Motorisia taitoja metsässä

Suomen luonto antaa mahtavat puitteet motoristen taitojen kehittymiselle; meillä on metsää kaikkialla ja mikä olisi sitä parempi paikka kehittää motorisia taitoja? Metsämaasto on epätasaista, se tarjoaa mahdollisuuden hyppiä, kiipeillä, loikkia, kävellä, juosta.. Aivan huippu paikka, jos ajatellaan lapsen motoristen taitojen kehittämistä. Ja onhan metsä muutenkin ihana paikka; kaikenlaista ihmeteltävää eläimistä kasveihin, rauhaa ja pystyy irroittautumaan arjen kiireestä. Myönnän, että me seikkailemme metsässä aivan liian vähän, mutta onneksi päiväkoti hoitaa osan tästä; siellä lapseni pääsee viikottain metsään. 

Tänään pääsimme ihmettelemään muurahaispesää. Leo ei meinannut millään ymmärtää, että muurahaiset asuvat siinä pesässä, että se on heidän kotinsa. Ja hän oli myös kovasti sitä mieltä, että käärmeet asuvat puussa. Metsäretkillä sitä kuitenkin pieni ihminen voi oppia kaikenlaista uutta ja ihmeellistä. 

Meillä metsäretkeä meinasi alkaa häiritsemään väsymys ja nälkä; typerä äiti kun ei ottanut syliin ja kantanut. Paljon kuitenkin kävelimme, juoksimme, hyppelimme ja ihmettelimme metsän ihmeitä 🙂 Risut, kepit ja oksat myös olivat tämän taaperon mieleen. Kuinka kivaa sillä olikaan heilua, tökkiä maata ja osoitella äitiä.
Tämän syksyn tavoitteeksi voisin melkein asettaa sen, että lähtisimme metsään ainakin kerran viikossa ihmettelemään. Syksyinen metsä varsinkin on jotain ihanaa; pian kun lehdet alkavat vaihtamaan väriä ja.. En malta odottaa! <3
Käykö muut usein metsässä ihmettelemässä ja liikkumassa? 🙂
Kommentit (4)
  1. Hahah, lapset on niin ihania. <3 Käydään välillä metsässä myös lapsen kanssa. 🙂

    Taru
    stuffabout.fitfashion.fi

  2. Ah, metsässä on parasta! Teillä on ollut kiva retki 🙂 En malta odottaa milloin pääsen meidän 1v:n kanssa metsään reippailemaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *