Kysymykset ja vastaukset

 Miksi aloitit blogin kirjoittamisen?

Aloitin blogin kirjoittamisen täysin oman pääni takia ja jotta minulla olisi jokin paikka, johon purkaa tunteitani äitinä ja kulkiessamme pitkältä tuntuvaa allergia-taivalta. Kai tämä aluksi oli puhtaasti vain ns. päiväkirja minua itseäni varten.

Top 5 blogit?


Luen useampaa blogia ja kaikissa niissä toki on jokin syy, miksi palaan sinne yhä uudelleen. En tykkää yhtään tehdä top-listaa aiheen tiimoilta, mutta nostetaan listalle nyt muutama blogi, joita seuraan ehkä kaikista aktiivisimmin. 

Lapsen tyhjä lautanen -blogi on eniten lukemani tällä hetkellä; siellä on hyvin puettu sanoiksi monia tuntemuksia ja asioita allergia-arjesta ja lisäksi paljon tietoa kaikenlaisesta

Perheestä -blogi käsittelee myös allergioita ja on täynnä reseptejä, joten ylläri sitä tulee luettua.

Sinä olet aurinko -blogia on kiva lueskella, koska aina se tuppaa herättämään ajatuksia suuntaan tai toiseen; hyvällä tavalla.

 YHTÄ KUIN – blogin lukeminen on aina mukavaa ja tätäkin blogia lukiessaan saa yleensä aina pohdiskella jotain.

Tossavaisen toinen sukka -blogi kolahtaa jostain syystä kovasti. Kirjoittajan tyyli kirjoittaa on jotenkin ihana 🙂

Muistathan pitää myös itsestäsi huolta kaiken keskellä?

Kaikkeni teen, jotta muistaisin välillä itseänikin. Yritän käydä edes satunnaisesti hierojalla, liikkua voimavarojeni rajoissa ja otan tarvittaessa oman hengähdystauon vaikka vain menemällä eri huoneeseen yksin.
 
Miten sinä jaksat?

Olen useasti myöntänyt rehellisesti olevani väsynyt ja joutuneeni koville viime aikoina. Mutta tällä hetkellä tuntuu edes asteen verran helpommalle, kuin joku aika sitten. Uskon kuitenkin, että tästä alkaa hiljalleen jaksaminen kasvaa ja akut latautua; kevään tuoma aurinkokin auttaa varmasti omalta osaltaan 🙂

 Saatko riittävästi apua omaan jaksamiseesi?

Joskus sitä toivoisi, että olisi enemmän tukiverkostoa ja saisi sitä apua jostain suunnasta. Toisaalta sitä on oppinut selviytymään hyvin vähillä tukiverkoilla, kun ne ovat sen verran kaukana. Neuvolan, kotipalvelun tai jonkun suunnalta olisin toivonut saavani enemmän apuja, mutta en varmaankaan enää osaisi ottaa edes kunnolla vastaan.


 Mitä apua olette saaneet lapsen sairastellessa esim neuvolasta?

Kotipalvelu meillä kävi jonkin aikaa, mutta se ei oikein toiminut meidän kohdalla. Jos sen olisi tahtonut toimivan, niin olisi pitänyt jaksaa vaihtaa palveluntuottajaa. Sitä en kuitenkaan jaksanut tehdä silloin, kun se oli ajankohtaista. Muuta apua emme oikeastaan ole ikinä neuvolan suunnalta tai mistään muualtakaan saanut. Tehtävämme on lähinnä ollut pärjätä 🙂 Ja ollaanhan me pärjätty, kun ei ole vaihtoehtojakaan annettu. 
 

  Top 3 hyvän olon lähteet?

– Tämä blogi, johon saan purkaa ajatuksiani
Ulkoilu perheen kanssa
– Oma hetki hierojalla tai kaakaokupin sekä lehden äärellä sohvan nurkassa

 Mitkä asiat tekevät sinut iloiseksi?

Kyllä se on tuo minun taaperoni, joka tällä hetkellä tuo elämääni suurimman ilon ja valon <3  Iloiseksi tulen myös ulkona paistavasta auringosta ja lämpenevästä säästä.


5 tärkeintä asiaa elämässä?

 • Perhe; ilman perhettäni olisi paljon heikompi ja haavoittuvaisempi. Perheeltä saan myös rakkautta ja myöhemmin listaltani löytyvää iloa. Perhe on jotain tärkeintä tällä hetkellä elämässäni <3
 • Liikkuminen; se tuo hyvääoloa ja jaksamista kaikkeen muuhun, kun välillä pääsee hiukan liikkeelle ja tulee tehneeksi jotain
 • Ilo ja elämästä nauttiminen; ei tässä elämässä ole mitään järkeä, jos ei nauti ja saa olla iloinen tekemistään asioista. 
 • Terveyttä olen suuresti oppinut arvostamaan; omaa ja muiden. Joten pakko tähän sanoa, että yksi tärkeimpiä asioita elämässäni on oma terveys ja mahdollisimman terveet läheiset <3
 •  Taloudellinen pärjääminen; en tarvitse miljoonaa tai kahta, mutta sen
  verran kuitenkin, että pärjää. Tahdon pystyä ostamaan Leolle hanskat ja
  itselleni karkkipussin silloin, kun niitä koetaan tarvitsevan enkä
  joutuvani laskemaan jokaista senttiä. Hienouksia en tarvitse, mutta
  elämän perusasioita kyllä.

Lempi radiokanava?

Tämä on helppo; Radio Suomipop minulla soi autossa aina, kun saan itse päättää.

 Kahvi vai tee?

Tee
Suklaa vai salmiakki?

Suklaa 
Telkkari vai tietokone?

Tietokone

  Top3 leffat?

Tähän on pakko todeta, että olen älyttömän huono leffan katsoja ja yksinkertaisesti minulla ei ole suosikkejakaan. Voin katsoa leffan joskus ja silloin tällöin, mutta se on minulle ja keskittymiskyvylleni aivan super vaikeaa. Olen paljon enemmän sarjojen katsoja luonne, kuin leffojen katsoja
 

Miten voi parisuhteesi?
Parisuhteemme on joutunut äärimmäisen koville ja sitä en usko kenenkään edes kummemmin ihmettelevän. Parisuhde joutunee perusterveenkin vauvan ja taaperon kanssa koville, mutta siihen kun lisätään lapsen sairastelut, niin.. Aika näyttää, että selviytyykö meidän parisuhteemme tästä vaiko ei. Kukaan meistä ei ole ennustaja eikä voi ennustaa, kestääkö vai ei.

Oletteko aikeissa mennä naimisiin?
Emme ainakaan tällä hetkellä ja häitä ei ole edes suunnitteilla. Ensin täytyy antaa ajan kulua, Leon tilanteen selvitä, molempien voimien kasvaa ja sitten miettiä mitä meidän suhteestamme on jäljellä.
Miten miehesi
suhtautuu lapsenne sairauteen?
Ainakin hän näyttää sille, että hän suhtautuisi tähän jotenkin paljon rauhallisemmin ja rennommin. Tiedän kuitenkin, että sisällään hän ottaa tämän raskaasti, siinä missä itsekin. Eiköhän meille molemmille pahinta ole tämän epätietoisuus, mikä vallitsee. Kun ei koskaan voi tietää, mitä huominen tuo tullessaan. 

Oletko saanut häneltä nyt apua lapsen
hoitoon? 🙂
Hän on tsempannut todella paljon ja alkanut tehdä paljon enemmän Leon eteen sekä tämän kanssa. Aivan ihanaa 🙂
 Kuvaile kotiasi kolmella lauseella?

Kodissani näkyy, että täällä asuu taapero. Koen saaneeni kodistani myös kotoisan. Ja kotini pohjaratkaisussa on onnistuttu; olkkarissa on paljon tilaa ja makkarissa kaikkein vähiten.

Kommentit (4)
 1. Kiva ja mielenkiintoinen postaus.

  Mukavaa ja aurinkoista kevään jatkoa koko teidän perheelle!

 2. Henna | Pölyä Pinnoilla
  10.4.2018, 20:55

  Olipa kiva postaus ♡
  Jaksamista arkeenne, onneksi on kevät! ♡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *