Grilliruokaa ja iho-oireita

Naama punaisena ja näpyilläolisihan se pitänyt arvata, voisi joku sanoa tässä kohti. En kuitenkaan tahdo itse sanoa niin. Me kokeilimme grillata Leolle parsakaalia, tomaattia sekä vuohenjuustoa; haluten uskoa niiden sopivan. Naama osoitti aika nopeasti, että jollekin siinä reagoitiin ja tänä aamuna vatsakin oli hyvin löysänä. Epäilisin ensisijaisesti vuohenjuustoa. Tomaatti kuitenkin on sopinut satunnaisesti soseena, joten en ehkä osaa
sitä täysin pitää syyllisenä; toki nyt kypsennysaika oli lyhyempi. Oireet kuitenkin hyvin maltilliset; toisaalta vuohenjuuston määräkin oli hyvin pieni.. 

En kuitenkaan tahdo elää tätä meidän elämää aina odottaen, että kaikelle oireillaan ja olla uskaltamatta kokeilla uutta tai uudella tavalla valmistettua. Meillä pensasmustikat on oiva muistutus ja osoitus siitä, että riski kannattaa aina ottaa ja aina välillä saa yllättyä iloisesti. Ei näitä kokeiluja voi aina tehdä eikä liian tiuhaan, mutta aina välillä nämä ovat hyvästä, jos minulta kysytään. Nyt grillattiin kaikille muillekin kasvisnyyttejä, joten Leokin sai omansa samalla 🙂

Tämä kuitenkin on meidän arkea. Allergiat ovat meidän arkea, osa meidän elämää ja sen kanssa me elämme. Oireet on ikäviä, niitä ei tahtoisi toisella aiheuttaa ja on aina jossain määrin kurjaa kokeilla jotain uutta oireiden pelossa. Toisaalta taas uutta kokeillessa on aina se jännitys; jos tämä sopisikin? Ja onhan näin suppealla ruokavaliolla pakkokin kokeilla säännöllisesti uutta, jotta tämä hiljalleen tästä voisi laajentua. Ja koskaan ei voi tietää, mikä sopisi, jos ei rohkeasti kokeile. Itse rakastan grilliruokaa ja tahdoin mahdollisuuksien mukaan päästä tarjoamaan Leollekin jotain grillattua. Kokeillaan hänen kanssaan taas uudelleen vuoden päästä! 🙂

Luulen, että vuohenjuustoa tulemme kokeilemaan vielä toisen kerran lähiaikoina, jotta voimme todeta tulivatko oireet siitä vai jostain muusta. Vahva epäily kuitenkin on tällä hetkellä, että se on vuohenjuusto ja uskon oireiden kasvavan jos määrät kasvaisivat. Joten jos se oireilee toistamiseen, niin sitä ei edes lähdetä enempää kokeilemaan, kun todennäköisyys sen sopivuudelle oli alunperinkin aika pieni. Seuraavaksi testilistalta löytyisi katkaravut, joiden valmistamiseen täytyy ensin perehtyä – itse olen niille kunnolla allerginen, joten ei mitään havaintoa miten niitä valmistetaan. Ideoita kellään? 

Uuden allergialääkkeen kanssa ongelmat kasvavat, kun se syljetään vain pois.. Ihmeellistä sinällään, kun kaikki muut lääkkeet ovat tähän mennessä menneet aikalailla ongelmitta ja tämä on aivan totaali ei. Täytyy katsoa, että tottuisiko tuo makuun vai mitä ihmettä tässä keksisi? Varmasti pieni osa tulee nielaistua, mutta ei kyllä missään nimessä läheskään koko annosta.. 

Kommentit (12)
  1. marja liljeström
    22.6.2017, 12:03

    Moi, hyvin kuvasit elämäänne. Se on melkoista titraamista allergia lapsen kanssa.Itse teen katkaravuista mm. aivan tavallista katkarapusalaattia ja pataa tomaattipohjalla. Jos sinulla ei ole mitään kikemusta niiden kokkaamisesta, tärkein neuvo on: kuumenna niitä vain muutama minuutti, sillä jos niitä keittää liikaa, niistä tulee sitkeitä ja pahoja.o

    1. Eli ne kannattaa heittää kattilaan ja aivan hetkeksi. Kiitos vinkistä! 🙂

  2. Tuosta tomaatista mietin, että oliko siinä kuori? Kuori saattaa aiheuttaa helpomminoireita kuin sisus…katkarapu kuullostaa mun korvaan hurjalta, vardinkin kun olet itse sille allerginen. Jos ostat valmiiksi kypsennettyjä katkarapuja, voi ne sulattamisen jälkeen syldä sellaisenaan tai kuumentaa kevyesti. Kovin pitkää aikaa ei noita valmiiksi kypsennettyjä katkarapuja kannata kuumentaa,menevät kumimaisen sitkeiksi. Sulatus ja huuhtelu kylmällä vedellä ja sitten joko sellaisenaan tai kevyesti lämmitettynä.
    Käykö teillä kauratuotteet muuten, vai onko tämä kaurakermakokeilu ainut laatuaan?

    1. Tomaatti oli kuorineen (mitä nyt suurin osa niistä taisi jäädä syömättä), mutta keittänytkin olen kuorineen ja niin on tuntunut sopivan. Toki nyt kypsennysaika oli huomattavasti lyhyempi ja erilainen, kuin keitellessä 🙂 Että voi hyvin olla ne kuoretkin!

      Katkarapu on aika hurja, mutta niin oli vuohenjuustokin. Käymme nyt läpi näitä kaikkia rasvaisia ruokia, josko jotain sopivaa vaikka sattuisi vahingossa löytymään. Rasvat kun ei tahdo itsessään sopia mitenkään päin :/

      Kauramaitoa juo n. 3dl/vrk ja nyt tuo kaurakerma. Jos ne saadaan sopimaan nyt, niin ehkä kokeillaan kaurajogurttia jossain kohti mutta sen enempää ei kauraa edes lähdetä yrittää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *