Sairas vai Sairas?

Kun lapsi ripuloi, se on saanut vatsataudin. Kun lapsi kuumeilee, sillä on joku tauti. Kun lapsen silmät punoittaa, sillä voi olla vaikka silmätulehdus. Kun nenä vuotaa, se on merkki alkavasta flunssasta. Kun lapsi oksentaa, se on jälleen saanut vatsataudin. Entä silloin kun kaikki ei olekaan niin yksinkertaista ja on vaikeampaa tietää, mistä mikäkin johtuu? Se voi olla tauti, allergiaa tai vaikka refluksia yht’äkkiä..
Minut soitettiin tänään hakemaan sairas lapsi päiväkodista kotiin. Leo oli oksentanut pienet oksennukset. Tiedettävästi ei vahinkoaltistusta. Leo oli ollut vaisu ja jaksamaton, kunnes tuli oksennus ja piristyi. Kotona minulla on ollut toimelias taapero, joka veteli pussillisen hirssinaksuja ja vaippaankin tuli aikamoisen kiinteää tavaraa (viittä vaille ummetusta, sanoisin). Ei kuumetta, ei ripulia, ei lisää oksennuksia, korkeintaan tavallista kiukkuisempi ja naksut saivat rohisemaan. 

Nyt sitä sitten vian miettii, että mitähän tämä on? Vatsatautia? Refluksia? Joku ruoka kaatuu rytinällä? Vahinkoaltistus? Jotain muuta? Mistäpä sitä tässä muka pitäisi tietää. Ei se kai auta, kuin katsella miten tilanne tästä sitten kehittyy.. Olisi kovin yksinkertaista, kun oksennus tarkoittaisi aina vatsatautia ja lämmön nousu flunssaa, mutta ehei tämän taaperon kohdalla.. Omalla kohdalla on helppoa tuumata tulleensa kipeäksi juurikin edellä mainituilla oireilla. Tekee vain himpun verran vaikeaksi elämää, kun ei tiedä tartuttaako tämä vaiko ei. Eikä tiedä johtuuko tämä jostain ruoasta; jos, niin mistä?

Kommentit (1)
  1. Tutustu homeopatiaan! Varaa aika homeopaatille, hän voi auttaa korjaamaan lapsesi saaman rokotevaurion.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *