla ollut useita aiemminkin ja tiedän milloin ei ole ns.normaali tulehdus kyseessä. Onneksi kuuntelin äidinvaistoani ja yksityispuolen lääkärin ansiosta päästiin osastolle,koska epäili tytöllä kartiolisäkkeen tulehdusta.

 2. titti // tittin elämää
  14.12.2017, 07:29

  Riittää muistaakseni kolme tulehdusta lyhyen ajan sisällä. Jos teillä on vakuutus lapselle niin kysyisin heti miten kun tulehdukset alkaa uusia. Paranemisia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *