RESEPTI: Kookosjäätelö

Tämän tekemistä olen harkinnut jo pitkän aikaa. Kondensoitu kookosmaitokin on odotellut kaapin pohjalla jo hyvän aikaa, että äiti-ihminen sai kerättyä rohkeutensa ja lähti tekemään kookosjäätelöä. Siis oikeastihan se oli hirvittävän helppoa ja olisin voinut tehdä sen jo aikoja sitten. Mutta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan?

KOOKOSJÄÄTELÖ

Yksinkertaisimmillaanhan itse tehtyyn kookosjäätelöön ei tarvita mitään muuta, kuin kookoskermaa sekä kondensoitua kookosmaitoa. Eikö kuulostakin kovin simppelille ja helpolle?

Itse valitsin kuvassa näkyvän Nature’s Charm -merkin kondensoidun kookosmaidon, koska se on lisäaineeton. Tätä löytyy mm. Vegekaupalta sekä Ruohonjuurelta valikoimistaan. Pakko sanoa, etten ole ikinä ennen kondensoitua kookosmaitoa käyttänyt, mutta ainakin tämän maku oli herkullinen ja sen perusteella aloin jo mietiskellä mm. jonkinlaisen toffeen valmistusta tästä joskus myöhemmin..

Kookoskermana käytämme pääasiassa Pirkka Parhaat -merkkistä, koska sekään ei sisällä lisäaineita ja se maistuu hyvälle sekä vaahtoutuu aika kivasti. Joten tähän jäätelö-kokeiluun se oli selkeä valinta.

Itse päätin tehdä jäätelöön jonkinlaisia raitoja pensasmustikka-survoksesta, koska en tahtonut heti ensimmäisellä kerralla tehdä marjajäätelöä. Leo tosiaan sai tämän jäätelön myötä elämänsä ensimmäisen kerran jäätelöä; muuta kuin mehujäätä. Joten hänen odotuksensa olivat vähäiset ja hän on rakastunut kookoksen makuun, joten kookosjäätelöllä oli hyvä aloittaa. Silti halusin siihen jotain pientä väriä edes ja marja-raidat tuntui hyvälle ajatukselle.

MITÄ MAKURAATI TUUMAA?

Itse valikoin pakastaa jäätelön muovirasiassa ja sieltä sen irroittaminen ainakin oli aika työn sekä tuskan takana. Siitä tuli aika kova jäätelö. Toisaalta taas se myös suli aika nopeasti, joten pienellä maltilla sen olisi ehkä saanut kuitenkin rasiasta irti ilman liki katkennutta veistäkin. Seuraavalla kerralla kokeilen ehkä jotakin muuta astiaa pakastamiseen, jotta ei tarvitse pelätä hajottavansa rasiaa heiluessa veitsen kanssa.

Itselleni oli riisijäätelöä tänään ja maistaessani Leon kookosjäätelöä minut valtasi kateus. Kyllä, olin todellakin kateellinen laajasti allergiselle lapselleni tänään hänen herkuistaan! Aika kova paikka äidille. Ei voi sanoa, kuin että tämä oli oikeasti hyvää. Tätähän voi oman ruokavalion puitteissa maustaa melkein millä tahansa; marjoilla, kekseillä, vaniljilla, kaakaolla tai mitä ikinä keksiikään! Tämä meidän on lähinnä taas muistutus, kuinka vähällä saa aikaan jäätelöä halutessaan.

Tässä istuu syy, miksi kokeilen kaikenlaista. Tässä on syy, miksi tiedän edes kondensoidun kookomaidon olemasssa olosta. Tässä on ilme, jonka takia yritän mahdollistaa lapselleni uusia ja ihmeellisiä makuja, maku-kokemuksia rajoitteiden puitteissa.

Kookosjäätelö (vegaaninen, gluteeniton)

Ainekset

250 ml
Kookoskerma (Pirkka Parhaat)
320 g
Kondensoitu kookosmaito (Natures Charm)
Pensasmustikka
10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  1. Vatkaa kookoskerma vaahdoksi
  2. Vatkaa joukkoon kondensoitu kookosmaito
  3. Kaada seos pakastamisen kestävään astiaan, kooltaan noin litra (itse käytin muovia, mutta ensi kerralla ehdottomasti kokeilen jotain muuta josko jostain muusta olisi jäätelön irroittaminen helpompaa)
  4. Halutessasi voit laittaa päälle esim. soseutettuja pensasmustikoita raitoina
  5. Peitä esim. Elmukelmulla ennen pakastimeen laittoa, jotta jäätelö ei ota itseensä hajuja/makuja pakastimesta
  6. Pakasta vähintään 6h ajan
sairaudet allergia lapsi reseptit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *