RUOKAVALIO LAAJENEE

Aina välillä on mukava kirjoitella niitä kuulumisia ja tämän hetken meininkejä. Tänään niitä on vielä mukavampi kirjoitella, koska me olemme oikeasti päässeet eteenpäin! Ruokavalio laajenee! Ei nyt mitään hurjaa laajentumista, mutta meidän mittapuulla tämä tapahtunut on suurta. Täällä kirjoittelee aikamoisen iloinen äiti, joka tänään viimeisimmän kerran laskeskeli sopivien määrän ja todellakin koki iloisen yllätyksen.

NELJÄTOISTA RUOKA-AINETTA

Neljätoista. Wou! Jollekin neljätoista ruoka-ainetta tarkoittaa yhtä voileipää margariinilla ja leikkeleellä, mutta meille se tarkoittaa suurta harppausta eteenpäin ja huomattavasti laajentunutta ruokavaliota. Se tarkoittaa meille melkein sitä, että voisi järjestää juhlat. Olisiko 15 ruoka-aineen juhlat paikallaan, kun saadaan vielä yksi lisää kuvioihin?

Viljat

 • Tattari (näkkäri, pasta, jauhot, murot)
 • Hirssi (murot, hiutaleet, jauhot)
 • Amarantti (murot)

Lihat

 • Peura
 • Vatajan nakki (+ kokeilussa possun jauheliha)
 • Lohi

Mausteet ja muut

 • Suola
 • Nokkonen

Vihannekset

 • Parsakaali

Hedelmät

 • Bonne päärynäsose
 • Vesimeloni

Marjat

 • Pensasmustikka
 • Vadelma
 • Punaviinimarja

EI KAIKKEA JOKA PÄIVÄ

Toki joukossa on edelleen paljon niitä, joita ei voi syödä päivittäin vaan ainoastaan joitakin kertoja viikossa. Mutta kuka meistä “laajalla ruokavaliolla” olevistakaan syö joka päivä kaikkea mahdollista? Eli ei sitä tarvitse välttämättä edes tavoitella, että pystyisi syömään punaisia viinimarjoja tai nakkeja joka päivä; ei niitä ns. tervekään ihminen joka päivä syö. Tällä hetkellä meillä kuitenkin on pohja, jolla mennä joka päivä + toinen mokoma ruoka-aineita, joita niitäkin voi syödä useamman kerran viikossa.

Nyt kuitenkin näyttäisi sille, että ruokavalio laajenee pikkuhiljaa laajemmaksi. Toki takapakkeja varmasti tulee vielä ja vaikka mitä, mutta tässä hetkessä me nautimme siitä todellisuudesta, että juuri nyt pääsemme eteenpäin ja ruokavalio laajenee aivan oikeasti. Leo nauttii saadessaan edes osana päivistä parsakaalia, lohta, punaisia viinimarjoja, vadelmia jne. Pääruokavalio koostuu tällä hetkellä tattari + amarantti + hirssi + päärynäsose + peura + pensasmustikka + vesimeloni ja sitten nuo kaikki muut listalta löytyvät ruoka-aineet kiertää mukana 2-4krt/vko.

KOKEILUT JATKUVAT

14 ruoka-ainetta ei aivan riitä pienelle ihmiselle eikä suuremmallekaan, joten kokeilut jatkuvat hiljalleen ja liian kiirettä niiden kanssa ei voi pitää; hajotetaan vain suolisto, jonka eteen on työskennelty kovasti. Nyt kokeilussa tällä hetkellä on possu, jonka kokeilun aloitimme jauhelihalla. Sen lisäksi kookoksen kokeilua olisi tarkoitus jatkaa vielä, koska sen oireet olivat hyvin pieniä mm. syntymäpäivän kakun kerman muodossa. Possun ja kookoksen jälkeen houkuttaisi lähteä kokeilemaan mahdollisesti porkkanaa tai jotakin toista kalaa.

Tarkkasilmäisimmät huomaavat, että se rasva meiltä puuttuu edelleen. Onneksi tuo lohi menee nyt kaksi kertaa viikossa, joten siitä saa hyviä rasvoja. Mutta yksinkertaisesti emme vain saa mitään rasvaa sopimaan, joten tilanteelle ei voi tällä hetkellä mitään. Nyt kasvattelemme hetken taas muuta ruokavaliota ja sen jälkeen todennäköisesti lähdemme taas kokeilemaan erilaisia rasvoja läpi.

ETEENPÄIN HITAASTI MUTTA VARMASTI

Elokuussa 2015 Leo syntyi. Elokuussa 2016 jäimme pelkälle korvikkeelle ja aloitimme kokeilutauon kaikesta syötävästä. Elokuussa 2017 pelättiin koko ruokavalion kaatuvan (heinäkuussa tapahtui vahinkoaltistus, jota ennen sopivia ruoka-aineita oli liki 15kpl). Elokuussa 2018 sopivia ruoka-aineita oli muistaakseni hiukan vajaa 10kpl, josta noustiin aivan hetkeksi 12 sopivaan ja tiputtiin jälleen 7 ruoka-aineeseen saman vuoden aikana. Nyt eletään elokuuta 2019 ja sopivia ruoka-aineita on 14 eikä merkkejä niiden kaatumisestakaan ole ilmassa. Me olemme ylittäneet 10kpl rajapyykin niin, että vakaita ja aikalailla varmasti sopivia alkaa olla se 10kpl. Fiilikset on aika huikeat juuri nyt.

Onko sinun lapsellasi allergioita? Missä merkeissä syksyyn lähdetään? <3

terveys allergia
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *