Mad Mattr -taikamassa -leikit

Me olemme kokeilleen useampaa eri muovailuvahaa, joista viimeisin oli ainakin gluteeniton, mutta muistaakseni montaa muuta asiaa myös. Ne eivät siitä huolimatta ole sopineet; aina oireillaan ja vieläpä, niin ettei samoilla muovailuvahoilla ole enää udelleen ryhdytty touhuihin.

Kaveri vinkkasi muutama viikko sitten Mad Mattr -taikamassasta ja Kärkkäisen sikapäiviltä tulin sitä sitten tilanneeksi meille pari pussia kokeiluun, kun oli selkeässä alessakin

• Ei kuivu koskaan
• Gluteeniton
• Allergeenivapaa
• Helposti muotoiltavaa
• Lumoavan pehmeää
• Mielettömän v-e-n-y-v-ä-ä
• Kuusi eri väriä
Kärkkäisten sivuilla oleva info lupailee tuotteesta paljon, yllä suora kopio heidän sivuiltaan. Allergisen lapsen äitinä toki ensimmäisenä huomio kiinnittyi sanoihin “allergeenivapaa” sekä “gluteeniton”. Tässä kohti pakko todeta, etten ymmärrä mikä tuote on allergeenivapaa, kun voihan nyt kaikelle olla allerginen. Mutta lupaavalta tuote kuulostaa tuon perusteella.

“Muovaillaan! Robootteja! JEE!”. Pakettia tutkittiin kovasti ja pientä epäuskoakin meinasi Leolla olla, että oikeastiko saisin muovailla tällä.

Aloitimme kokeilun sinisellä värillä ja aika nopeasti tuo sai muovailla 45min putkeen, kun ei tuntunut oirehtivan. Valikoin paketin, jossa oli mukana yksi tuollainen muotti, jolla saa tehtyä “legopalikoita” massasta. Meidän muissa väreissä ei ole suotta muottia mukana, kun eiköhän yksi nyt ainakin alkuun riitä 🙂 Vihreää on kokeiltu jo pari päivää ja punaiseen tutustuminen aloitettiin tänään.

“Äiti hei, tän piti olla mun juttu eikä sun!” Myönnetään, äitikin saattoi hiukan innostua muovailemaan tästä massasta kaikenlaista.  Onneksi taapero muistutti välillä tympeällä ilmeellään, että hän oli se jonka kuului muotoilla!

Leo kuitenkin jaksoi muotoilla tällä peräti 45min yhtä soittoa heti kun uskalsi antaa pidempään kokeilla, joten taisi olla kivaa! Ja sen jälkeen tällä on muotoiltu joka päivä 10-60min. Tämä oli käsituntumalta jotenkin hassua; tiettyyn suuntaan venyttäessä kuin hattaraa olisi muotoillut. Silti siitä sai tuollaisia legopalikoita, pötköjä ja muita tehtyä. Ei käyttäydy samalla tavalla kuin muovailuvaha; paljon hajoavampaa, venyvämpää ja ehkä ilmavampaa koostumukseltaan? Netistä löytyi tieto, että olisi ehkä kaikkein eniten jotain muovailuvahan ja taikahiekan väliltä. Itse vielä jatkan tähän massaan tutustumista, mutta hauskan tuntuista se on!

Tätä kuitenkin pystyi muotoilemaan muotilla sekä käsin ja veitsellä sai hienosti leikattua palasia. Nettiä tutkimalla voi todeta, että värit olisivat sekoitettavissa keskenään ja näin värejä saa lisää erilaisia. Samaista nettiä tutkimalla voi tulla siihen tulokseen, että tämän massan kanssa käytettäväksi voisi sopia mahdollisesti myös esim. muotit, joita myydään taikahiekan kanssa. Eli jos ne sopisivat yhteen, niin tästä saisi aika kivoja juttuja muovailtua. Täytyy laittaa hankintalistalle taikahiekan linna-setti, koska meiltä löytyy myös taikahiekkaa niin hukkaan ei menisi muotit. Sitten pääsisi kokeilemaan, kuinka toimisivat 🙂

Oma fiilis on aivan sanoin kuvaamaton, kun pystyn tarjoamaan lapselleni jotakin, mitä hän on toivonut kovasti ja hartaasti jo pidemmän aikaa <3 Se fiilis on uskomaton! 

Onko kukaan muu kokeillut Mad Matrr:lla muovailua? 🙂
Kommentit (6)
 1. Mira / Blinger shimmer -blogi
  27.4.2018, 08:00

  En ole itse tullut ajatelleeksikaan, että muovailuvahallekin voi herkistyä – en tosin ko.tuotteen kanssa ole ollut itse tekemisissä ehkä oman lapsuuteni jälkeen!? 😀

  1. Elina //Vauhtihirmun elämää
   27.4.2018, 21:09

   Kaikelle voi tosiaan oireilla ja herkistyä. Aivan kaikelle, valitettavasti. Emmäkää sitä varmaan olisi ennen Leoa osannut ajatella, mutta kaikkea sitä oppii äitiyden aikana 🙂 Muovailu on kyllä hurjan hauskaa puuhaa!

 2. Onpa ihanaa, että nykyään löytyy allergikoille tällaisiakin juttuja. En ole tullut ajatelleeksikaan, että tällaisistakin voi tulla allergisia reaktioita.

  1. Elina //Vauhtihirmun elämää
   27.4.2018, 21:09

   Valitettavasti tosiaan aivan kaikelle voi reagoida :/ Onneksi nykyään tosiaan on niin montaa erilaista tuotetta tarjolla, että hyvällä tuurilla jokin sopii 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *