Siivous allergia-perheessä

Kaupallinen yhteistyö Sinituote sekä Mammalandia.

Itse en ole koskaan todellakaan ollut mikään siivouksen ylin ystävä, millään muotoa nauttinut siitä tai ylipäänsä halunnut sitä tehdä. Myönnän olevani älyttömän laiska siivoaja ja sen näköinen on kotikin yleensä. Allerginen lapsi kuitenkin on tuonut tähän pienen pakon. Varsinkin vauva-aikaan, kun Leo oli jo lähtenyt liikkeelle niin varsinkin keittiön siivoaminen oli älyttömän tärkeää; jokainen lattialta löytyvä muru päätyi suuhun. Meillä on imuri laulanut varsinkin silloin ja kyllä se edelleen aika säännöllisesti vierailee keittiössä. Onneksi enää ei jokainen murunen mene suuhun, joten vähän voi jo huokaista helpotuksesta.
Sinituotteelta sain talousrikkasetin, jonka kätevyyttä en ollut aikaisemmin tajunnut. Tämä on päässyt meillä aika kovaankin käyttöön; sillä lähtee hiekat eteisestä ja kaikki ns. kuiva-tavara keittiön lattioilta. Kuinka paljon helpompaa tällainen pieni harja ja lapio onkaan kaivaa kaapista, kuin imuri töpseleineen päivineen! Tällä lähtee niin helposti leivänmurut esim. pienten vieraiden jäljiltä ja kaatuneet riisit lattioilta. Tästä siivousvälineestä pidän jopa minä, siivoamisen suurin vihaaja.

Toinen kätevä väline on tämä monitoimimoppi, jonka kanssa yritän vielä toistaiseksi löytää yhteistä säveltä. Tämä on ehkä verrattavissa imuriin; tämä ei ole heti käyttövalmis ja siivoamista ei hoideta kymmenessä sekuntissa. Tällä saa kuivana kuitenkin muruset ja muut, jos niitä on tullut lattioille enemmän tai isommalle pinta-alalle (silloin ei jaksa pienen harjan kanssa lähteä vetelemään) sekä märkänä, jos edellisenä päivänä on ollut laiska ja esim. päärynäsoseet ovat kuivuneet lattiaan kiinni. Tällä on vedelty keittiönlattiat pariin otteeseen märkänä ja pariin otteeseen kuivana, mutta kyllä minä rehellisesti sanoen valitsen imurin niille suuremman pinta-alan murusille. Sen sijaan kuivuneille päärynäsoseille tämä on hyvä väline kostutettuna 🙂 Tämä moppi toimii myös kivasti olohuoneen lattian siivoamiseen; tällä vetäisee nopeasti kuivana suurimmat roskat pois, esim. ylläri-vieraiden jo liki seistessä oven takana!

Haaveilen siivousvälineestä, jolla voisi hoitaa kaiken. Sellaisesta välineestä, jolla saisi muruset helposti pois, voisi pestä lattiat samalla vaivalla ja se olisi heti käyttövalmis. Sellaista odottaessa!

Millä välineillä muilla siivotaan keittiön lattioita? Mikä on teidän perheessänne kätevin siivousväline?

Yhteistyössä: 
Kommentit (4)
  1. Minnea Muru
    2.9.2017, 20:56

    Täällä ilmoittautuu toinen laiska siivoaja 😀 Haaveilen viikottaisesta siivoajasta 🙂 Meillä eniten kätytössä on imuri, se vaan on niin tehokas.

  2. Niina / une petite life
    3.9.2017, 17:42

    Haha mäkin kuulun laiskoihin siivoajiin, haaveissa siintää siivousapu joka kävisi vaikka pari kertaa kuussa putsaamasta kodin lattiasta kattoon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *