Jos pelko voisi lamaannuttaa..

Jos pelko ei tuntuisi jokaisessa jäsenessä ja pieni paniikki olisi päällä, niin tämän kaiken voisi nähdä uuden oppimisena ja kokemisena. Listatakseni muutaman asian; kohonnut maksa-arvo, erityislupahakemus lääkkeelle ja katastrofi ruokavalion kanssa.
Aloitetaan maksa-arvosta. Uskoisin sen olevan yhteydessä heikon D-vitamiinitason kanssa. Riisitauti, ilmoittaa google. Leolla on ollut D-vitamiinitaso jo pidemmän aikaa heikko ja näemmä se on vain laskusuuntainen. Nyt sen lisäksi S -AFOS arvo on jonkin verran koholla. Googlen perusteella tämä voi johtua D-vitamiinin puutteesta. Tai sitten viittaa kasvaimeen tai muihin luuston sairauksiin. Minun on nyt luotettava siihen, että kulkee tuon D-vitamiinin kanssa käsikädessä. Leo saa ulkoilla ilman hattua, rasvaa ja lyhyissä vaatteissa kaikki aurinkoiset hetket, josko D-vitamiinitaso alkaisi nousta. Myönnän kuitenkin rehellisesti, että pieni pelko on. Kyseessä kuitenkin lapsi, jolla ollut kaikki veriarvot tähän asti hyviä ja nyt yht’äkkiä sitten heittää. Yritän olla panikoimatta kuitenkin kunnes saamme tähän lääkärin näkemyksen.
Katastrofi ruokavalion kanssa oli odotettavissa ja juuri se kohdattiin. Lapseni elää tällä hetkellä possulla, lampaalla ja pensasmustikalla. Pelko persiissä toivotaan, ettei ne nyt olisi kaatumassa, jotta edes joku sopisi.. En tiedä, mitä alamme kokeilemaan tai tekemään; tilanne ei ole ollut näin heikoilla kantimilla pitkään aikaan. Mikään ei sovi, vanhat tippuu pois ja suolisto tarvitsisi aikaa toipuakeen. En edes osaa sanoa mitään fiksua, en kykene vastaamaan päiväkodin keittiölle ”mitä ruokaa valmistamme Leolle torstaina?” -kysymykseen ja muutenkin olen aivan neuvoton. Jokaisesta heikosta hetkestä on kuitenkin noustu, joten eiköhän tälläkin kerralla. Jotenkin, joskus. 
Leo pääsee aloittamaan huomenna lääkkeen, jolle olemme joutuneet hakemaan erityisluvan Fimealta. Pakko sanoa, että se tuli hurjan nopeasti; reseptin ja muut paperit toimitimme eilen klo 16 jälkeen apteekkiin, tänään käsitelty ja huomenna haettavissa jo lääkkeetkin. Lääkkeen pitäisi auttaa suolistoa vastaanottamaan tavaraa; joillakin toimii ja on elämän pelastus, toisilla se on katastrofia lähentelevä kokemus. Toivon, että tämä olisi meidän pelastus ja auttaisi suolistoa vastaanottamaan ruokia. Pidättehän peukkuja?  
Kommentit (14)
  1. Henna / Pölyä Pinnoilla
    18.7.2017, 19:43

    Todellakin pidän teille peukkuja! <3 Toivottavasti lääkkeestä olisi apua eikä alhainen d-vitamiinitaso yhdistettynä kohonneeseen maksa-arvoon viittaisi mihinkään vakavempaan.

    Halauksia!

    1. Näin toivotaan 🙂

  2. Voimia ja paljon haleja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *