LAPSIMESSUT 2018

Aivan ihanat lapsimessut takana. Kyllä ne vain ovat lähtemisen arvoiset; taaperon iloa, eri lastenvaate-merkkien uutuksien ihailua, paljon ihmisiä ja edes vähän jotain tavallisesta poikkeavaa 🙂 Kiitos siis Messukeskukselle, joka antoi minulle bloggaajapassin ja tulimme lähteneeksi messuille!
Meidän aamu alkoi laukun pakkaamisella, kuten varmasti monella muullakin, joka lähti lapsen/lasten kanssa matkaan. Meillä laukku täyttyi pääasiassa eväistä; peurapyöryköitä, hirssipuurojauhoa sekä keitettyä vettä termospullossa, päärynäsosetta, hirssileipää, tattarinäkkäriä sekä päärynämehua. Meidän taaperolle, kun ei löydy messukeskuksesta syötävää eikä edes maisteltavaa. 

Leo varsinkin lähti aivan innoissaan messuille ja Helsinkiin. Hän oli ehtinyt odottaa reissua jo muutaman päivän ja tänään kun vihdoin lähdettiin, niin ilo oli irti! 🙂 Automatka meni jälleen hurjan hyvin; meillä vain on tyytyväinen matkustaja. Hän ihmetteli ja höpötteli menomatkalla kunnes otti pienet torkut vielä loppumatkasta ja takaisintulo-matka meni pääasiassa nukkuessa. Ei pienintäkään kiukkua tai muutakaan, vaikka matka-aika oli kuitenkin reilu 1h 30min. 
Gugguun pisteeltä odotin paljon pidempää jonoa, koska ainahan siellä sellainen on! Ilmeisesti kuitenkin ahkerimmat olivat käyneet jo eilen ja tänään jonotusaika oli oikeasti hyvin maltillinen, ehkä 15min käydessäni heti aamusta? Myöhemmin päivällä toki jono ainakin näytti jo pidemmälle, mutta ei se silloinkaan kohtuuttoman pitkän näköinen mielestäni ollut. Itse en osannut päättää, minkä lippalakin olisin tahtonut, joten lopulta lähdin Gugguun-pisteeltä ilman lippistä. Toki sieltä yksi t-paita täytyi kotiuttaa; sekin oli ostoslistalla.
Kirjoja oli monella pisteellä ja kyllähän meille kaikkiaan kotiutui neljä uutta kirjaa. Lukeminen on tärkeää ja oli kiva saada hyvällä hinnalla kirjoja.
Ominin vaatteita kävin kovasti hipelöimässä, vaikka mitään en kotiuttanutkaan. Meiltä löytyy yksi heidän paitansa ja se on aivan ihana! Se on kuvassakin näkyvä mintun värinen, joka on tämän merkin ehdoton suosikkini. Muut värit eivät niinkään kolahtaneet ja siksi saivat jäädä. Edelleen mietin, että tarvitsimmeko kesäksi kuitenkin vielä yhden t-paidan, vaikka niitä on aika hyvin jo kertynytkin.. Nimittäin tuo minttu olisi aika herkullinen! Ja ainakin meidän yhden paidan kokemuksella laatu on hyvää. 

Itse koin tärkeänä, että Leo sai tehdä kivoja juttuja ja pitkälti mentiin taaperon ehdoilla nämä messut 🙂 Leon yksi suosikkeja taisi olla Hoplopin-piste, jossa pääsi hyppimään ja laskemaan mäkeä. Hyvänä kakkosena tuli bobles-piste, jossa oli kyseisen merkin palikoita sekä pallomeri. Pajulahti-pisteellä ehdoton lemppari oli tuo kuvassakin näkyvä pitkä ”pomppupatja(?)”, jonka sai juosta.  Sen lisäksi toki monenlaista olentoa käytiin tervehtimässä ja halimassa; nalleja, pupuja, poliisileijonaa ja vaikka mitä! 
Poliisiauto ja moottoripyörä oli aika hitti tällä ”piipaa”-fanilla! Ja sitten pääsi vielä poliisiauton sisäänkin, jossa poliisi otti sormenjäljen ja painoi kortille. Kyllä oli jännää pienen taaperon mielestä, mutta samalla niin siistiä ettei tosikaan 🙂 
Kierreltyämme muutamia tunteja tuli aika syödä hiukan. Matkan päällä puurot menevät tarvittaessa vaikka kertakäyttö-mukista, jos äiti unohtaa pakata mukaan kipon.. Pientä hämmennystä mukissa oleva puuro meinasi alkuun aiheuttaa, mutta nopeasti tuo lapsi hyväksyi kyseessä olevan tuttua ja turvallista puuroa – hyvällä ruokahalulla tuli syödyksi! 🙂

Meille messuilta tosiaan löytyi neljä lastenkirjaa; Autot – Salama, Richard Scarryn touhukas maailma, Myyrä sekä Tatu ja Patu. Näistä neljästä ehdoton suosikki oli Tatu ja Patu kirja. Mikä niissä vetoaakin lapsiin? No, en valita, koska minustakin ne ovat hauskoja kirjoja! 🙂 Sen lisäksi ostin yhden Gugguun t-paidan sekä Papun t-paidan. Kesä lähestyy, ainakin optimistin mielestä. Ostoslistalla olisi ollut shortsit, mutta en osannut valita mieleisiä. Jään siis odottelemaan, että ne tulevat aleen; eiköhän kesä oikeasti iske vasta joskus elokuussa..

Lapsimessut olivat tosiaan ihana kokemus ja varsinkin nyt, kun Leokin jo tahtoi touhuta ja tehdä kaikenlaista. Toki paljon siellä on pelkästään vauvoille tarkoitettuja juttuja ja kyllä sitä jossain vaiheessa jo mietti, että ”onkohan lapseni jo liian iso, jotta voisin saaada kaiken irti näiltä messuilta”. Mutta kyllähän siellä on varsinkin kaikki lastenvaatemerkit, joita varmasti voi lähteä vielä ihailemaan monena vuonna ja puuha-pisteetkin tarjonnee Leolle touhua vielä useamman vuoden. Joten, eiköhän meidät nähdä lapsimessuilla myös tulevina vuosina.

Mikä sinulle jäi messuilta päällimmäisenä mieleen? 🙂
Kommentit (12)
 1. Mira / Blinger shimmer -blogi
  21.4.2018, 18:58

  Toivottavasti itsekin joskus tuonne messuilemaan pääsen 🙂

  1. Elina //Vauhtihirmun elämää
   22.4.2018, 10:42

   On kyllä kokemisen arvoiset, joten jos joskus tulee mahdollisuus niin voin vain suositella! 🙂

 2. Kivalta näyttää! Me mentiin myös 4 ja 3vuotiaan ehdoilla joten temppuillen koko messut! 🙂

  1. Elina //Vauhtihirmun elämää
   22.4.2018, 10:42

   Kuulostaa kivalle! 🙂 Lasten ehdoilla on hyvä mennä lapsimessut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *