HALLOWEEN allergiaperheessä

Erilaisiin juhliin kuuluu oleellisena osana ruoka; allergiaperheissä se toisinaan saa aikaan lähinnä stressiä ja harmaita hiuksia. Itsellä loppui ideat aivan kesken, mutta onneksi Facebookin Allergialapset -vertaistukiryhmästä löytyy kaikkeen apuja. Tällä kertaa hain sieltä apua ja ideoita meidän Halloween tarjottaviin. Me otimme jo tänään varaslähdön Halloweeniin, koska nämä juhlapyhät ovat aina olleet minun äitini juttu ja nyt olemme sopivasti mummalassa.

HALLOWEEN ALLERGIAPERHEESSÄ

Kurkataan meidän tämän vuoden juhliin; Halloween allergiaperheessä. Monen allergiaperheen juhlapyhät lienevät aika erilaisia keskenään, koska rajoitteet tuovat aina omanlaisensa menuut. Tällä postauksella haluan kuitenkin yrittää osoittaa sitä, kuinka vähällä voi saada Halloween-herkutkin kasaan. Leolla on n. 15 sopivaa ruoka-ainetta, kun lasketaan kaikki “sopii silloin tällöin” –jututkin mukaan.

Tarjoiltavat:

Pääruokana oli homeiset madot. Eli spaghettia sekä kastiketta; Leolla tattaripastaa, muilla vehnä putkispaghettia sekä kastikkeena Leolla parsakaalia, meillä muilla pinaattia. Tämä oli helppoa toteuttaa aika samanlaisena meille kaikille. Toki kaikille olisi voinut tehdä parsakaalikastikettakin, mutta me muut ehkä pidämme enemmän pinaatista. Leolle sen sijaan riitti, kun kaikilla oli samaa ruokaa ajatuksentasolla.

Pääruoka-puolelle kuului myös nakki-sormet. Nämä ovat helppoja toteuttaa, jos suinkin jokin nakki sopii. Tässä kuvassa on meidän muiden nakit, ylemmässä kuvassa näkyy Leon nakit. Päädyimme tekemään kynnet leikkaamalla palasen pois nakin päästä; se oli se kaikkein kaiketon vaihtoehto. Leolle sopii Vatajan nakki satunnaisesti syötynä, joten aika huippua tällaisessa tilanteessa.

Tämä vesimeloni-monsteri on minun tämän vuoden ylpeyden aiheeni. En ole koskaan ollut kovin kätevä käsistäni tai luova, mutta tällä kertaa koen todellakin onnistuneeni tämän kanssa. Tämä oli myös menestys; hyvä, kun viimeisistä hedelmän rippeistä ei saatu tappelua pystyyn! Aika hauska idea jatkossa ehkä muihkin juhliin; kaikille sopivaa, herkullista ja maistuvaa.

Juomana oli punaisista viinimarjoista tehtyä mehua; sehän kävi Halloween-juhliin hyvinkin verenä. Leo sietää punaisia viinimarjojakin tällä hetkellä viikottain, joten uskalsimme ottaa juomaksi mehun. Tänne olisi ollut hauska laittaa jääpaloina muovisia hämähäkkejä tai vaikka kumihanskasta tehty käsi, mutta ne jäivät tänä vuonna toteuttamatta.

Leon kohdalla heittäydyttiin hulluksi ja pistettiin pienet hämähäkin verkko -pursotukset tomusokerilla. Valitsimme Lidlin tomusokerin, jossa ei ole mm. perunaa vaan pelkkää sokeria. Hämähäkit ovat muovia. Muffineina toimi meidän luottoresepti, johon tulee mm. vettä, päärynäsosetta, hirssimuroja, hirssihiutaleita sekä tattarijauhoja.

Leon herkutellessa muffineilla, me muut herkuttelimme suklaisella mutakakulla. Samalla idealla myös meidän kakun päälle pursoteltiin hämähäkin verkot sekä pistettiin muoviset hämähäkit. Kovasti pohdimme muffineita kaikille, mutta suklaakakku vei lopulta voiton herkullisuudellaan.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä vielä kookos-haamut. Leon haamuissa oli pelkästään kookosmaitoa sekä liivatetta, päällä kookoskermaa ja silminä pensasmustikoita. Muille ahkera mumma keitti kookoskiisselit, jonka jähmetyttyä päälle pursoteltiin samaa kookoskermaa kuin Leolle ja laitettiin silmät pensasmustikoista.

Koristeet ja kattaus:

Koristeena meillä oli Halloween -ilmapalloja sekä paperinen lepakko-koriste ja pöydällä muutama kurpitsa-koriste. Koristeet olivat hyvin pitkälti Leon valitsemia ja toivat oman osansa Halloween-juhlintaa.

Jälkiruoat herkuteltiin paperilautasilta sekä pahvimukeilta. Nämä Tigerista löytyneet olivat vain niin söpön näköiset, että ne oli pakkos saada osaksi tätä juhlintaa!

ETTÄ SELLAISET JUHLAT

Halloween allergiaperheessä on meidän osaltamme takanapäin. Ensi viikonloppuna ehkä vielä kehittelemme jotain pienimuotoista, mutta suurin juhlinta on tältä vuodelta hoidettu. Itselläni on vielä matkaa siihen, että osaisin ja kykenisin juhlimaan näitä kaikkia näin ihanasti sekä upeasti. Äitini on aina ollut huippu näissä ja nämä on osa nuoruuttani; olen onnekas, kun lapsenikin saa osansa näistä “perinteistä” eikä mumma anna ruokarajoitteiden lannistaa tässäkään kohti. Näin paljon saimme tänä vuonna aikaan vertaisten luovuuden, mumman taitavuuden ja äidin optimistisuuden avulla.

Leon toiveesta järjestettiin Halloween-juhlat ja pieni juhlija oli hyvin tyytyväinen, joten voisimme todeta onnistuneemme. Nyt lähinnä jännitetään, että kuinka kipeäksi vatsa tulee. Esimerkiksi kookosta meni aika hurja määrä siihen nähden, mitä ikinä ennen on syöty ja muutenkin ns. kerralla kaikkea “toisinaan sopivaa”. Jos tästä ei oireilla, niin sitten ollaan aika huikean onnellisia! Joten jäädään seurailemaan. Mutta juhlat olivat onnistuneet ja todellakin sen arvoista! Välillä vaan täytyy irroittautua kaavamaisesta syömisestä ja kokeilla.

Onko Sinun perheessäsi tapana juhlia mm. Halloweenia? Joko on menuut ja koristelut mietittynä? 🙂

sairaudet allergia artyvan-suolen-oireyhtyma lapsi
Kommentit (8)
 1. Iina / MouMou
  19.10.2019, 21:37

  Todella ihanat tarjottavat teillä. Varsinkin monsteri.🍉

  http://moumou.fi

  1. Elina //Vauhtihirmun elämää
   20.10.2019, 09:02

   Voi kiitos! <3

 2. Ihanannäköiset herkut on teillä olleet.! 😍😋 Maistuisi ihan varmasti meilläkin sellaisenaan. 😋

  1. Elina //Vauhtihirmun elämää
   20.10.2019, 09:02

   Kiitos! <3 Maistui kyllä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *