Kurkkaus ruoka juttuihin

Blogini (kuten pitkälti koko elämäni) pyörii Leon ruoka juttujen ympärillä. Tämä lienee ymmärrettävää, kun mietitään kuinka suureen osaan elämää meillä ruoka vaikuttaa mm. oireineen. Joka tapauksessa, tämän vuoksi otetaan pieni kurkkaus tämän hetken tilanteeseen. Vaikka jo pelkästään uuden vuoden kunniaksi – josko tänä vuonna vaikka otettaisiin näissä asioissa suuria askelia eteenpäin. 

Tämä pizza oli suurin läpimurtomme tähän mennessä. Tämä tosiaan vilahti jo viime postauksessakin, mutta pakko vielä jakaa se suunnaton ilo, minkä tämä pizza saa minussa yhä uudelleen aikaan. Moni ei tällaista pizzaa söisi, mutta Leolle se maistui ja minulle se toi fiiliksen ”tässä on oikeasti edistytty ja nyt pystymme jo valmistamaan pizzaa”. 
Pian tiput kovaa ja korkealta. 
Pelkään kuollakseni, että kohta saamme huomata, kuinka taas mennään takapakkia urakalla. Tällä hetkellä vain tuntuu niin vahvasti sille, että tästä selvitään ja tämä helpottaa joskus. En tahdo palata maanpinnalle, en tahdo tippua näistä unelmista ja uskostani. Tahdon todella luottaa parempaan huomiseen ja sopivien ruoka-aineiden löytymiseen yksi kerrallaan. 

Leo sai elämänsä ensimmäisen ”liha-makaroonilaatikon” eteensä eilen. Ei se hurja menestys ollut, koska en tajunnut, että makaroonit olisi kannattanut laittaa uuniin raakana (kypsennysaika kun on niin kovin lyhyt). Oppia ikä kaikki, joten ensi kerralla kokeillaan sitä! Makaroonilaatikossa oli tattaripastaa, poron jauhelihaa, myskikurpitsaa ja nesteenä tattarimaito-vesi-sekoitusta. Tämä äiti kuitenkin juhlii, koska makaroonilaatikko kuitenkin vaatii jo useamman ainesosan onnistuakseen ylipäänsä!

Jouluna kaikki herkuttelivat pipareilla, joten olihan se Leollekin yritettävä jotain sellaisia tehdä. Nämä syntyivät tattari ja amarantti hiutaleista, mangososeesta sekä auringonkukkaöljystä. Sitten vain piparimuotin sisälle muotoilin massat ja paistumaan. Ja nämä upposivat! Todellakin!
Sopivat ruoat  
(voidaan käyttää rajattomasti)
– Amarantti, tattari
Poro, Uuden Seelannin lammas
– Basilika, rosmariini
Liki vapaasti käytettävät: 
– Kypsennettynä mustikka
– Kypsennettynä banaani ja mango 
– Auringonkukkaöljy
Pienissä määrin sopivia: 
– Rusinat
– Maissirenkulat, Maizena suuruste
– Myskikurpitsa, kypsennetty tomaatti
– Karpalojauhe 
– Kvinoa
Kokeilussa mini määrin: 
– Possu, viiriäinen
– Viiriäisen munat
– Pinaatti, punajuuri
– Psyllium
Joku voisi sanoa, että siinähän alkaa jo olla kunnon lista kaikenlaista syötävää! Ja tottahan se on 🙂 Juuri eilen kokkailin pakastimen täyteen ruokaa – mm. tomaattista jauhelihakastiketta, myskikurpitsa-amarantti-tattaririeskoja, muffinseja, pinaatti-kvinoapihvejä ja makaronilaatikkoa. Maizenan käyminen mahdollistaa nykyään mango-mustikkakiisselin keittämisen. Tattari tuo ruokavalioon pastaa, puuroa ja leipää. Tuntuu hurjan hyvälle listata nämä kaikki, koska tämä on sitä eteenpäin menemistä. En tiedä voiko ulkopuolinen edes ymmärtää, mutta minulle tämä on suuri juttu. Lapseni saa vihdoin syödäkseen muutakin, kuin korviketta! 
Uskalluimme me tässä ravintolaankin syömään lauantaina. Leolle oli pakattuna omaa syötävää ja hienosti tuo istui omassa tuolissaan niitä mutustaen. Suuremmilta annoskateuksiltakin säästyttiin! 🙂
Hyvää alkanutta vuotta 2017 teille jokaiselle! <3
Kommentit (4)
  1. Pidän peukkuja, että vastoinkäymiset alkais olla jo voitettu! Ihanaa , että vähän useempi taas jo sopii! 🙂

    1. Pitkä on vielä matka siihen, että kaikki olisi takanapäin, mutta suunta ainakin on oikea tällä hetkellä! 🙂

  2. 🙂 Parempaan suuntaan siis ollaan menossa!

    1. Hiljalleen, päivä kerrallaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *