RESEPTI: Hirssiletut (mm. gluteeniton, maidoton, munaton)

Haaveilin lettupannusta tässä aikani. No, suunnilleen koko kevään ehkä. Tutkin, vertailin ja kyselin. Olin tilaamassa, poistuin sivuilta tilaamatta ja jälleen harkitsin kovasti. Sitten Heirol -verkkokaupassa olikin yhtenä päivänä alennukset tuotteiden hinnoissa ja silloin päädyin tilaamaan meille lettupannun. Ja yhtään ei kaduta se päätös! Varmasti paras ostos, jota olen hetkeen tullut tehneeksi. Olen aivan rakastunut tuohon lettupannuun nyt kahden käyttökerran jäljiltä. Ja myös Erikoisen hyvää -instassa vilahtaneet älyttömän kauniit letut saattoivat edesauttaa tätä haluani saada lettupannu.

Nyt minulla se pannu on ja en todellakaan enää olisi valmis luopumaan siitä. Koska kyllä tällä vain sai aikaiseksi niin herkulliset ja kauniit letut! Reseptikin löytyy tämän tekstin lopusta.

HIRSSILETUT, UUSI RESEPTI KEHITTEILLE

Leo on syönyt jo pitkään lettuja; välillä ne ovat olleet tauolla erinäisistä syistä jne. Mutta ensimmäinen letturesepti on syntynyt jo tosiaan kauan sitten ja sen olen julkaissut blogissani aikalailla kaksi vuotta sitten. Se löytyy Reseptit moniallergiselle -postauksesta, joka on julkaistu tosiaan jo huhtikuussa 2018. Siellä on resepti, johon riittää pelkkä vesi, jauhot sekä hedelmäsose. Teoriassa niiden paistaminenkin on onnistunut ilman rasvaa, ainakin tavallisella pannulla. Näitä en ole kokeiltu lettupannulle, koska lettupannulle lähdin kehittämään reseptiä, joka sopii Leolle sekä minulle. Leon ainoa sopiva hedelmäsose on päärynäsose ja se ei minulle sovi varsinkaan näin siitepölyaikaan. Joten täytyi keksiä muuta. En kuitenkaan näe syytä, miksei tuo kolmen ainesosankin resepti toimisi myös lettupannulla, siinä missä muullakin pannulla.

Palataan kuitenkin näihin uusiin hirssilettuihin, jotka mahdollistivat minulle ja Leolle yhteisen aamupalan.

Ja niin sitten syntyi hirssiletut versio kaksi. Tosiaan päärynäsoseesta oli päästävä eroon, mutta sen lisäksi reseptiin oli tuotavissa useampaa uutta ainesosaa Leon ruokavalion kasvettua. Yhdessä syödyt letut ovat aika ihana ajatus, kun ei se meillekään mikään itsestään selvyys todellakaan ole ollut näiden vuosien varrella. Olen ennenkin sitä sanonut, että meillä menee Leon kanssa valitettavan pahasti allergiat ristiin ja se tekee asiasta vielä haastavampaa. Mutta pikkuhiljaa lähestymme sitä, että pystymme syömään edes toisinaan samaa.

Ja nämä hirssiletut maistuvat varmasti monen erilaisen päällisen kanssa tai ihan pelkistään. Leo piti eniten näistä ilman mitään lisukkeita, äiti tykästyi kookoskermaan ja pensasmustikoihin. En lupaa näiden toimivan eri kasvimaidoilla tai eri jauhoilla tai tavallisella pannulla, MUTTA kehotan kokeilemaan ja saa raportoida kuinka onnistuu! Nimittäin yleensä näin kaikeettomat reseptit toimii erilaisilla variaatioilla; toki suhde voi hiukan muuttua eri jauhoja käyttämällä ja toisaalta kookos on aika rasvainen, joten sekin lienee syytä muistaa kokeiltaessa muita variaatioita 🙂

Hirssiletut

Ainekset (28 annosta)

2,5 dl
Kookosmaitoa (Pirkka parhaat)
3,5 dl
Vettä
1 rkl
Sokeria
Ripaus
Suolaa
1 rkl
Psyllium (Urtekram)
4 dl
Hirssijauhoja (Virtasalmen viljatuote)

Tee näin:

  1. Sekoita kookosmaito sekä vesi keskenään (itse huuhtelin purkista loput kookosmaidot veden avulla)
  2. Lisää joukkoon suola, sokeri ja psyllium; sekoita huolellisesti (itse käytän ihan vispilää)
  3. Lopuksi kaada joukkoon jauhot, koko ajan sekoittaen.
  4. Anna turvota n. 10min
  5. Lettupannulla saat ainakin hyviä lettuja, muilla pannuilla en ole vielä ennättänyt kokeilemaan; pannu täytyy lämmittää ensin kunnolla (meillä asteikko 1-12, jolla lämmitän ensin 9:llä pannun ja sitten tiputan numeron 8 tuntumaan paistaessani), pieni määrä rasvaa (meillä Keiju lisäaineeton & maidoton) ja ei muuta kuin paistamaan.
sairaudet allergia reseptit ruokavaliot
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *