Lautasella messut; jännitystä ilmassa

Nyt Lautasella-messut alkavat jo häämöttää, kun lapsimessut ovat takanapäin. Itse olen ensi lauantaina menossa ja odotan messuja ihan valtavasti. Olen ladannut messuihin paljon toiveita ja tänään viimeksi selailin messukeskuksen sivuilta ohjelmaa ja muuta; kaikkea niin jännittävää luvassa!

Aikaisemmin jo tuumasin, että luento-kattaus on laaja ja nyt olen yrittänyt itselleni luoda jonkinlaista aikataulua messupäivälle. Tällä hetkellä oma aikatauluni näyttäisi tälle:
  • Klo 11.30-12.00 Hengenvaarallinen ruoka-allergia lapsiperheessä – pelkoa, luottamusta ja selviytymiskeinoja; luennoitsijana Marjo Lehtinen, vertaisryhmän ohjaaja. 
  • Klo 12-12.30 Kasvikunnan ravinnetiheimmät ruoat; luennoitsijana on ravintoasiantuntija ja kirjailija Jaakko Halmetoja. Leon ruokavalio on sen verran suppea, että tämä todellakin kiinnostaa; sitä voisi lähteä kokeilemaan seuraavaksi niitä fiksuimpia.
  • Klo 15.00-15.30 Kun vatsa vaivaa – mikä on oireiden takana? Luennoitsijana Jari Koskenpato, sisätautien ja gastroenterologian erikoislääkäri. Tämä luento kiinnostaa puhtaasti itseäni ajatellen, kun oma vatsani on ei-niin-hyvässä-kunnossa tällä hetkellä. Josko jotain vinkkejä siihen!
  • Klo 16.30-17.00 Suoliston mikrobiomi -ruoki myös suolistosi asukkaita; luennoitsijana on  Susanna Juvonen funktionaalisen ravitsemuksen asiantuntija. Suolisto-jutut kiinnostaa toki suuresti, kun oman lapsen suolisto ei vastaanota oikein yhtään mitään.

Messuilla on tarjolla hurjan paljon erilaisia luentoja; lapsiin sekä aikuisiin liittyen, erilaisiin ruokavalioihin liittyen, vakaviin allergisiin reaktioihin ja suoliston kuntoon liittyen.  Jos voisin istua koko päivän luennoilla, niin olisi sieltä löytynyt vielä pari lisää kokemisen arvoisia, mutta nämä ehkä koskettavat eniten tällä hetkellä itseä ja/tai lastani. 
Messuilla myös Kysy ravitsemusterapeutilta -klinikka. Nyt jo voi laittaa netin kautta mieltä askarruttavia kysymyksiä ravitsemusterapeutille ja hänen pitäisi olla vastailemassa kysymyksiin koko messujen ajan klinikalla. Joten jos ravitsemusterapeutti puuttuu ja on mieltä askarruttavia kysymyksiä, niin siellä kannattanee poiketa 🙂
Messuilla on hurjan monta yritystä mukana oman pisteensä kanssa ja aivan varmasti tulee kierrettyä jokainen läpi. Toisesta blogista bonganneena n. 80kpl! Toivon saavani hyödyllistä tietoa sekä löytäväni mahdollisesti myös joitakin uusia tuotteita. Pakko todeta, että ihanan paljon saatu yrityksiä liikkeelle näin uusille messuille! Listalla on monta entuudestaan tuttua, mutta on siellä kyllä hurjan monta itselleni tuntematontakin. 
Messukeskuksen sivuilla näkyy jo joitakin messuilla olevia tarjouksia ja heti bongasin sieltä itselleni ostettavaa; kauravälipalat kuulostavat aika hyvälle nimittäin. 
Messuthan alkavat ensi viikon perjantaina ja kestävät lauantaihin saakka. Itse olen menossa vasta lauantaina paikalle, koska perjantai menee valitettavasti töiden parissa.  Perjantainakin oli monta luentoa ja muuta luvassa; hiukan harmittaa, että ne jäävät välistä.
Oletko sinä tulossa messuille? Mitä toivot saavasi messuista irti?
Tervehditään, jos kohdataan messuilla! 🙂
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *