Taas sairastellaan

Meillä sairastetaan. Meillä valvotaan. Meillä apinoidaan. Meillä itketään. Meillä ollaan kipuilevia. Siinä oli tiivistettynä tämä viikko. 
Tiistaina kävimme korvalääkärillä. Diagnoosina oli tulehdus kummassakin korvassa sekä nielussa. Varsinkaan vasemman korvan tulehdus ei paranisi ilman antibiootteja. Tämän vuoksi Leolle pistettiin antibioottipistos reiteen. Olenko muuten maininnut, että Leolla alkaa huuto heti, kun lääkäri ottaa ensimmäisen välineen käteensä. Korvalääkärit tai mitkään muutkaan eivät enää oikein ole Leon suosiossa. 
Antibiootit veivät yöunet, aiheuttivat ripulin ja pientä oksentelua, aikamoista kipua vatsassa ja lopulta myös koko vaippa-alueen palamisen (aivan punainen ja näpyillä tällä hetkellä). Antibiootit ovat toisin sanoen aika rankka juttu Leolle, tulipa ne sitten suun kautta nautittuna tai piikkinä reiteen. Leo kuitenkin on jaksanut touhuta, vaikka yöt on menty parin tunnin unilla ja päivälläkään ei ole juurikaan nukkunut (äiti voisi nukahtaa jo hiljalleen vaikka pystyyn!). Ja kun Leo nukkuu päivällä, niin hän nukkuu hytkytellessä sylissä.

Koska Leon olo oli edelleen tänään kovin kivulias, näin kolme vuorokautta ab-pistoksen jälkeen, niin kävimme uudelleen kurkkaamassa varmuudeksi korvat. Saisi selvyyden, että onko ongelma korvissa vaiko suolistossa. Vähemmän tulehtunut oikea korva alkoi näyttää jo oikein hyvälle ja nielukin oli parantunut aikalailla. Vasen korva oli pahemman näköinen, mutta näytti olevan paranemassa – tärykalvossa oli jälleen liikettä tms jne. Joka tapauksessa, jos uutta tulehdusta ei iske, niin pitäisi olla paranemassa 🙂 Eli kipuilut ovat suoliston puolella pääasiassa.

Kyseinen lääkäri oli sitä mieltä, että korvat voidaan putkittaa, jos vielä tulee yksi tulehdus.. Minusta idea ei ollut mukava, koska en tahdo Leolle enää ab:ta, jos se vähänkään on vältettävissä. Niimpä otin yhteyttä allergialääkäriimme, joka totesi, että meidän tilanteessamme voidaan kyllä putkittaa jo tässä kohti. Joten maanantaina menemme tapaamaan yhtä korvalääkäriä ja kuulemaan milloin putkitetaan jne. Toivotaan, että enää ei tulisi tulehduksia ja putket toimisivat 🙂

Jos jollain on kokemusta putkituksesta, niin saa kertoilla kokemuksia! 🙂

Kommentit (2)
 1. From Twinland
  18.11.2016, 22:12

  Voi pientä :(. Toivottavasti putkitus auttaa ainakin tähän yhteen kivun lähteeseen.

  Eikö hänellä edes maitohappobakteerit ja Precosa auta tuohon mahan oireiluun? Meidän refluksilapsella eron huomasi jo heti ekana päivänä, noi unohtui aloittaa yhtäaikaa ab-kuurin kanssa.

  Tsemppiä äidille! Kyllä säkin vielä joskus saat nukkua. Mä en olisi vielä 1,5v sitten itsekään tätä uskonut, mutta kyllä vaan, 4 lasta ja meidän perheessä nukutaan pääsääntöisesti hyvin. Tosin viimeiset melkein 2 viikkoa on meilläkin sairastettu ja unet onjäänyt vähiin.

  1. Kun ei pojalle tahdo oikein sopia Precosa (tai muukaan sen kaltainen) ja mhb lähinnä tehnyt tähän asti vaan kipeämmäks :/

   Mahtavaa, että teillä on nukuttu! Neljän lapsen kohdalla jo ihan ansaittua 😀 Toki sairastelu aina verottaa varmasti.. Varsinkin useamman lapsen kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *