Optimisti vauhdissa

Viikko sitten kirjoittelin, kuinka jälleen oli saavutettu jonkinlainen pohja Leon ruoka-jutuissa ja paniikki oli aika kova. Laitoimme ruokavalion uuteen uskoon, teimme rajun ratkaisun ja lisäsimme useamman uuden ruoka-aineen lennosta mukaan. Tiedostimme, että kaikki saattaa kaatua ennen kuin ehtii kissaa sanomaan tai sitten tämä tapa voi sopia Leolle. Viikon olemme nyt eläneet orjallisesti tarkan listan mukaan, seuranneet oireita ja alkaneet jälleen muuttua varovaisen optimistisiksi. 

Oireet ovat olleet todella vähäisiä ainakin toistaiseksi. Pari huonompaa yötä, mutta ei läheskään katastrofeja. Jonkinlaista päiväkiukkua, mutta ei sen suuremmaksi yltyvää. Leo on hymyillyt, ollut oma touhukas itsensä eikä apinointikaan ole yltynyt ihan kamaliin mittasuhteisiin. Kipuitkut on ajoittunut niihin pariin yön hetkeen, joten sekin ollut vähäistä. Ilmaa tässä lapsessa tuntuu tällä hetkellä olevan paljon, mutta toivotaan sen pääsevän ulos jatkossakin, jolloin olo pysynee hyvänä. Naamakin on ollut ihan ok, koska olemme selvinneet ilman kortisonia toistaiseksi.

Kokemuksesta tiedän, että tämä koko paketti voi kaatua taas jossain kohti. Toisaalta taas sisään rakennettu optimistini tahtoo uskoa, että tämä oli meidän ratkaisumme. Jos Leolle sopisikin tällainen, että eri ruoka-aineita tulee pienempiä määriä, samaa ei tule päivittäin eikä varsinkaan joka aterialla. Tällä hetkellä määrät ovat 1tl-1/2dl, vähän riippuen ruoka-aineestta. Hirssipuuroa syödään 1/2dl annos, kun taas tomaattisosetta syödään 1tl annos.

Jos kaikki sujuu seuraavan viikon yhtä hyvin, kuin menneen viikon, niin sen jälkeen taas muutetaan hiukan. Yritetään saada vähän lisättyä hedelmäsoseiden määrään, mukaan tulee puolukka sekä mustikka ja pyritään edelleen tasaamaan entisestään viljojen suhdetta. Täällä on äiti, joka toivoo koko sydämestään, että tähän seuraavaan listaan päästään käsiksi eikä ruokavalio nyt kaatuisi. Tällä viikon päässä häämöttävällä listalla kuitenkin on määritettynä pizza-lauantai, jauhelihapyöryköitä ja joka toiselle viikolle koko perheen yhteinen taco-päiväkin! Tämä lista alkaa näyttää niin kovin monipuoliselle ja tavalliselle!

Jottei kukaan usko, että vieläkään syömme koko perhe samaa päivittäin tai Leon ruoka syntyy 20min kokkailulla.. Ruokavaliossa on useampi juttu, joita kypsennellään tunti. Useampi juttu joita pakastetaan, keitetään, paistetaan ja pakastetaan ennen syömistä. Silloin ruoasta tulee käsitellympää ja proteiinit pilkkoutuu, jolloin ruoasta yleisesti voi tulla sopivampaa 🙂 Että on tässä kaikessa edelleen näitä omia juttujaan ennen kuin ruoka päätyy taaperon lautaselle. Silti tämä on hurja edistysaskel ja en uskonut, että pääsisimme viikkoa näin rajulla ratkaisulla eteenpäin! 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *