Mitä seuraavaksi?

Ensin pienen pieni kurkistus meidän tämän vuoden juhannukseen ja sen jälkeen mietteitä lähestyvästä lääkärikäynnistä 🙂

 

Juhannus on kulunut mukavasti mummalassa; mumman, ukin, parin tädin ja enon kera. Sää on ollut viileä, kuten Suomen juhannukseen tuntuu kuuluvan, mutta eilen näyttäytyi aurinkokin. Merenrannasta on tullut Leon suosikki-paikkoja; en tiedä onko siellä parasta ne linnut, veneet vaiko meren rauhallisuus. Vai kenties se kaikki yhdessä? Leo kuitenkin tuntuu nauttivan rannassa käymisestä ja meren ihmettelystä, joten sitä on sitten harrastettu nyt täällä ollessa 🙂 Juhannukseen kuului grillailua, mutakakkua ja höpinää. Ei kai sen tarvitse sen ihmeempää ollakaan? 
Nyt kuitenkin jätetään juhannus taakse ja aletaan miettimään tiistaina häämöttävää lääkärikäyntiä, joka on tällä kertaa Helsingin lääkärillä. Jälleen on monta kysymystä ja asiaa, joista odotan pääseväni juttelemaan kyseisen lääkärin kanssa. Tänään tai huomenna täytyy jälleen tehdä itselle muistilappu, jotta muistaisi edes suunnilleen kaiken tarpeellisen.
  • Refluksilääkityksestä on useampi kysymys; kuinka kauan sitä nyt jatketaan ja mistä tiedän onko se oikealla tasolla
  • Pissan määrä; tahdon lääkärin mielipiteen siihen, mistä säännöllisesti ilmestyvä hurja pissaaminen johtuu ja sen lisäksi myös mielipidettä muutenkin esim. miksi tuo lapsi tuntuu välillä pissaavan viiden minuutin välein jne
  • Onko Nalcrom-lääkkeen syöminen jatkuvalla syötöllä ihan ok, kun meillä tulee jo vuosi täyteen
  • Mitä ruoka-aineita hänen mielestään kannattaisi lähteä seuraavaksi kokeilemaan
  • Suositusta maitohappobakteeriin, koska uskoisin, että voisi olla paikallaan vaihtaa jo hiljalleen uuteen valmisteeseen ja sitä myöten ehkä eri kantaan
  • Otetaanko MDD-labrat, jotka kertoisivat suoliston kunnosta; näihin meillä on jo lähete, mutta emme ole yksinkertaisesti ennättäneet niitä vielä ottamaan, kun oli tähystykset ja muut vastaavat
  • Hänen mielipiteensä siihen, kuinka todennäköisenä hän pitää mastosytoosia Leon kohdalla tähystyksen ja muun valossa
  • Hänen mielipidettään siihen, että miten ruokavalion kanssa kannattaa nyt edetä; epätoivoisesti etsiä uutta, tasailla ja rauhoittaa suoliston kuntoa vai jotain muuta?
Ainakin tällaisen kysymys ja mietelistan kera olen suuntaamassa lääkärille tiistaina. Ja kun asioita oikein miettii seuraavat pari vuorokautta, niin eiköhän niitä asioita jokunen vielä kerry listalle mukaan.
Tällä hetkellähän Leo voi aika hyvin. Oikeastaan todella hyvin, jos mietitään aiempaa. Refluksilääkityksen ottaminen kuvioihin on auttanut hurjasti; yön unia sekä myös päivien oloja. Öisin meillä nukutaan tällä hetkellä; enää heräillään pari kertaa ja välillä aloitetaan aamut ennen klo 4, mutta aika tavallista taapero-arkea siltä osin ettenkö sanoisi. Leo on myös huomattavasti paremman tuulinen ja jaksaa enemmän; osa kivusta on selkeästi lähtenyt pois. Edelleen välillä valittelee vatsakipua, mutta paljon aiempaa harvemmin. Olen saanut hymypoikani taas ainakin hetkeksi <3 Samanlainen hyvä jaksohan nähtiin viimeksi vajaa vuosi sitten, kun Nalcrom oli otettu käyttöön ja alkanut toimimaan toivotulla tavalla. Nyt sitä niin toivoisi, että tällainen hyvä jakso voisi jatkua pidempään.
Leolla on tällä hetkellä viisi sopivaa ruoka-ainetta + fiilis-pohjalta saa 4 ruoka-ainetta säännöllisen epäsäännöllisesti. Mutta noiden fiilispohja ruokien kohdalla puhutaan suunnilleen kynnenpään kokoisista paloista, joten vielä toistaiseksi niillä ei ole mitään suurempaa merkitystä ravitemuksellisesti tai. Sen sijaan on positiivista, että tällä hetkellä on neljä ruoka-ainetta joita sietää pienissä määrin satunnaisesti. Pieni askel, suuri voitto. 
Saa nähdä, mitä lääkärimme tuumii tiistaina, kun pääsemme vastaanotolle asti. Odotukset ainakin ovat korkealla jälleen, koska viimeksi hän kuitenkin vei meitä edes pari askelta eteenpäin kehoittamalla varaamaan ajan Tampereelle. Joten katsotaan, mitä hänellä on tarjota meille tällä kertaa 🙂
kauneus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *