Mikä kumma se nyt oireiluttaa?

Leon naama jatkaa edelleen toisinaan punoittelua, näpylle menoa ja lopulta se tuppaa menemään haavoillekin. Ja syy on toistaiseksi täysi mysteeri. Useampi vaihtoehto minulla on, mutta jokainen niistä on toinen toistaan päättömämpi. 
Tätä kuvakollaasia kuuluu alkaa lukemaan ala oikealta. Ala oikean kuva on peräisin viime viikolta, kun punoitus ollut aikalailla pahimmillaan ja näppylääkin jonkin verran. Ala vasen on viime viikon perjantailta, kun naama oli jo haavoilla. Ylä oikealla on kuva tältä viikolta tiistailta, kun iho alkoi olemaan paremmassa kunnossa. Ylä vasen on todella huono kuva eiliseltä, kun Leo ei ollut yhtään kuvanotto-fiiliksissä. Ja tämän päivän naamasta ei ole kuvaa, mutta se on pahempi kuin eilen. 
Tämän perusteella kyseessä on jotakin, mitä on päiväkodissa mutta ei kotona. Pois epäiltyjen listalta pääsee mm. siitepölyt, kuolat ja ulkoilma. Lakanat ja pyyhe on jo viety kotoa päiväkotiin, joten ongelma ei liene myöskään pesuaine. Tämä kuitenkin vaikuttaisi joltain, joka on kosketuksissa naamaan. Nyt kokeillaan erilaisella ruokalapulla – tiedä, vaikka päiväkodin sisältäisi esim. lateksia, joka kuitenkin on aika yleinen allergisoija. Sen lisäksi täytyisi ehkä pyytää pääsyä allergiakokeisiin, koskien kissoja – toisella hoitajista on nimittäin kissoja. Keskustelua käydessä myös selvisi, että ihan viimeaikoina Leo on alkanut vasta hakeutua tämän kissallisen hoitajan syliin enemmän – samoihin aikoihin, kuin myös naama on alkanut näyttämään pahemmalle. Sattumaa, kenties?
Ei tuo naama sinällään pahallepahalle näytä, kun mietitään iho-oireisia allergioita tai atopiaa taitaitai. Mutta itse tahdon löytää syyn, koska Leolla menee koko ajan päivittäin allergialääke ja on mahdotonta sanoa, mitä oireita se peittää mahdollisesti alleen.. Ja luulen, että tässä mennään vain ojasta allikkoon, jos ei nyt noteerata tätä ihoa. 
Nyt jos jollain ihanalla on niitä ideoita, että mikä voisi tämän aiheuttaa, niin antakaapa tulla!
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *