Korvien putkitus numero 3

Äidinvaisto osui viime viikon keskiviikkona oikeaan, kun kävin pohtimaan voisiko Leon korvat olla tulehtuneet. Joitakin päiviä olin miettinyt, kun korvan suulle nousee paksua keltaista töhnää; korvat eivät kuitenkaan vuotaneet eikä Leo vaikuttanut mitenkään kivuliaalle. Siinä vaiheessa, kun yöunet muuttuivat haastaviksi ja kiukku oli tietynlaista, korvatulehdukselle “tyypillistä”, niin päädyin varaamaan ajan lääkärille. Ajattelin, että muutenkin on kuitenkin aika mennä vähintään tarkastukseen, joten mikä jottei! Myönnetään, että epäilin omaa kykyäni lukea lastani. Lääkäri kuitenkin totesi toisessa korvassa kunnon limaisen tulehduksen. Putket olivat lähteneet pois paikoiltaan.
Korviakin meidän tulee hoidettua yksityisellä; on ihanaa mennä lääkärille, joka tuntee lapsen ja tietää edes hyvin pitkälti sairashistoriaa. Meidän kohdalla lääkärin mielipide oli heti selkeä; varataan aika putkitukseen eikä edes aloiteta ab-kuuria tässä vaiheessa. Ja sillä sitten mentiin vajaa viikko; hengissä selviten. 
Tänään sitten käytiin laittamassa kolmannet putket korviin. 
 1. Sisään sairaalaan ja hetki odottelua leikkaussalin ulkopuolella
 2. Takki ja kengät kaappiin
 3. Leo pääsi leikkimään 
 4. Hoitaja kävi kyselemässä lääkkeistä ja allergioista
 5. Anestesialääkäri kävi esittäytymässä ja toteamassa “tämä taitaakin olla teille ihan tuttua jo”
 6. Leo sai valita minkä väriset korvatulpat hän tahtoo
 7. Korvalääkäri tuli kysymään “oletteko nukkuneet lainkaan menneinä öinä?” 
 8. Leo hyppäsi syliini ja kävelimme leikkaussaliin
 9. Leo sai maskin kasvoille ja nukahti syliini pienen pieni kyynel silmässä
 10. Äiti lähti juomaan teetä ja syömään sämpylää, kun lapsi jäi osaaviin käsiin
 11. Äidille soitettiin, että nyt saa tulla heräämöön
 12. Leo heräsi ilman suurempia itkuja
 13. Hetkeä myöhemmin Leo oli jo leikkimässä
 14. Leo sai äidin kassista päärynäsoseen sekä mehun
 15. Ja vajaa tunti toimenpiteen jälkeen olimme jo kotona

Toimenpide meni todellakin oikein mukavasti, henkilökunta oli mukavaa ja ihanasti kohtasivat pienen potilaan <3  Äidin huoleen allergioista ja muista suhtauduttiin ihanasti, lasta kuunneltiin ja Leon omasta tahdosta hänet nukutettiin minun syliini. Nukutushan on korvien putkituksessa vain kevyt humautus ja tapahtuu ainoastaan maskilla; mitään kanyyleita tai muita ei edes tarvita 🙂
Nyt korvissa on kultaiset tuubit, joiden toivotaan pysyvän siellä taas edes jonkin aikaa. Edelliset kestivät sen puoli vuotta ja sitä edelliset vuoden, joten vähintään tuota puolta vuotta nyt toivotaan! Ja kai sitä saa elätellä toiveita, että nämä olisivat vaikka jo viimeiset putketkin.. 
Leolla putkitetaan korvat, koska ab-kuurit pysyvät hyvin heikosti sisällä tai vähintäänkin oireet ovat kamalia. Sen vuoksi Leolle on laitettu ab-piikkejä, mutta ne eivät laajakirjoisuutensa vuoksi ole kovinkaan suositeltavia. Toisekseen, kun korvat tulehtuvat heti kun putket irtoavat, niin onhan niille putkille tarvetta. 
Nyt seuraavaksi jälleen toivutaan anestesiasta ja näköjään pienestä lämpöilystä myös; ilmeisesti se on tämän lapsen tapa reagoida anestesiaan.
Kommentit (2)
 1. Meillä toiset tuubit tulossa perjantaina. Tyttö samanikäinen syntynyt lokakuussa 2015. Olisin halunnut että nielurisat leikataan samalla, lääkäri ei suostunutTytön isällä sinä kaikki flunssa jää lopuksi kurkkuun muhimaan kun niitä ei häneltä leikattu. Itseltä leikattu 4 vuotiaana ja pääsen flunssasta nopeammin.

  1. Elina //Vauhtihirmun elämää
   6.6.2018, 09:06

   Tsemppiä tuubitukseen <3 Toivotaan, että se teillä auttaisi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *