MDD-testit

Leon suoliston kuntoa päätettiin lähteä kartoittamaan laajoilla ulostenäytteillä. Suppeammat ulostenäytteet on otettu reilu vuosi sitten ja niistä saaduista tuloksista olen silloin kirjoitellut TÄÄLLÄ. Hirveästi emme sillä kertaa saaneet näistä näytteistä ja niiden tuloksista irti. Silloin kuitenkin asiaa sotki hiukan liian lähelle osunut antibioottikuuri sekä silloin teetetty MDD-testi oli suppeampi versio. Tosiaan kyseessä on MDD-testit ja niihin voi tutustua enemmän heidän nettisivustonsa kautta TÄSTÄ. Heiltä löytyy erilaisia ulostenäytteitä, joista nähdään suoliston kuntoa, erinäisiä bakteereja ja parasiittejä. MDD:ltä löytyy myös esim. IgG-testit, joilla määritetään herkkyyttä eri ruoka-aineille. Näiden lisäksi heiltä löytyy paljon muutakin, jotka eivät kuitenkaan ole olleet meillä ajankohtaisia ja siksi en niistä tällä kertaa kirjoita enempää, tsekkaa MDD:n sivut, jos kiinnostaa laajemmin.

GI Effects kombinaatioanalyysi

Leo sai lähetteen laajaan näytteeseen, joten kyseessä on silloin Gl Effects kombinaatioanalyysi. Tuloksissa pitäisi näkyä suoliston laaja bakteerifloora (bakteerit, hiivat ja sienet) sekä rajoittamaton määrä parasiittejä. Samoista näytteistä nähdään myös ruuansulatus-, tulehdus- ja imeytymismerkkiaineita, jos sellaisia on. Tämän nyt tehtävän MDD-testin pitäisi olla laajempi, kuin vuosi sitten tehty ja näin ollen mahdollisesti antaa meille enemmän vastauksia, kuin saimme vuosi sitten. Sen lisäksi nyt ei ole ollut antibioottikuuria hetkeen, joten sekään ei vaikuta tuloksiin tällä kerralla.

Me tosiaan saimme lääkäriltä lähetteen, jolloin näiden hinnan pystyy hakemaan vakuutusyhtiöltä takaisin. MDD :n kautta on mahdollista ottaa testejä myös ilman lääkärin lähetettä, mutta silloin niitä ei voi saada vakuutukseen. En tiedä, kuinka muut vakuutukset korvaavat, mutta ainakin meidän kohtuullisen laaja Pohjolan -vakuutus korvaa summan. Lähetteitä näihin testeihin saa vain tietyiltä lääkäreiltä; Turussa on pari, mutta me haimme lähetteemme Helsingistä tällä kertaa. MDD:ltä saa soittaen tietoonsa oman paikkakunnan lääkärit, jotka kirjoittavat lähetteitä näihin tutkimuksiin. MDD-testit ovat aika hinnakkaita ja siksi suosittelen hakemaan lähetteen lääkäriltä, jos vakuutus löytyy.

NÄYTTEIDEN KERÄÄMINEN

Kun on saanut lähetteen tai päättänyt otattaa MDD-ulostenäytteet ilman lähetettä, niin täytyy olla yhteydessä MDD:lle saadakseen tarvittavat välineet näytteiden keräämistä varten. MDD:n toimisto on Turussa, josta voi käydä hakemassa paketin itse tai sitten he laittavat sen tulemaan postitse suoraan kotiin. Tässä laajemmassa ulostenäytteessä kerätään kolmelta päivältä ulostetta erinäköisiin putkiloihin. Paketissa tulee loistavat ohjeet, joiden avulla tällainen minun kaltainen hölmömpikin selviää hommasta vallan mainiosti. Kun näytteet on  kerätty, niin ne voidaan laittaa mukana tulleessa paketissa menemään ohjeiden mukaan suoraan MDD:lle postitse tai sitten voi käydä viemässä ne Turun toimistolle.

 

 

Kävimme viemässä näytteet MDD:lle pari viikkoa sitten ja nyt sitten odottelemme tuloksia seuraavat viikot. Arvioitu aika oli n. 3-4 vkoa, että tulokset valmistuisivat. Piinaavat viikot odottaa, että pääsen näkemään tulokset ja että onko niissä tällä(kään) kertaa mitään, mikä voisi selittä Leon olotiloja ja auttaa meitä mahdollisesti eteenpäin. Mutta enää ei pitäisi mennä, kuin pari viikkoa, että saamme tulokset.

terveys tutkimus
Kommentit (2)
 1. Susanna maalta
  17.7.2018, 13:55

  Mielenkiintoista! Kela ei varmaankaan korvaa mitään näistä tutkimuksista?

  1. Elina //Vauhtihirmun elämää
   18.7.2018, 11:12

   Kela korvaa ainakin näistä MDD-näytteistä osan. Korvausta haetaan jälkikäteen eli ensin maksetaan MDD:lle, saadaan MDD:ltä paperit joilla haetaan sitten jälkikäteen korvausta Kelalta. Meidänkin teettämään testiin kuului useampi näyte, jotka ovat kela-korvattavia ja niistä sitä voi hakea kunhan on ollut lääkärin lähete 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *