Kaikkeettomat letut

Meillä ruokavalio ei kovin moneen taivu, mutta tämän hetken suosikki on letut. Letut on sellainen, mitä meillä on syöty aina kun käytössä on ollut edes yksi vilja. Välillä niitä on syöty ihan hurjan paljon ja toisinaan vain aivan satunnaisesti; riippuen miten vatsa kestää kyseistä viljaa. Letut meillä on pysynyt mukana kuvioissa aina, koska ne tuntuvat toimivan tosiaan kaikilla viljoilla ja muuten hyvin vähäisillä raaka-aineilla.


Letut hedelmäsoseella: 

3dl nestettä (vesi, kasvimaito..)
N. 1dl Hedelmäsose

N. 2dl jauhoja
(Loraus öljyä, 1rkl sokeria,suolaa)

TAI

Letut banaanilla:

4dl nestettä
Banaani
2dl jauhoja
(Öljyä, sokeria ja/tai suolaa)
Itse mittaan kaikki astiaan ja pistän sauvasekoittimella sekaisin. Sitten pannulle tilkka sopivaa öljyä ja paistelemaan lettuja. Näiden paras ominaisuus on se, että itse saa päättää mistä nesteestä, jauhoista, öljyistä tai soseesta letut tekee. Me olemme kokeilleet montaa öljyä, monet viljat ja erilaiset nesteet vedestä eri kasvimaitoihin.


Kuten todettu, niin nämä ovat tällä hetkellä Leon herkkua; varsinkin jos päälle saa hedelmäsosetta sekä pensasmustikoita. Kun sanon, että “mennään syömään!”, niin hetkeä myöhemmin kuuluu kysyvästi “Lettuja?”. Ja sitten harmittaa, jos ei ole lettuja ruokana! Jos tuon pienen ihmisen suolisto kestäisi näitä, niin saisi syödä enemmänkin; eipä nämä yhtään hullumpia ole ravinnoksi :)’

Mikä muiden taaperoiden suosikki ruoka on? 🙂
Kommentit (10)
  1. Näyttää hyvältä! Juuri tänään testattua: Kickherne pannukakku 🙂 kickhernejauhoja, vettä, suolaa ja persiljaa. Aivan kuningas juttu, jos vain 3veen massu kestää. Jännityksellä odotan tulevaa yötä ja tulevia päiviä.. Mut oli herkkua! Oliiviöljyä päälle niin voi nam!! Ja lapsi ois syöny vaikka kuinka. Meillä ei ole vielä yhtään sopivaa viljaa tms. sopivia jauhoja ja nyt on odotukset korkealla..

    1. Kikherne meillä onkin varovaisessa testauksessa, joten kiitos ohjeesta! Josko sinne asti edettäisiin ja pääsisin kokeilemaan pannaria 🙂 Toivottavasti teillä sujui yö kivasti ja kikherne olisi sopiva <3

  2. goldencat82
    18.8.2017, 15:12

    Meillä ei enää oo taaperoita, mutta toisen kanssa jouduttiin kans keksimään kaiken maailman kaiketon-reseptejä. Nyt jo vähän helpottaa..

    1. Tsemppiä teille <3 Se on aikamoista keksiä tällaisia aina..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *