Kun epätoivo ottaa vallan

Peruna ei. Banaani ei. Aprikoosi, mango ei. Riisi, kaura, porkkana ei. Maissi ei. Mustikka, bataatti, luumu ei. Parsakaali ei. Niin se epäsovien ruoka-aineiden lista vain kasvaa ja sopivien listalla ei ole yhtään mitään. Maissi sopi pitkän aikaa, kunnes se kaatui – onneksi sopii vielä korvikkeessa olevana määränä. Suomessa kun ei ole maissitonta korviketta. Maitoaltistus kaatoi meiltä mustikan, bataatin sekä luumun pois. Tänään kokeiltiin parsakaalia ja eipä tarvitse uudelleen kokeilla. 
Tämä poika söisi niin mielellään, että jo pelkästään sen takia tekee pahaa. Leo on joutunut menemään maisteluannoksilla nyt 3,5kk. Määrät on yhdestä suullisesta yhteen jääpalakuutioon. Suu aukeaa, lusikka täytyy saada omaan käteen ja tehdään kaikkensa että ruoka päätyy suuhun, podetaan kateellisuutta kun me vanhemmat tai kuka tahansa syö jotain. Hihkutaan ja iloitaan, kun aletaan syömään jotain sosetta. Sitten poika saa lusikallisen sosetta, jää surullisena kaipaamaan lisää (leppyy onneksi maitopullon saadessaan!) ja kenties saa soseita jälleen muutaman päivän tai viikon kuluttua. Julmaa ja niin ikävää! Sitä niin kovin toivoisi, että voisi syöttää tälle pojalle erilaisia ruokia. Pojalle, joka selkeästi tahtoisi muutakin kuin maitoa ja jolla on ollut kohta 4kk valmiudet sekä halut syödä. Sitten ei kuitenkaan pysty ja toinen saa pärjätä maidolla. Toki lapsi pärjää pelkällä maidolla lähemmäs vuoden ikää ja ei tarvitse muuta, mutta.. Tämä olisi helpompaa, jos Leo ei osoittaisi kiinnostusta ja haluamista ruokaa kohtaan jatkuvasti! 
Tänään tosiaan söimme parsakaalia. Pienet maistelut vain. Silti 2h syömisestä alkoi pientä kitinää. 3h kohdalla itketti. 5h kohdalla suostui nukahtamaan syliin ja nukkumaan. Heräämisen jälkeen oli kitinää, levottomuutta. 9h parsakaalin syömisen jälkeen käytiin nukkumaan ja se oli kitinää, venkulointia, pyörimistä sekä vaikerointia. Monta iltaa tässä käytiin ilman minkäänlaisia ongelmia nukkumaan, kun ei syöty kiinteitä. Monta yötä nukuttiin parilla heräämisellä. Eiköhän sille kaikelle voi heittää taas hyvästit. Jokainen ruoka-aine tekee tämän pojan kipeäksi.

Ja ei, en saa tällä hetkellä voimaa siitä, kuinka vauva-iän allergiat yleensä loppuvat 1-3v ikäisenä. Tätäkö tämä sitten on vielä 4kk-2v 4kk? Valvottuja öitä, huudettuja päiviä, kipuileva vauva jonka kuunteleminen tekee pahaa kun ei voi toista auttaa. Minulla on pian 8kk täyttävä lapsi, jolle ei toistaiseksi sovi yksikään ruoka-aine.

Kommentit (4)
  1. Tsemppiä ❤ Toivottavasti sopivia ruoka-aineita alkaisi pian löytymään

    1. Eiköhän niitä ajan kanssa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *